Dedek iz ozadja zopet ropoče!

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Tema je, da upokojenec, ki je baje že dolgo izven politike in baje nima več nobene veze s politiko ter se je umaknil iz javnega življenja razlaga kako in kaj je z današnjo politiko. Ta ista oseba, ki ne loči sovoznikovega položaja v avtu od voznikovega in to že 7 let nazaj, kakšno mora biti torej stanje šele sedaj.
Glede na nekaj tvojih odgovorov - recimo tega infantilnega upravičeno sumim, da se še nisi obtačlal (pofočal) v oni temi o starosti, ker dvomim, da bi se zlagal.
Me spominjaš na onega Janezka iz peskovnika, ki po prepiru z Milančkom v nemoči zavpije: "Tvoja mama pa ne zna plavat!".

Kakorkoli - ta tvoj upokojenec ima funkcijo Bivši predsednik države. Ne delam si utvar, da samo doma sedi in pijucka - karkoli že; po drugi strani pa močno dvomim v vse njegove vzvode, ki mu jih "verniki" obešajo zadnjih 16 let.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
Glede na nekaj tvojih odgovorov - recimo tega infantilnega upravičeno sumim, da se še nisi obtačlal (pofočal) v oni temi o starosti, ker dvomim, da bi se zlagal.
Me spominjaš na onega Janezka iz peskovnika, ki po prepiru z Milančkom v nemoči zavpije: "Tvoja mama pa ne zna plavat!".
Tudi prav, če te. Pofoč(k?)al se pa verjetno res nisem, ker nimam pojma o kateri temi je to govora.

Kakorkoli - ta tvoj upokojenec ima funkcijo Bivši predsednik države. Ne delam si utvar, da samo doma sedi in pijucka - karkoli že; po drugi strani pa močno dvomim v vse njegove vzvode, ki mu jih "verniki" obešajo zadnjih 16 let.
Se strinjam z zapisanim, je tako tudi moje mnenje o njemu.
Oglašam pa se kot se oglašam zaradi tega, ker so ga nekateri (na "njegovi" strani) kao odpisali in ga sami rinejo v ozadje kot totatno umaknjenega in neaktivnega, kar pa seveda ne drži niti približno. Prav tako pa tudi ni vsemogočen oz. se mu z druge "nenjegove" strani pripisuje zasluge, ki mu ne pritičejo.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
(k?) ja tipkarska, saj z obtačlanjem - abtačlanjem polovica ve zakaj (se :) ) gre. ;)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Si kliknil na svoj link? :cool:

Ker sem dober (no ja):

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Povzetek pa je, da ne glede na to kaj si kdo misli, rabimo kulturnike, rabimo pesnike, pisatelje, glasbenike.
Ko bodo ti potihnili, nas više neće biti.

seveda jih rabmo... ampak...

Kaj ste dali našmu delavnemu človeku?
On vendar rabi izbrano kulturo,
izbrano od tistih, ki nanjo nekaj damo.
Neki je ljudi, ki dobro vedo, kakšno kulturo hočmo in rabmo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
Prav zares, enotnost ne pade z neba (tako kot tudi denar za kulturnike ne), potrebno si je prislužiti zadevo :D

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Prekleta banda STA-jevska! Saj vas plačuje Vlada oz. UKOM - kaj bi še radi?

Prekleta banda vladna in UKOMovska! Če nebi prenehali financirati STA, bi bili članki zastonj!

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 6.995 znakov (brez presledkov) oziroma 1.263 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
Lahko, da se motim ampak ali niso postali članki na STA plačljivi že pred to sceno s prenehanjem financiranja? Ker sem jih osebno ravno zaradi tega bolj kot ne nehal spremljati...

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Tema je, da upokojenec, ki je baje že dolgo izven politike in baje nima več nobene veze s politiko ter se je umaknil iz javnega življenja razlaga kako in kaj je z današnjo politiko. Ta ista oseba, ki ne loči sovoznikovega položaja v avtu od voznikovega in to že 7 let nazaj, kakšno mora biti torej stanje šele sedaj.

In zakaj se potem s tem ukvarjamo? Mediji objavljajo zato da folk bere, če tega ne bere oz. se o tem ne govori bo šlo kmalu v pozabo. Če bomo pa secirali vsako besedo potem in delali iz tega veliko stvar - potem pa bo to medijski loop s katerim se bomo na koncu ukvarjali več kot bi si to želeli. Vprašanje je, kdo se želi ukvarjati s Kučanom in njegovimi mnenji in zakaj? Levica ga rabi da ima orožje proti Janši, desnica (SDS) pa kot personificiranega partijca. Če se s tem ukvarjamo hočeš nočeš pademo v isto politično folkloro v kateri nas večina ne želi biti.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Počasi boste pogruntali kaj sploh vlada plačuje STA-ju in kaj je njihova pridobitna dejavnost. Pomaga tista izjava Bremze izpred par dni, zakaj so sploh ustanovili STA.

Ja priznam, bil sem nesramno sarkastičen zgoraj. ;)

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
izvoli
Povzetek pa je, da ne glede na to kaj si kdo misli, rabimo kulturnike, rabimo pesnike, pisatelje, glasbenike.
Ko bodo ti potihnili, nas više neće biti.

Ja rabimo, pa ne samozvanih.
Koliko denarja sta od države prejemala Cankar ali Prešeren? Hrušovar? Pa jih primerjaj z zlatani in tomićko... ne gre, ne? Tri tisoč jih je na tistem spisku, realno pa je kakšnih sto upravičenih do denarja, ostali so pa navadne pijavke.

Pa še to - za kulturnike bi moralo veljati enako kot za policaje, ki so v službi tudi ko so prosti, torej, obveza za kulturnika bi moralo biti kulturno obnašanje v javnosti. Kako lahko nekdo sebi reče "kulturnik", če pa je njegovo obnašanje v javnosti čisto nasprotje kulturnemu? Še zlatana bi podprl, če bi namesto svojih izpadov raje sproduciral kakšen rap na tiste teme, pri katerih je izpadel totalen kretenoid?

Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.540
3.894
113
Ljubljana
hmpg.net
"obveza za kulturnika bi moralo biti kulturno obnašanje v javnosti "
Ti pa prav veliko uspešnih pisateljev, pesnikov in slikarjev ne poznaš? Kakšen Nobelov nagrajenec bi po tvoje moral nehati pisati.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pa še to - za kulturnike bi moralo veljati enako kot za policaje, ki so v službi tudi ko so prosti, torej, obveza za kulturnika bi moralo biti kulturno obnašanje v javnosti. Kako lahko nekdo sebi reče "kulturnik", če pa je njegovo obnašanje v javnosti čisto nasprotje kulturnemu? Še zlatana bi podprl, če bi namesto svojih izpadov raje sproduciral kakšen rap na tiste teme, pri katerih je izpadel totalen kretenoid?
Ok, tako ti vidiš zadevo.
Ni primarna vloga kulture in kulturnikov, da se obnašajo "kulturno", ampak nastavljanje ogledala svojemu času, družbi in oblasti.
Kultura je v svojem bistvu legalna in sprejemljiva oblika upora.
Lahko pa svojo trditev apliciraš na sam vrh naše družbe, tam je treba začet. Dokler se sami obmetavajo s psovkami, ni za pričakovat od ostalih da se obnašajo boljše. Predlagam da si ogledaš (pa še kdo) Zvezdanin intervju z Radkom Poličem - on je tipičen primer kulturnika, ki (je) celo življenje hodi(l) po robu.

• Všeč mi je
Reactions: luciano in bizi