Dan zmage!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
In kaj je bilo narobe s tistimi taborišči? So imeli prisilno delo? So jih v taboriščih zardževali leta, daesetletja dolgo, nekatere do smrti?

In tisti, ki so šli v ZDA so delali v suženjskih razmerah?

Ne, ogromno so jih poslali v porušeno Evropo, kjer so obnavljali porušeno, delali so brez plačila in ob minimalnih življenjskih pogojih. Dosti jih je tudi umrlo pri tem. Ker so to vodili Američani in Angleži, bomo temu rekli rekreativno preživljanje prostega časa, za tiste, ki so to isto počeli pod Rusi in komunisti v Jugi pa prisilno suženjsko delo. Bo šlo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ti si v tej temi točno to, kar je Snecer v temah o čestitkah za božič.

Upam da si zdaj ponosen sam nase.
priden.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ti si v tej temi točno to, kar je Snecer v temah o čestitkah za božič.

Upam da si zdaj ponosen sam nase.
priden.gif

in?

EDIT: patriot napiše napačen datum, jaz ga popravim in nenadoma sem kaj? Še na žužkov že skoraj očiščenem portalu navajajo napačno informacijo: "...Veljati je začela 9. maja 1945..." klik
A res tako boli, ko se z dejstvi pokaže na desetletja laži in mitov? In če mitom in legendam slepo ne verjamem sem že izdajalec? Kdo je tukaj zaslepljen?

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.191
1.974
113
Emona / Carnium
Kdaj je Jodl (po žegnu Doenitza) podpisal je t.i. uradni datum konca 2. svetovne vojne in je zgodovinsko dejstvo, ki pa ne pomeni uradnega datuma PRAZNOVANJA konca vojne. Meni osebno sicer precej nepomembna zadeva. Kar se mene tiče, lahko praznuješ ali žaluješ cel mesec. Vemo, da so se boji nadaljevali tudi po unteršriftu Jodla tako, da je tisti konec lahko zgolj uradni, ki pa ga v vojnih razmerah sila težko praznuješ med tem, ko umikajoči okupatorski vojaki z orožjem delajo traso za umik.
Jodlu sem se že zahvalil za črnilo, vendar to dejanje, v katero je bila Nemčija prisiljena (z vojaško silo), se mi ne zdi ravno vredno praznovanja. Tako da, če si želel povedati, da se praznuje na naroben datum, se ne strinjam. Vsak drugi datum, ko je na terenu osvobojeno ozemlje (npr. Ljubljana), je bolj primeren
cheer.gif

Glede tistih, ki so se umikali: so tudi oni prišli na kakšen turizem? So se morda izgubili? Verjetno so se umikali z rokami v žepih in puško v koruzi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.512
5.708
113
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
. Jugoslavija je bila ena od dveh evropskih držav, ki sta se same s pomočjo zaveznikov, osvobodile nacizma.

hysterical-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kako je Ljubljana bila lahko osvobojena? Osvobojen je bil Pariz, Beograd - v Ljubljano so pa samo vkorakali

Glede turizma - nekdo je zatrjeval, da se je Jugoslavija osvobodila sama... Samo toliko - o seksualnih potrebah ruskih vojakov se pa v Prekmurju še danes lahko dobi prvoosebna pričanja

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.512
5.708
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
EDIT: patriot napiše napačen datum, jaz ga popravim in nenadoma sem kaj? Še na žužkov že skoraj očiščenem portalu navajajo napačno informacijo: "...Veljati je začela 9. maja 1945..." klik
A res tako boli, ko se z dejstvi pokaže na desetletja laži in mitov?

Sej še za svoje visočanstvo ne vejo kater od 13stih roj. datumov je pravi.......pa da bodo to....
grin1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.731
1.412
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Glede turizma - nekdo je zatrjeval, da se je Jugoslavija osvobodila sama... Samo toliko - o seksualnih potrebah ruskih vojakov se pa v Prekmurju še danes lahko dobi prvoosebna pričanja

Zopet ti škripa zgodovina. Jugoslavija se je osvobodila sama, kako lahko ob poudarjanju dejstev pozabiš na glavnega? V Prekmurju se pa sigurno bolj spominjajo incidentov ob osvoboditvi kot pa 4 letne madžarsko/nemške okupacije.

Cvetke
roza.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Sedaj se moraš odločiti - ali se je osvobodila sama, ali se je osvobodila "sama s pomočjo zaveznikov", kot si napisal na prejšnji strani? Kaj je prav?

Hmm, zakaj je potem v tej, po tvoje samostojni osvoboditvi, pri osvoboditvi Beograda sodeloval 4. gardijski mehanizirani korpus rdeče armade?
A je ta ruski tank na beograjskih ulicah fotomontaža?
300px-Gvtbr36_beograd.jpg

In tukaj narisane puščice so izmišljene?
479px-Belgrade_Offensive_Map.JPG

Nihče ne zanika nemščih in madžarskih zločinov, ampak to še ne pomeni, da ruskih ni bilo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_war_crimes
Citat:
Yugoslavia

Although the Red Army crossed only a very small part of Yugoslavia in 1944, its activities there caused great concern for the Yugoslav communist partisans, who feared that the rapes and plundering by their Soviet allies would weaken their standing with the population.[68] At least 121 cases of rape were documented later, 111 of which also involved murder.[68] A total of 1,204 cases of looting with assault were documented.[68] Stalin responded to a Yugoslav partisan leader's complaints about the Red Army's conduct by saying, "Can't he understand it if a soldier who has crossed thousands of kilometers through blood and fire and death has fun with a woman or takes some trifle?"

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.731
1.412
113
Osvobodila se je sama s pomočjo zaveznikov, kakor sem prvič napisal, sem mislil, da si dosleden.

Obračanja besed se pa ne bom več igral s tabo. Še malo preberi.

Kamele0N

23. jul 2008
42.512
5.708
113
Jaz bi v temo poklical uporabnika Snecer........da nam pove iz druge roke kako mu je deda iz wermachta preskoču k rusom
smile-1.gif

P.S.: In potem je "padel" Beograd
evil.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:

Zato, ker so nosili orožje in se kljub pozivom o predaji niso želeli predati brez boja. Zato. To so osnove. Zadnjega primitivnega stavka ne bom komentiral, ker se ne bom spuščal na tvoj nivo.

Logično, da se niso hoteli predati sistemu, ki jim je namenil suženjstvo

Za zagovornike naciklerofašizma verjamem, da danes ni vesel dan, sploh ko pogledajo tudi druge novice po dnevnem časopisju.

Takšni prazniki so očitno tudi v današnjih sila oddaljenih časih od tistih dogodkov žal še nujno potrebni očitno zaradi ideoloških potomcev poražencev.

http://www.siol.net/novice/svet/2012/05/v_moskvi_tradicionalna_vojaska_parada_ob_dnevu_zmage.aspx

Janša bi danes moral biti v Moskvi na tej paradi, ne pa da je na čisto napačnem koncu in sicer v Nemčiji...

Nekaterim tu na forumu pa so spet bolj pomembni detajli, torej ura in vrsta nalivnega peresa, kot pa samo dejanje.
priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Da o zmedi okoli 26. in 27.4 niti ne začnemo...

EDIT: rojstni dnevi so pa vsi pravilni - tako velika osebnost se lahko rodi samo po delih
evil.gif

Zmeda je samo v tvoji glavi.

06.04. nas napadejo Italijani, Madžari, Nemci, morda tudi Hrvati.... naši pa gredo napovedat vojno napadenim Francozom in Britancem?
hysterical-1.gif

Kristalno jasno je komu so jo napovedali in kdo so tisti imperialisti, ki so nas okupirali.