DARS-ovci bodo pili na naš račun

erikson

Guru
25. avg 2007
22.838
6.599
113
Srečanje zaposlenih na Darsu - 40 litrov aperitiva in 1500 litrov piva

Ljubljana - V mesecu juniju na Darsu pripravljajo srečanje zaposlenih, za pripravo srečanja pa so na portalu javnih naročil objavili naročilo male vrednosti.

Naročilo male vrednosti organizacije srečanja zaposlenih Darsa - naročila zbirajo do 4. maja - medtem razkriva, da pričakujejo prostor za organizacijo turnirja v malem nogometu, odbojki in vlečenju vrvi, za posameznike pa mora ponudnik pripraviti še "šaljive igre". Pričakujejo tudi glasbo in plesišče. Za hrano želijo na Darsu slano pecivo ob prihodu, nato bi sledila enolončnica, popoldne pa bo piknik. Predlagajo pečene odojke, jagnjetino, mini klobase in podobno ter solato, ajvar, čebulo in kruh. V tehničnih specifikacijah so navedli tudi želene gostinske storitve, in sicer pričakujejo 40 litrov aperitiva, 1500 litrov piva in 200 litrov vina. Dars ima sicer trenutno 1255 zaposlenih, a od naročnika pričakujejo, da bo zagotovil mize in stole za približno 600 ljudi.

13.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.893
778
113
www.jernej.org
Če pričakujejo 600 ljudi, je to 0.66dcl aperitiva na osebo, 2,5l piva na osebo in 3.33dcl vina na osebo. Glede na to, da se težko oceni, kdo bo kaj pil in glede na to, da jih lahko v skrajni sili pride tudi 1200 (število vseh zaposlenih), je to čisto ok...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
dars je podjetje ki je v lasti drzave ni pa to javna uprava.

Po tvoji logiki se ga na tvoj racun vsako leto nazrejo tudi na telekomu, petrolu, nlb, mobitelu, you name it...

V glavnem srecanje zapooslenih kot v vsaki drugi vecji firmi.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Koliko ljudi v privat sektorju je deleznih takih partijskih srecanj na racun davkoplacevalcev ?
Kaj drugega v razpusceni drzavi kot je ta sicer ni za pricakovati. Sicer bi ustrezne institucije stvar ze blokirale.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.437
7.142
113
pri taščici
Podjetja ki so delala kot podizvajalci za DARS ne dobijo placano, hkrati so delavci na borzi, ali se slabse hodijo v sluzbo pa ni placila. Je treba izkoristit, dokler imajo duhovnikovo....

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
dars je podjetje ki je v lasti drzave ni pa to javna uprava.

Po tvoji logiki se ga na tvoj racun vsako leto nazrejo tudi na telekomu, petrolu, nlb, mobitelu, you name it...

V glavnem srecanje zapooslenih kot v vsaki drugi vecji firmi.
Samo drug predal v isti denarnici.

Ostala našteta podjetja morajo vsaj približno služiti na prostem trgu

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.799
939
113
tu in tam
eh ..ti boš pa dobil en sedvič, pa boš tiho ccc..kaps kot kaps ..ko vidim ritoleznika Gorška , me vse mine..

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
ne vem kje naj bi jaz dobil kak sendvic ampak za razliko od tipicnih slovencev nisem faus vsakemu ki ima vec od mene. Pac dars je firma in bo mela zabavo. Ce to drzavo kot lastnika moti naj preko nadzornikov ukrepa. ce politikov na vladi to ne moti ok. Ce tebe kot drzavljana to jezi pac drugic ne tega folka volit in voli tistega ki bo prepovedal zabave v podjetjih v lasti drzave.

Socializma ni vec, dars ni druzbeno premozenje.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
o ne ne prjatu

nej oni lepo naših 4k€ za to zabavo anmenijo za..materinski dom..za..4 bosance na kakem gradbišču.

kogar jaz plačujem z mojim denarjem, ga plačujem, ne še futram, sindikalno vozim okol in gledam kako si deli dividende. ko bodo delali dobiček s svojimd elom..pol pa nej jim duhovnikova na triglavu anrdi fešto. do takrat pa..tišina in delat..gamad jedna

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
ne, dars je premozenje drzave. Tudi moja oprema je premozenje drzave. Druzbenega premozenja ni vec. Ce tega nisi sposoben dojet pa nima smisla nadaljevat debate.

pa se strinjam, niso casi da bi se praznovalo, samo to je firma in firmo vodi vodstvo ne drzavljani, vodstvo pa nadzorujejo nadzorniki

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
cak cak..

druzbenega premozenja ni vec. res je. ampak jaz futram drzavo, drzava pa dars. torej jaz futram dars. ga ne bi vec. nej se sami..iz drzavnega ne druzbenega premozenja..pa nejd rkajo druge

kako ni sram une..smrklje neotesane..ima garancije, trdila je, d ajih bo uveljavila za podizvajalce..zdej nic..smrkl, đubre jedno..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in ja..dojemam, da smo v nategu in nič ni naše..a futramo mnoge z našim.
temu se reče [censored] me nežno..ko ti bu šupak premal, me dej pa v usta

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
vidm da mava oba prevec casa
smile-1.gif

Lej v osnovi mi je butasto govorit o podizvajalcih. Oni so v pogodbenem razmerju z sct oz firmo ki ma pogodbo z darsom. Garamcije je treba uveljavit za nedokoncane posle in izbrat drucga izvajalca.

@gatto ne more bit vsak dan lep

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne, duhovnikova je rekla, da bo uveljavila za plačilo. torej naj sedaj uveljavi.

in če pozabiva podizvajalce me iskreno zanima čemu na čast pijejo

nedokončani projekti
muke z novimi izvajalci
težave z garancijami za nazaj
mnogi neplačani iz pvoezav z njimi
krediti

al kaj.. kaj je faking razliog za zurko na moje stroske.

gospodarstvo crkuje, pravni sistem razpada na koscke, nobene etike in morale, nobenega varstva..nič..krdelo..oni pa pijejo..

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
tle jamras o razpadanju pravnega sistema v drugi temi pa kazes interes da bi na koruptiven nacin prisel do izpita za voditelja colna...

Lej drzava smo ljudje in tko kokr ljudje placujemo drzavo tko tud vplivamo na splosno kulturo v drzavi. Ce bi bla splosna kultura na visjem nivoju pol se kej tacga ne bi zgodilo, ker bi baba vedla da taka zurka pomeni njen odhod.