Davek na pse

Fly

Guru
21. jul 2007
2.652
508
113
Torej obeta se nam nov davek, davek na pse.
Načeloma se z določenimi vidiki strinjam, ampak plačali ga bomo v glavnem tisti, ki že sedaj dobro skrbimo za pse. Tisti, ki pse zavržejo, neprimerno skrbijo za njih... gotovo pse nimajo prijavljene in se za njih nič ne spremeni.
Imamo sicer 2 psa.

Se strinjate, ste proti?

• Haha
Reactions: sad

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.382
4.957
113
Ta davek upam da bo pomagal društvom in zavetiščem, da bodo lažje poslovala in tako ustrezno poskrbela za živali, ga podpiram,
vsekakor pa ni čisto pravičen, kot ni noben davek, ampak nekje je potrebno začeti.

Obvezno bi morali biti tudi čipiranje mačk in tudi prispevek za njih.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in hermann

hermann

Guru
19. mar 2014
9.725
6.621
113
Jaz se čisto po slovensko strinjam z vsakim davkom, ki se mene ne tiče :valjamse:

Ampak, če prav razumem, naj bi se ta dajatev pobirala za financiranje zavetišč za živali. Kot si napisal, taki ki psa zavržejo, ga tako in tako nimajo prijavljenega in ne bojo prispevali nič. Niso pa vsi psi zavrženi, včasih lastniki umrejo ali obnemorejo in ni nikogar, ki bi prevzel skrb za psa.

Pa kaj bo z mački, ki so jih zavetišča polna. To se prosto množi vsepovprek pa pristaja v zavetiščih.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.652
508
113
Če bo šel dejansko denar za prave namene, bo ok. Dobra mi je tudi ideja, da če vzameš psa iz zavetišča 5 let ne plačuješ davka.
Bomo videli. Je pa res da psi niso edini problem. Kot ste že omenili so tudi mački.
Imam pa recimo tudi 2 kači. Tudi te eksotične živali marsikdo kupi ker mu je tisti moment zanimivo, ne zavedajo pa se da recimo piton živi do 40 let. Potem pa spuščajo razne eksotike v naravo, kjer nimajo nobenih pogojev da preživijo

• Všeč mi je
Reactions: Matey

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.950
6.133
113
Osebno sem proti vsem novim davkom. Ampak če že, potem je pred tem treba sprejeti zakon, da se vsaka žival prijavi, sicer sledi kazen. Ker 250000 psov se mi zdi nekako mala številka. Enako za mačke in ostale živali, ki pristanejo v zavetiščih. Seveda pa čisto vsak cent potem mora pristat v zavetiščih.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.192
695
113
Jaz se čisto po slovensko strinjam z vsakim davkom, ki se mene ne tiče :valjamse:

Ampak, če prav razumem, naj bi se ta dajatev pobirala za financiranje zavetišč za živali. Kot si napisal, taki ki psa zavržejo, ga tako in tako nimajo prijavljenega in ne bojo prispevali nič. Niso pa vsi psi zavrženi, včasih lastniki umrejo ali obnemorejo in ni nikogar, ki bi prevzel skrb za psa.

Pa kaj bo z mački, ki so jih zavetišča polna. To se prosto množi vsepovprek pa pristaja v zavetiščih.
Kaj bo z mački? Kaj neki?! Davek na mačke ki se mene ne tiče! :) ;)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.014
16.148
113
Ta davek upam da bo pomagal društvom in zavetiščem, da bodo lažje poslovala in tako ustrezno poskrbela za živali
Seveda pa čisto vsak cent potem mora pristat v zavetiščih.
Na podlagi preteklih izkušenj vladne porabe namensko pobranih davščin malo dvomim v to, da bodo društva/zavetišča dobila ves ta denar ali pa vsaj veliko večino njega ampak, če bo pa to dejansko šlo čez pa zadevo podpiram saj zavetiščem izjemno prav pride prav vsak cent, deka, konzerva hrane itd. posebej, sam davek pa se finančno gledano kot nov strošek ob vseh ostalih, ki pridejo zraven z odgovornim lastništvom, verjetno ne bo kaj pretirano poznal. Morebitnih drugih koristi od tega zakona pa ne pričakujem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.327
1.228
113
www.adriamedia.si
Za. Ampak v prvi fazi bi moral iti denar za to, da se registrira pse na lastnike in zagotovi, kontrolo in išče tiste, ki pse zapustijo. No, z denarjem od kazni za to (1k+ bi moralo biti) bi pa tudi zavetiščem fajn pomagali.

sad

Guru
24. avg 2007
21.132
9.773
113
Fak ej. Dobro vas perejo. Se me ne tiče in sem za.
Če bo šlo za zavetišča, sem za. Ne me je.., da v te pravljice še vedno verjamete pri tej vladi.
Svinje pri koritu hočejo večje korito in to je vse.
Če bi dejansko hoteli, da bi cel denar šel za zavetišča, bi recimo dodali dodatno olajšavo pri dohodnini, če doniraš del dohodnine zavetiščem. Samo to bi pomenilo, da se korito zmanjša, svinje pa hočejo večje korito.
Res ste butli. In večina vas, se zgraža nad ptičem.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.675
1.050
113
Fak ej. Dobro vas perejo. Se me ne tiče in sem za.
Če bo šlo za zavetišča, sem za. Ne me je.., da v te pravljice še vedno verjamete pri tej vladi.
Svinje pri koritu hočejo večje korito in to je vse.
Če bi dejansko hoteli, da bi cel denar šel za zavetišča, bi recimo dodali dodatno olajšavo pri dohodnini, če doniraš del dohodnine zavetiščem. Samo to bi pomenilo, da se korito zmanjša, svinje pa hočejo večje korito.
Res ste butli. In večina vas, se zgraža nad ptičem.
Nekje jem prebral, da zavetišča dobijo od države/občine cca 500 za psa v zavetišču in cca 200€ za mačka...Na mesec!!

Ne vem, če je vse to res... V kolikor je res, je to velik Buissines... Met pse pa mačke nastanjene...

Malo mi kaže na to, da je resnica! Dogajanje s Kravami Rudija Možgana...
Kjer je strošek oskrbe krave v kravjem zavetišču večkratno presegal donosnost reje krave na običajni kmetiji....

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.933
3.577
113
Vse je biznis. Sploh, če imaš zanj precej donosno pogodbo z državo. Tudi vsi vpleteni v to zgodbo imajo prste zraven in zagotovo so bili zraven tudi, ko se je pisal nov zakon.

• Všeč mi je
Reactions: trygy in BLABLABLA