Danes me na krožniku/mizi čaka ...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik westie pravi:
upam, da si to napisal za danes, ne za včeraj ob 10 zvečer
grin1.gif

Ne, je bilo mišljeno včeraj, ampak bolj , kot pozno kosilo, nikakor pa ne ob 22:00
grin1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Ravno prejšnji teden sem si zaželela horseburgerja ob 1:45, pa k sreči ni blo nč odprtega
grin1.gif
...

Zgolj informativno..., če te še kdaj zagrabi požrešnost sredi noči, Horseburger v Tivoliju, je odprt vsak dan do 6:00 zjutraj
wink-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
VEM, ampak ne bom se za horseburger peljala iz našga sela v Ljubljano. Konc jeseni bo drugače, bom mela okol sebe v bližini najmanj dva fastfooda. Joj kje mam un avatar z Miss Piggy
grin1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
iz katerega sela pa si?

ni blo solatke, je sosedovo pecivo in jogurt za malco

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ej, pojma nimam, ker sem to naročil v restavraciji. Je pa to lepo zapečeno piščanje stegno, prelito z omako, ki bazira na limoni..je tako prijetno kiselkasta. Zraven je pa še pire krompir in zelena solata..kr okusno
smile-1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
pire si pa zamolčal v prvem postu ti ti ti
evil.gif

a slikal pa nisi? da bi potem mi to malo po svoje naredili
grin1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
jest bom mel osliča na žaru, starša pa postrv na žaru. Zravn ogromna skleda solate s česnom in bučnim oljem.
cheer.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Danes na sporedu zelenjavna juha, rižotka, radič in orehove palačinke s čokolado po vrhu (sladki greh).

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Očitno Miss Piggy obvladuje to temo, kar niti ni čudno, right?
smirk-1.gif

Danes ne bo nič posebnega; krompirjeva solata in sirove klobasice (mamo ogromno sira doma, ker se mama in oče ne moreta uskladit ko gresta nabavljat vsak po svoje in potem oba prineseta domov; enako število vrečk testenin, moke, olja, sira, sadja...
rolleyes-1.gif
.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Sirove klobasice?! Še nikoli slišala. Kaj je to (verjetno nekaj v povezavi s sirom, anede)?

Pri nas bo juha z rezanci, kumare s krompirjem in nadevane bučke.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ja ne vem, to je bolj tko zasilno ko res nimam druge ideje kaj bi nardila, meso mi pa ne diši vsak dan.

Sestavine;
2 jajci, 1 rumenjak, 7dkg masla (POZOR -js dam namesto masla kislo smetano, pride bolj sveže in sočno), 3 žlice moke, 25dkg nastrganega sira (super pride ementaler ker je bolj sladek, medtem ko kisli siri ne pašejo tok zelo), sol, jajce, 5dkg drobtin, 1/2 dl olja (js mam vedno doma Floriol).

Jajce in rumenjak zmešaj z maslom (oz. kislo smetano), dodaš moko (ne sme bit pregosto), nastrgan sir, soliš in dobro zmešaš, da nastane zmes rahlo pocasta. Na pomokani površini (deska, krožnik..) oblikuješ klobasice (js včasih naredim tud "pleskavice" ker se lepše pečejo).
Potem jih povaljaš v jajcu in drobtinah, in daš v vroče olje dokler se skorja lepo rdečkasto ne zapeče.

Men so fajn tud mrzli, sicer pa uživam v tem ko se sir vleče
grin1.gif
.

Zraven paše fajn kaka zelena solata, če pa cel dan nič ne ješ kot js, pa tud kaka močnejša solatka.
Pa dober tek.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.