DC-DC Pretvornik 12V v 5V

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Hvala!

Sej to bi vrjetno lahko s kakim appom preveril kolk A vleče telefon, ko imam prižgan zaslon? https://play.google.com/store/apps/details?id=ccc71.bmw

Če imaš čas in voljo še testirat na 3.8V in 3-4A:)

Pri mojem diy pretvorniku mi telefon kaže 14-15% napolnjenot baterije. Po 7min prižganem zaslonu pa se adapter full segreje in telefon prikaže 13% napolnjenot baterije.

Pa je telefon ali tablica? Povprečen Android hi-end telefon zelo redko pokuri več kot 1A v max. obremenitvi, pri tablicah tja do 8" je ponavadi zgornja meja 2A, pri večjih tablicah pa gre stvar tudi preko. Tu je seveda govora za tok na 5V.

S prej omenjeno platko počasi dvigaš napetost tako da kaže telefon napolnjenost blizu 100% (zarad varnosti se raje ustavi tam pri 80%).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Telefon je.
Bom naročil tistga ko je @futuristic predlagal, da bo sigurno delal:) Vprašanje kaj je s tem, ko ga imam doma...
Hvala za nasvet za dvig napetosti!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Po moje več kot 1A sigurno ne potegne. Ker, če bi ti kateri app tako kuril bi imel v praksi baterijo prazno v dveh urah.

Tako nizke procente ti pa kaže zato, ker polna Li-Ion ima 4.1V, polna Li-Po pa 4.2V.

Lahko bi pa dal vzporedno še tale kondič: 5.5V, 1F
http://www.ic-elect.si/b2c/gold-cap/elco-1f-5-5v-gold-cap.html

Bom naročil kar si predlagal. Kondič že sedaj uporabljam, ker se drugač telefon prižge in kmalu ugasne, ker mu zmanjka za špico pokrit.
Zaslon na 100% pa music player in glasnost na full misliš, da ne bi skurla baterije v 2h? Telefon je pa galaxy S.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
Huh koliko porabi lahko samo ugibam. Lahko pa sam stestiraš, tako da nafilaš baterijo in prižgeš vse, pa boš videl kdaj bo prazna...
Pa mogoče probaš še z unimi "power meter" appi...

1F (1,000,000uF) kondenzator pa sigurno nisi dal? Ali se motim?
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mislim, da res ni bil tako velik.

Mah sem spraševal in nabavil pri ic elektronika, pa so tko leseni da glava boli!
Jim pokažem načrt in slike in rečem, da mi naj dajo nekaj tako velikega. Pa so mi dal neki tko majhnega, da ni blo vse skup nič. Pol sem šel po druzga, ki pa je bil dovolj velik.
Tudi za hladilnik, ko sem povedal kako močno se greje, so mi dal 3 rebrčke, ki so tople že od sobne temparature.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
Ja jaz sem tudi imel v IC nazadnje tako slabo izkušnjo, da sem se zaklel, da od zdaj naprej samo še na ebayu kupujem čipe in stuff.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pretvornik je prva liga
zmaga.gif

Dela brez dodatnega kondezatorja
wink-1.gif

Sem ga kr fajn stestiral, je hkrati poganjal navigacijo in player 1uro, pa 1uro youtuba preko brskalnika, svetilnost na 100%, pa se skoraj nič ni segrel, res minimalno
shocked-1.gif

nahrung002.gif

Volte imam naštimane na 4.1. Drugi vijak pa ne vem za kaj je
sprasujem se.gif

Ko sem testno priklopil je kazalo baterijo 87. Sedaj ko imam pa zares priklopljeno pa imam baterijo med 97-100%
confused-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.887
627
113
No fajn da ti dobr dela.
zmaga.gif

Z enim vijakom nastavljaš napetost z drugim pa maksimalen tok.