Dedek iz ozadja zopet ropoče!

tony

Guru
23. jul 2007
11.084
1.891
113
Niti slučajno. Mamdani - po evropski definiciji - še socialdemokrat ni.

Županja Gradca potala revnim dobro polovico svoje plače. Mamdanija bi ob tem infarkt v minuti.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.996
2.769
113
Notranjska
S poskusi diskreditacije se morda malo precenjujete.

Stari ata na posnetku je zaslužni profesor Univerze v Mariboru. Napisal je več knjig kot jih bo pol foruma v življenju prebralo.
Nima veze je en kup profesorjev z kupom knjig kateri bodo trdili drugače, vedno se pa izbira tistega kateri komur paše.
Glavni ideolog Putina je tudi profesor.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

tony

Guru
23. jul 2007
11.084
1.891
113
Zafrkava se, poklicni ogorčeneži pa morate še klimo ožežiti ko ga berete. :cool:

V Gradcu niso niti povampirjeni prekleti komunistični prašiči še nikomur nič vzeli.

dask

Majstr
21. sep 2023
997
1.138
93
Zafrkava se, poklicni ogorčeneži pa morate še klimo ožežiti ko ga berete. :cool:

V Gradcu niso niti povampirjeni prekleti komunistični prašiči še nikomur nič vzeli.
Ok, to bo pač pokazal čas, koliko se zafrkava. Ni moja tema za debato o tem, niti se mi ne da. Premalo spremljam, me ne zanima dovolj. Ožežiti? Ne da se mi googlat, kaj to pomeni.

tony

Guru
23. jul 2007
11.084
1.891
113
Zafrkava se v smislu, da jasno pove, da bo treba v nabjbogatejšem mestu na svetu plačati več davka kot do zdaj.

Do ekspropriacije in nacionalizacije je ene toliko daleč kot Musk do Marsa. Tj., enkrat bo prišla revolucija, ampak zaenkrat še ni tukaj niti v sanjah. Napišem, to keep you on your toes... :p

Ožežiti je srbohrvaški sleng, mularija smo ga včasih uporabljali v pomenu "povečaj", torej ožeži glasnost ferša. Pojma nimam, če nima izvirno kakšnega drugega pomena :).

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.727
5.145
113
Ožežiti je srbohrvaški sleng, mularija smo ga včasih uporabljali v pomenu "povečaj", torej ožeži glasnost ferša. Pojma nimam, če nima izvirno kakšnega drugega pomena :).
Izraz ožežiti (v hrvaščini in srbščini ožeći) pomeni opeči, ožgati ali izsušiti (npr. z vročino ali soncem).
Ker je beseda precej redka in se v vsakodnevnem pogovornem jeziku redko uporablja, jo je najbolje nadomestiti z bolj vsakdanjimi izrazi.
Tukaj je nekaj primerov in sopomenk:
  • Opeči / Ožgati (vroče): Sonce je ožgalo (ožežilo) kožo.
  • Ožgati (koprive): Koprive so me ožgale.
  • Opaliti (s plamenom): Ogenj je ožgal robove papirja.

Po moje pa ste vi to uporabljali kot izpeljanko žešči:

Beseda "žešči" (izgovorjava: žêščī) je hrvaški pridevnik v primerniku (komparativu). Izhaja iz osnovne besede žestok (slovensko: oster, hud, močan, silovit). [1, 2]
Pomeni torej »bolj oster«, »močnejši«, »intenzivnejši« ali v pogovornem jeziku »hujši«. [1, 2, 3]
Uporablja se v različnih kontekstih:
  • žešći tempo (močnejši/hitrejši tempo)
  • žešća borba (huda/silovita bitka)
  • žešća svađa (burna prepirka) [1, 2]

• Všeč mi je
Reactions: tony

netko

Guru
25. jul 2007
7.427
2.853
113
Izraz ožežiti (v hrvaščini in srbščini ožeći) pomeni opeči, ožgati ali izsušiti (npr. z vročino ali soncem).
Ker je beseda precej redka in se v vsakodnevnem pogovornem jeziku redko uporablja, jo je najbolje nadomestiti z bolj vsakdanjimi izrazi.
Tukaj je nekaj primerov in sopomenk:
  • Opeči / Ožgati (vroče): Sonce je ožgalo (ožežilo) kožo.
  • Ožgati (koprive): Koprive so me ožgale.
  • Opaliti (s plamenom): Ogenj je ožgal robove papirja.

Po moje pa ste vi to uporabljali kot izpeljanko žešči:

Beseda "žešči" (izgovorjava: žêščī) je hrvaški pridevnik v primerniku (komparativu). Izhaja iz osnovne besede žestok (slovensko: oster, hud, močan, silovit). [1, 2]
Pomeni torej »bolj oster«, »močnejši«, »intenzivnejši« ali v pogovornem jeziku »hujši«. [1, 2, 3]
Uporablja se v različnih kontekstih:
  • žešći tempo (močnejši/hitrejši tempo)
  • žešća borba (huda/silovita bitka)
  • žešća svađa (burna prepirka) [1, 2]
lahko da gre tudi na neustrezno uproabo vendar ko je bil ov prašanju ožeži v mojem oklju ni bilo ozgati ampak recimo pojačaj največkrat "volume"...

• Všeč mi je
Reactions: tony