Dead Pixel modre barve na lapt-po samo 4 mesecih?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Oj,
imam Asus N76V serijo, star od avgusta letos in v enem programu sem, pri hitri menjavi slike ugotovil, da je en pixl na prvi četrtini ekrana gledano od leve proti desni venomer moder.
Mislil sem, da so mrtvi piksli beli ali črni.
Kaj zdaj? Menjati ekran?Verjetno garancija za "eno tako malenkost"odpade?Preboleti?
thnx
lp

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kemik brez mince in rahel pritisk na piko.....ali pa malo masiraj okoli pike s prstom, morda pomaga...drugače preberi garancijski list od asusa na kok pik ima šele garancijo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik dotore pravi:
Oj,
imam Asus N76V serijo, star od avgusta letos in v enem programu sem, pri hitri menjavi slike ugotovil, da je en pixl na prvi četrtini ekrana gledano od leve proti desni venomer moder.
Mislil sem, da so mrtvi piksli beli ali črni.
Kaj zdaj? Menjati ekran?Verjetno garancija za "eno tako malenkost"odpade?Preboleti?
thnx
lp

1 mrtev pixel?
Ne zganjat panike; če se ne motim garancije ne boš mogel uveljaviti. Je pa tako, da mrtev pixel vidiš samo pri začetnem ekranu, ko je vse črno; potem pa ne več. Govorim po lastnih izkušnjah - pri meni en sveti rdeče.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.776
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Je pa tako, da mrtev pixel vidiš samo pri začetnem ekranu, ko je vse črno; potem pa ne več. Govorim po lastnih izkušnjah - pri meni en sveti rdeče.
Heh, rdečega v gornjem levem kotu sekundarnega ekrana vidim kadarkoli.
Da ti slučajno ne peša vid

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
poglej po iso standardih ker je za zamenjavo v okivru garancije potrebno določeno št. pixlov. kakšen standard uporablja asus ne vem ampak načeloma skoraj vsi uporabljajo class I ali class II.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.776
113
Fino. Ampak tvoja trditev, da se mrtev piksel vidi le pri začetnem ekranu velja samo zate. Nekateri žal te zadeve vidimo na praktično katerikoli podlagi
crazy1.gif

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ
Hvala vsem za mnenja, bom poskusil z masiranjem. Garancija odpade, to mi je jasno. Manjkata še vsaj 2 piksla.
lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Lahko tudi več; vsaj včasih je bilo tako, da ti je moral crknit komplet pixel (črna pika), sub-pixlov je moralo biti še več mrtvih. Pa še če prav razumem, tebi tudi na črni pixel modro sveti?

Mrtve pike delimo na več kategorij btw:
- dead pixel (stalno črn)
- hot pixel (stalno prižgan, bistveno bolj moteč)
- hot/dead subpixel (vsaka pika je sestavljena iz treh pikic, rdeče, modre in zelene - crkne/"sveti" ti samo ena barva)

Lp