Davek na pse

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.248
1.393
113
Drzava je namenila za financiranje zavetisc 1,1 mio eur letni. In to je tak grozen znesek, da je potrebno uveljavljati nov davek.

Povejte mi en pameten razlog: zakaj bi nekdo, ki ima doma psa cipirsnega, cepljenega in za njega skrbi v skladu z zakoni in etiko, potem placeval za financiranje skrbi za zivali, ki tega niso delezni?

Pa psi sploh niso kak velik problem. Macke so veliko vecji problem, ki bi ga bilo potrebno konkretno omejiti. To se mnozi vse poprek.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.133
9.773
113
Saj sem napisal zgoraj. Zato, da bodo svinje pri koritu imele večje korito. Česa ne razumeš?
PS: kar naj tako nadaljujejo, potem bodo pa na volitvah čeljusti dol padle, ko bo JJ dobil volitve. Nekam čudno tiho je.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Hanzi

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.675
1.050
113
Drzava je namenila za financiranje zavetisc 1,1 mio eur letni. In to je tak grozen znesek, da je potrebno uveljavljati nov davek.

Povejte mi en pameten razlog: zakaj bi nekdo, ki ima doma psa cipirsnega, cepljenega in za njega skrbi v skladu z zakoni in etiko, potem placeval za financiranje skrbi za zivali, ki tega niso delezni?

Pa psi sploh niso kak velik problem. Macke so veliko vecji problem, ki bi ga bilo potrebno konkretno omejiti. To se mnozi vse poprek.
Mačke ne moreš omejiti..
Maček pobegne, se zgoni in ima mlade... 2 x leto po 4-5 z lahkoto...

Razen. če se ne odločite, da boste vse prostoživeče mačke postrelili....

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.363
6.910
113
Macke se sterilizira po tekocem traku. Ravno zaradi tega. Nekaj jih vzame še ceste. Nekako smo pa opustili vrece v Savi.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Čakajo res ne, neizvedljivo pa to tudi ni. Ravno zavetišča imajo med drugim veliko dela tudi z nastavljanjem živolovk, kastriranjem/steriliziranjem ujetih prostoživečih mačk ter spuščanjem le-teh nazaj v okolje. Pa cena sterilizacije/kastracije prostoživeče mačke/a je mislim da je malenkost nižja kot v primeru domače/ga, subvencija občine ali nekaj podobnega.

• Všeč mi je
Reactions: cvetka2 in Jabe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.035
6.893
113
pri taščici
Znancu oz okolice Vodic je pes za praznike (ne letosnje) "zbežal". Kljub iskanju ga niso nasli. Cez dan ali dva so ga sicer klicali na telefon (podatki na cipu) ampak po spletu okoliscin klica ni dvignil niti vrnil klica. Naj bi klicali iz veterine v Domžalah
Po novem letu spet kličejo takrat pa je bil pes ze v Trebnjem.
Ko je prisel po psa, je bil racun lepa
trimestna cifra.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.675
1.050
113
Znancu oz okolice Vodic je pes za praznike (ne letosnje) "zbežal". Kljub iskanju ga niso nasli. Cez dan ali dva so ga sicer klicali na telefon (podatki na cipu) ampak po spletu okoliscin klica ni dvignil niti vrnil klica. Naj bi klicali iz veterine v Domžalah
trimestna cifra.
Kot Home Alone... Ko je bil Kevin v 5* Hotelu in si je mal privoščil...

Kot Pes luxus v pasjem hotelu....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
trimestna cifra.
Nič presenetljivega v bistvu, storitve zavetišč niso poceni. V primeru oskrbe psa te to stane cca.15-20€ na dan tako da se kar hitro doseže tromestno cifro.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.675
1.050
113
Nič presenetljivega v bistvu, storitve zavetišč niso poceni. V primeru oskrbe psa te to stane cca.15-20€ na dan tako da se kar hitro doseže tromestno cifro.
20€/dan x 30 dni= 600€...
Tako nekako v rangu minimalne plače je tal oskrba psa na mesečni ravni...
Res je fino biti Pes.... Bolje kot človek....

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.945
3.586
113
Dobro vprašanje tukaj bi bilo, koliko dnevno stane oskrba pokretnega oskrbovanca v DSO. Ni pa ravno v duhu teme.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.035
6.893
113
pri taščici
Zanimivo se mi zdi to, da je bil pes najden na Gorenjskem, poslan v zavetisce na Dolenjsko. Do lastnika so imel 10km, do zavetisca 60.
Prevoz ni bil gratis ;)