Citat:
Uporabnik ggg pravi:
lahko vsaj nekdo pove kaj vam je katoliska Cerkev hudega naredila?
Da bo vsem jasno jaz ločim vero in RKC (institucijo). O veri nimam nič slabega za povedat.
RKC, kje naj začnem
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik hertz pravi:
ne enači denacionalizacije z RKC. RKC je samo eden izmed subjektov v postopku...verjetno bi tudi tebi ne bilo prow da si prigarano delo čez noč izgubil
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik hertz pravi:
ne enači denacionalizacije z RKC. RKC je samo eden izmed subjektov v postopku...verjetno bi tudi tebi ne bilo prow da si prigarano delo čez noč izgubil
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
....
Pa dajmo poleg še aktualen primer bremzanja pretoka znanja s strani RKC - njena propaganda, naj mame ostanejo doma z otroci. Ker dobro ve, da bolj je mati doma, manj je v stiku z družbenim dogajanjem, manj misli s svojo glavo. Nerazgledana mati pa v povprečju vzgoji nerazgledane in neizobražene otrok. Slabše izobraženi so otroci, lažje je z njimi manipulirati - več denarčka pade v cerkvene puščice.
Vem, da niso vse mame, ki ostanejo doma, iste. In ne govorim o tem, da je prav, da mati da otroka na stran. Pravim samo to, da je hudičevo narobe, da se mati za več let (ali celo desetletje) odklopi iz družbenega dogajanja zato, ker je baje njeno glavno poslanstvo brisanje usranih riti in menjavanje plenic.
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Nikakor pa ne podpiram "mame naj ostanejo full time doma z otrokom" propagande. Zakaj, sem pa napisala zgoraj - ker mi je zelo pomembno, da imamo čim bolj izbražene oz. razgledane ljudi. Ker je to temelj napredka družbe.
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Ob dnevu reformacije je potrebno dodati, da je naslednje leto 500. obletnica rojstva velikega slovenca in našega vodilnega reformatorja Primoža Trubarja. Upam, da bo naša država ustrezno obeležila to veliko obletnico, čeprav bolj slabo kaže.
Reformacija ni samo protestantizem, reformacija je prerasla v veliko več , zato pa je bila zatrta na tako grozovit način. Reformacija je dala kar nekaj evropskim narodom, tudi Slovencem, njihov lastni knjižni jezik in s tem lažji dostop do znanja.
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Za to, da ti ne po potrebno plačat odpustka, da te bo bog vzel k sebi (ko bo čas).