DARS uvaja zeleno...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
btw, da malce omenim zadevo okoli aktualnega mejnega prehoda šentilj.

Tam sta dva prehoda v neposredni bližini eden drugega, en je direktno na AC, drug pa na regionalni cesti. Tega drugega so zdaj v času migrantov zaprli in ljudje tu nimajo več druge opcije, kot da gredo po AC ali pa v kar nekaj časa oddaljen drug mejnih prehod.

No..in naša država dovoljuje uporabo AC tudi brez vinjete, seveda do prvega izvoza oz od prvega uvoza, jodlarski barabini pa niti tega ne in hočejo vinjeto takoj, ko zapelješ na njihovo cesto.

Toliko o tem, kako super duper je vse v AT, pri nas pa v drami...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.111
113
No to bi bilo treba nastudirat .
Ker je vzporedna cesta zaradi višje sile zaprta ne vem če se lahko tako iz maže jo.

Ajd pošlji Erjavčku da naredi nekaj koristnega

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Saj na začetku, če se prav spomnim, je bilo tudi na AT strani možno se voziti brez vinjete, potem pa čez kakšen teden so tudi to skenslali.

Možno tudi, da so to naredili zaradi tega, da se izognejo večjemu prometu, ker itak to mejo kontrolirajo in so občasno kolone...

Pač barabinsko početje, jodlarji v pravi luči in ne takšni, za kakšne jih nekateri tu imajo...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ali kak EU predpis določa, da mora obstajati cesta, ki je zastonj? Bojim se, da je to samo v naših glavah. Razen tega obstajajo alternativne (resda precej daljše) poti brez vinjete, da prideš v Straß na pošto, da dvigneš robo, ki je nočejo pošiljati v Slovenijo. Mogoče naj Erjavec dela bolj na tem, da za podjetja v EU ne bomo več neka "afriška" država.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Globus pravi:
Ker je boljše da ni, bi rad več plačal?
Ne, rad bi samo POŠTENO plačal. Kolikor koristiš, toliko plačaš. Pošteno, pravično in spodobi se. Takšne zadeve se da popolnoma pošteno obračunavat. Samo če se hoče.
O tem, kaj je pošteno bi se dalo na dolgo in široko debatirat.
Cesto morajo enako splužit, (in enako stane) če se pelješ enkrat ali 100x. medtem ko asfalt se znuca glede na dolžino vožnje in teže vozila.......

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Pomoje je tu večje vprašanje naših ljudi, ki hodijo delat v AT, teh je ogromno in zdaj so primorani da gredo na vsaj pol ure daljšo pot, ali plačajo vinjeto. In to le nekaj mesecev pred koncem leta, kar pomeni da se ne bo ravno kaj preveč amortizirala vinjeta
smile-1.gif

SavageSam

Fizikalc
26. mar 2012
235
67
28
Morda ne paše najbolj v to temo....
Zanima me, če kdo ve ali je možno v kateri trgovini v BTC City-ju kupiti letno vinjeto z darilnimi boni BTC City-ja?
Imam nekaj teh bonov, vinjeto pa tudi potrebujem, tako da
smirk-1.gif

Hvala.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Na 1nadan imajo spet akcijo, 99 EUR - plačilo s Maestro ali MAstercardom.

Lp,

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Ne vem če je to dobra opcija kar se tiče triglava. Recimo jaz sem lani prvo kupil vinjeto (registracijo imam maja) in s tem dobil bon ugodnosti za 40 eur popusta in kao 110 pik na kartici. Realnost je pa takšna, če sem hotel ta popust uveljavlat mi avtomatsko niso mogli upoštevat komercialni popust (sistem ni spustil čez), ki bi mi ga dal z. agent tudi drugih popustov ni bilo moč uveljavlat skratka nateg na celi črti. Kje sem dobil ugodnejšo ponudbo oz. popust ni treba dvakrat ugibat. Tolk o tej ugodnosti

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz sem koristil obrnjeno in sem kupil cenejšo vinjeto, potem pa še vpis pik. Za drugo vinjeto sem sodeloval v Petrolovi akciji...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.393
2.565
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Globus pravi:
Ker je boljše da ni, bi rad več plačal?
Ne, rad bi samo POŠTENO plačal. Kolikor koristiš, toliko plačaš. Pošteno, pravično in spodobi se. Takšne zadeve se da popolnoma pošteno obračunavat. Samo če se hoče.
tole lupetanje o Kolikor porabim, toliko plačam.
ja kaj pa pri elektriki, vodi, komunalščini in še pa še piz... ki so na kvadraturo, na ne vem kaj.
mesečna velja za cel mesec, tudi v soboto in nedeljo. koliko jih to koristi? sam če majo takrat službo ali študentje.
registracija ej za leto. se voziš vsak dan? si za plačilo na km ali na dan na uro. dajte no doktorji.
v skupinah veljavna deločilo niso sprejemljiva za vse.
postavlja jih vodsvo, večina. in vedno se najdejo nekateri, ko so zinaj. saj men tit ni marsikaj všeč.
sem zelo zadovoljen z vinjeto, janšatom, rezutatom zadnjega referenduma.
nezadovoljen z številom parlamentarcev. rusija jih ima kar cca 400, pri nas pa mislim da 91.
nič, vinjeta je super! plačajo naj tovornjakarji. še kamorkoli sem šel, so tisti s tovornjaki imeli največje in najlepše hiše.

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ali kak EU predpis določa, da mora obstajati cesta, ki je zastonj? .
karavnški predor. ali ni v AT do prvega izvoza brez vinjete?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nope..

Imam drugačno izkušnjo, je blo vse zračunano prej in popusti upoštevani in potem še odbitek za vinjeto 20€ ob podaljšanju nad 200€.

Vpis pik pa ne vem če se je zgodil, se mi ni dalo sledit.
rolleyes-1.gif