Danes me na krožniku/mizi čaka ...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pr nas bo pa baje al polenta al pa njoki s sirovo omako
grin1.gif
razn če nau mati na konc čist neki tretjega pogruntala
 

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok..neki mi ni jasno

sedim an šihtu in nil ne delam, pa mi ne rata skuhat kaj takega.
a ste breposelni, študenti, na porodniški, al kako vam rata to kuhat.

pozabmo nuztelkota k je v lokalni menzi.

jest bom..pizzo

vbistu so vsi nesamostojni, zivijo doma in se prehranjujejo v kuhinji pri mamici
in njihova glavna skrb je pac kaj jih danes caka na krozniku, potem se oglasijo v temi kaj pocnete, kjer povecini ponavljajo dve besedi kot sta dobro jutro alpa dober dan, dodajo smajli do dva
medtem v kaksni drugi temi delijo ocitke kako je negdo brez RL v isti sapi pa zapisejo, da se ne morjo odlocit al se lotit pospravljanja ali pa malo zadremat in s tem opisejo svoj razburljiv RL

ON
kremna juha, govedina orly in krompirjevi kroketi + strocji fizol
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
ne-ne-1.gif
po moje večina od nas kar krepko dela!

Vendar se navadiš na tempo življenja, da je poleg dela treba še kaj skuhati, pospraviti, narediti nekaj zase (šport,...).
Če nisi "lenivec" in na smrt dolgočasna oseba: se v življenju vse zmore. Samo s stola (ali postelje) je treba vstati in se malo "zmigati"
evil.gif
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako kuhaš med šihtom. a delaš na banki, k majo deljen delovni čas al kaj.

večino prebranega ali je večerja, ali je kosilo v restavraciji.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to je druga pesem.

predlagam, da se v poste piše še ura.
ker če ne mene zvije kaj vse jeste med šihtom in kaj bi jest. to s poznim kosilom je pa druga zgodba.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kako kuhaš med šihtom. a delaš na banki, k majo deljen delovni čas al kaj.

večino prebranega ali je večerja, ali je kosilo v restavraciji.
Nič od mojega napisanega NI iz gostilne!
Tudi NI prav, da se tukaj pišejo jedi, ki jih niste dali "doma" na krožnik - to se strinjam.

Kuha pa se:
- pripravi kaka stvar preden, da greš v službo
- če lahko, skočiš do doma med malico
- kuhaš takoj, ko prideš domov - je pač pozno kosilo.

Pri nas se kaka jed (pasulj, golaž, polnjena paprika... )skuha zvečer in se nato drugi dan je za kosilo.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
da ne bom svinjal po temi. pač jaz sem razumel kot kosilo, gled ena uro ko pišete. ker jest jem pizzo za kosilo, ker v gostilni ni drugega okusnega. doma pa so čarovnije, smao če je čas.
in sem se počutil 'čudnega'.
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Js mam čas doma kuhat, ker delam doma (firma) in si pač razporedim sama, koliko dela imam tisti dan in potem si vzamem čas za kuhat in packam večino časa samo js (starša na terenu), ko se pa mati odločijo bit doma, pa ona kuha...

No, danes bo kosilo okrog 16h, bo pa musaka & zelena solata.
tongue-1.gif
 

zverca

Fizikalc
26. avg 2007
1.280
0
36
42
stražišče
jst sm bla pa dons mal lenoba za stedilnikov (prevec drugih opravkov)

in mi je uspel skuhat le hrenovko in odrezat kos kruha
crazy1.gif
 

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
to si pa uspela v 9ih minutah ane?
tongue-1.gif


edit:
prsu iz enga obiska kjer smo vecerjali, bla ena romunska kisla juha in pol se ena romunska jed,

blo srednje dobro
 
Nazadnje urejeno:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Za pumoX;

Klasicna musaka "TjasaStyle"
grin1.gif


Sestavine; deset srednje velikih krompirjev (lahko tudi vec), pol kile mletega mesa (rec mesarju naj ti zmelje pol svinjskega, pol govejega -pr nas zmer kupujemo tko, bognedej kupovat ze mleto meso ker je sama packarija notr), malo buck, sol, poper, cesen, en mini paradiznicek (grapolo), za prelivno omako; eno jajce, pol navadnega jogurta, pol loncka kisle smetane, kaplja mleka ce je treba...

Js pecem musako v stekleni posodi (nepregorni, se rece mensezdi) s pokrovom.

Najprej dam kuhat krompir v vodo z malo soli. Potem pripravim meso v ponvi; sol, poper, cesen strem na meso, fuuuull petersilja, razpustim en paradiznik in dodam na drobno narezane bucke (musaka pride bolj socna). Obcasno dodam se kaksno papriko, ce se ravno spomnim. Prazim cca pol ure, toliko da je meso ze skoraj za jesti.
Ko je krompir kuhan, ga takoj olupim in narezem na rezine kot za cips.
Zlagam v posodo, najprej krompir, nato meso.
Ponovim; krompir, meso.
Nalozim se krompirja in men se ponavadi tuki konca.
grin1.gif
(Vedno pa je treba koncat s krompirjem)
Prizgem pecico na 200 stopinj.
Potem naredim omakico, ker besamela ne maram(o); stepem jajce da je penasto, dodam pol loncka navadnega jogurta in pol loncka kisle smetane. Ce se mi zazdi da bo premalo, dolijem kapljo ali dve mleka. V omako dodam se malo popra in soli.
Dooooobroooo zmesam, da ni grudic. Ce se mi zazdi da je pretekoce, dodam se malo moke.
Prelijem po musaki in potem nasekljam se petersilja gor.
Dam v pecico in pecem cca 45 minut na 180 stopinjah, zadnje pet minut posodo odkrijem da se zapece.

Pozor; krompir je treba nujno TAKOJ se vrocega dat v posodo, ko je narezan, ker drugace ce caka nekaj casa postane pretrd in je v musaki zanic.

Zraven nardim zeleno solato; vceri smo mel radic.
grin1.gif


Mislm da je to TO, da nisem cesa pozabla...
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
@ Abeta; the best, bom probala tko nardit. A se jajcevci kej prevec zazgejo slucajn? ... Ker vem da na zaru so recimo en-dva-tri peceni.

Drgac bojo pa dons filane paprike s pirejem iz krompirja
tongue-1.gif
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.