dars in nesreče

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Če pa bo država Darsu in policiji dodatno plačevala za hitro čiščenje cest in avtocest ob nesrečah, potem je pa to drugo.
Dars med časom, ko cesta ne omogoča normalne uporabe storitve, ne bi smel obračunavati storitve. Tega smo iz gospodarstva počasi navajeni.
Čeprav, verjetno bi si potem pri nas izmislili, da so vozila parkirala na avtocesti in da jim je treba obračunati parkirnino :evil:

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N
I

Izbrisan uporabnik 474

Ja seveda, kot da je kje kaj drugače. Jodlarom je sredi avgusta v tunelu en tovornjak zgorel, pa so ga ponovno odprli komaj sredi decembra (drugo cev pacajo že par let). Na tem odseku je obvezno plačilo tunelnine v znesku 9,00€. V tem času je bil obvoz preko druge AC, kjer pa ni potrebno plačilo. A misliš, da sem dobil nakazano nazaj ali popust pri novi letni naročnini? :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
sej jodlari so na tem mestu isti šlateki. Bolj ej hecno to, da če je pri nas nkaj v krucu, pa če je v AT v kurcu, potem je okej.

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne, seveda ni OK. Hočem samo reči, da je zmotno mišljenje, da je samo pri nas fse f koorcu, čez mejo pa se vse v 5 min. reši. Še večje sranje v pri mutti v DE.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Ko takole včasih malo prebiram komentarje, opazim, da so ponavadi eni in isti forumaši "strokovnjaki" na vseh področjih... Blagor naši državi!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
To, da se kliče policijo ob manjših nesrečah je posledica "pokvarjenosti" raznih družinskih članov in prijateljev, ki povzročitelju doma svetujejo naj spremenijo izjavo, ki so jo dali v Evropskem poročilu. Potem se začnejo razne izgube spomina, stres, prestaršenost ipd. komentarji. To je pa takoj recept za komplikacijo pri zavarovalnici.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Enkrat bo Matoz zamudil zaradi nesreče na sodišče, zaradi česar bo iztožil pol milijona odškodnine. Potem se bo dejansko začelo premikati na bolje ...
Je pa resnica tudi, da zaenkrat DARS tem veljakom puca odstavni pas in jih pospremi do prvega izvoza.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
Ja seveda, kot da je kje kaj drugače. Jodlarom je sredi avgusta v tunelu en tovornjak zgorel, pa so ga ponovno odprli komaj sredi decembra (drugo cev pacajo že par let). Na tem odseku je obvezno plačilo tunelnine v znesku 9,00€. V tem času je bil obvoz preko druge AC, kjer pa ni potrebno plačilo. A misliš, da sem dobil nakazano nazaj ali popust pri novi letni naročnini? :D

Če se ne motim so ti (so nam) za dva meseca podaljšali veljanovst “video maut” na tem odseku.
Sicer to večini ne pomaga kaj veliko - meni (no - firmi), je pa prineslo, da v letu 2018 nisem pokuril dobrih 50 EUR za “Video Maut”. Kljub vsemu sem se 10x vozil “naokoli”, pokuril ustrezno več nafte in “avta” na +40 km poti, mojih živcev in časa pa nihče ne bo “pokril”.
Kljub vsemu pa so vsaj pokazali “good will” in načeloma “pokrili” ozr. nadomestili dodatne stroške, ki so nastali zaradi popolne zapore tunela.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
tudi če je pravokotno na smer prometa?
Dajte raje eni olju pametovat eni od bogu itd. Pa pustite delo tistim ki so za to usposobleni.
Lahko pa naslednjič ob 3 zjutraj sami skočite na AC (usput še v lincos po dvigalko) pa rešite problem fo pol 5 zjutraj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Dajte raje eni olju pametovat eni od bogu itd. Pa pustite delo tistim ki so za to usposobleni.
Lahko pa naslednjič ob 3 zjutraj sami skočite na AC (usput še v lincos po dvigalko) pa rešite problem fo pol 5 zjutraj.
Kaj se bojiš da bo sam padel iz jarka na cesto?
A je kdo že padel iz jarka na cesto sam od sebe?
;)

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63

Predvsem pa naj spotoma še 20 ton zmrznjenih svinjskih polovic premečejo.

Ker ko bojo z temi dvigalkami dvigovali kamijon se bo odprla stranica, potem bo pa še 6 ur dlje trajalo da se to reši.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Seveda je. Zapeljal v jarek, kjer ga je nato odbilo nazaj na AC. Vse razmetano... Potem pa ugotavljanje, ali je sam kriv, ali ga je kdo izrinil, kdo je vozil, sledi na vozilu, sledi na cesti in tako naprej. To je potem tisto, kar traja več ur dela.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.051
5.658
113
.Ker ko bojo z temi dvigalkami dvigovali kamijon se bo odprla stranica, potem bo pa še 6 ur dlje trajalo da se to reši.

Iz tovornjaka v odstavni niši v avstrijskem predoru z počeno pnevmatiko...smo prišli na poljski(?) kamijon ki se je zvrnil v jarek na štajerski AC....fajn...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Okej, kaj ima potem Dars z počeno gumo na češkem tovornjaku v avstrijskem predoru?

A ni naslov Dars in nesreče, notri pa se itak zmeče vse kar se vozi.

Dodajam: internet znalci bi itak z miško gumo zamenjal. Šraufe poklikaš, desni klik odstrani gumo in levi klik daj gumo nazaj, pol pa spet šraufe poklikaš.

Super preprosto. Za zamenjavo letne zimske pa k vulkanitzerju, da te v rokice ne zebe.

Ajme.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.051
5.658
113
Point je ker si se vmes obesil na mojo dvigalko... :) etak da Lincosova ni primerna za dvigovanje prevrnjenega tovornjaka :D