Darovanje krvi

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Že kar nekaj časa se odpravljam darovat kri in danes se mi je vse poklapalo in lepo grem na Vrhniko v CD, da bom dal kri. Opravim vse formalnosti ker sem prvič in pridem do zdravnice, ki pa me lepo zavrne. Razlog: "Ni poskrbleno za varnost darovalcev." In tako je pred menoj zavrnila tudi dve ženski, ker jih ne pozna oz. sta bili prvič. Sem si mislil, da to je mogoce samo danes in sem vprašal kdaj pa bo poskrbljeno in je rekla nikoli.
crazy1.gif

Z zdravnico se čisto strinjam in ji dam prov, saj ona odgovarja za vse posledice. Problem je v tem, ker hrana ni na istem mestu, kot je odvzem krvi. Oni te morajo še 30min opazovat, da vidijo če je vse OK. Na Vrhniki pa je to narejeno tako, da moraš it potem v eno gostilno, ki je kakšnih 800m stran. Kaj vse se ti lahko zgodi vmes če pride do komplikacij, raje ne pomislim.

Ob vsem tem pa bojo potem spet prosili darovalce, naj pridejo dat kri, ker jo primankuje. Verjetno bo danes in jutri še veliko ljudi zavrnjenih na Vrhniki zaradi teh razlogov.

Vse pohvale za tako organizacijo!
bonk.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tudi sam sem že nekajkrat daroval kri (na Šlajmerjevi v Ljubljani), pa mi ni bilo nikoli počakati pol ure. So me kar takoj napotili v njihovo menzo. Pa še zelo prijazni so in tudi hrana je dobra. Je človeku kar malo nerodno, ker ne moreš več jesti oni pa ti še kar ponujajo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Prvič slišim kaj takega, pa sem že kar nekajkrat dal kri.

Nikoli me niso opazovali 30 minut ampak ko mi je povila roko je samo vprašala če se dobro počutim ko sem vstal s postelje.

Potem pa na pasulj in dva deci merlota.
cheer.gif

Tam kjer jo najpogosteje dajem je treba it ene 100 metrov stran na malico.

Sem bral o pomanjkanju krvi in bi jo dal, ampak se samo zaradi tega ne mislim vozit v LJ.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Verjetno je treba bit na opazovanju 30min, ampak današnji tempo tega ne omogoča in ljudje bi itak šli radi čim hitreje dalje.
smile-1.gif

Ali je treba čakat ali ne sploh ni pomemebno. Bedasto se mi zdi to, da si zavrnjen ker niso izpolnjeni določeni pogoji v isti sapi pa jambrajo, da ni krvi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ravno zdaj zbiram pogum, da bi šel prvič na krvodajalsko. Tak z veseljem bi pomagal, ampak mi slabo postane že, če mi v laboratoriju par ml krvi vzamejo za pregled. Pa sploh nimam strahu pred iglami, lahko me pikajo koliko hočejo, ampak če m kri vzamejo pa je totalna kriza
tongue-1.gif

Vraga, bo treba vseeno it, če bom skup padel je vsaj medicinsko osebje okoli...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pik ni problem, ko začne ven kri tečt mi slabo postane, mogoče kaka reakcija telesa. Pa če mi je slabo pri par ml, kaj bo šele pri pol litra (ali koliko že vzamejo).

Pull yourself together dude! Just do it!
jezen.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Heh, pri meni je isto. Moti me nič ne, ampak pet minut pozneje pa me zmanjka. Neka psihološka finta baje.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Če stran gledaš ni panike. Verjetno je samo problem če vidiš kako ti kri teče.
smile-1.gif

Jest nimam teh problemov. Na začetku ti parkrat itak samo 2 deci vzamejo, potem pa čez čas povečajo odvzem. Če se telo dobro odziva in če ni težav.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Zanimivo, jaz imam praktično enak problem, ni pa vedno tako.

V glavnem gre za psihološko ozadje, o kakšnih drugih morebitnih reakcijah, telesnih in izventelesnih
wink-1.gif
, tu ne bi. Je pa res največ na trenutnem in splošnem razpoloženju in počutju (fizičnem in psihičnem) človeka.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
enak problem...

par flaškic mi še lahko vzamejo, kar je več mi rata slabo.
crazy1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Hm zanimivo, v Ljubljani ti odvzamejo, čez min pa si že na malci.
Kakšen je pa odziv po odvzemu je pa itak o človeka odvisno. Jst se vedno bolš počutm in mam cel dan polno energije. Zakaj, nimam pojma. Dvomm da je kej z rh faktri povezano (mam -A)

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
jaz tudi nimam problemov s tem do sedaj sem dal že 20 krat , pa tudi dosti takih ki so obsedeli nisem videl, edino na kaki študentski krvodajalski se je zgodilo, da so kakšno "obrnili"

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Meni včasih postane slabo, včasih ne. Predvidevam, da je malo odvisno od trenutnega počutja. So me pa že nekajkrat klicali na odvzem. Imam 0- kri. Očitno najbolj univerzalni darovalci
smile-1.gif
Nazadnje sem bil enkrat maja.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
nekako na podoben način sem tudi jaz. Ko dam kri, sploh nč slabo, full energije pa vse.

drgač pa nism doživela, da bi mogla bit še pol ure na opazovanju, niti prvič ni bilo tega, vprašala me je samo po počutju in to je blo to.

darujem pa kri že od 18. leta, izjeme so bile vmes, ko so me zavrnil zarad tablet za glavo, ko sem bila pa operirana 2x pa sploh šla nisem, ker 6 mesecev po operaciji ne jemljejo krvi.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja če si imel previsok pritisk in so ti puščali kri so ti celo (nevede) pomagali, večji problem je bil, ko si imel nizek pritisk, pa so ti puščali, potem so pa ljudje v nezavest padali in umirali.