@ Notranjc: ne, ni Kapetanova Kuča, ampak Vila Koruna. Najboljša črna rižota, kar sem jih kdaj jedla v življenju!
@ Chao Ren: V Lumbardi sem bila zdaj, 18. februarja. Bila sem v majici z dolgimi rokavi (brez jakne seveda), ko pa je sonček pokukal vem sem bila pa v majici brez rokavov (zavtrje), ker je bilo 16 stopinj. Aprila je tam že tako toplo, da se ljudje sprehajajo v kratkih rokavih, ko je sonce. Za prvomajske praznike se za domačine uradno začne kopalna sezona. Če greš v Lumbardo, pojdi v apartmaje Ob bazenu, kjer imajo bazen, in ta se pa res segreje na 25 stopinj v sončnem vremenu. Bazen ima tudi otroški kotiček (2 x 2 m, 35 cm globine), tam bodo tamali lahko že čofotali, medtem ko boste odrasli na ležalniku brali knjigo ali pa pekli kosilo na žaru.
Je pa res, da za vreme ni garancije. Tako lepo sočno vreme je pač normalno v Dalmaciji, če pa imate ravno smolo, da 3 dni dežuje, je pa to pač smola. Se kdo spomni lani, ko je bilo od 24.07. - 2.8. tako oblačno, 20 stopinj in ful mrzlo morje?!??! In to v tednu, ko bi dal človek roko v ogenj, da je res najbolj ziher za it na morje... Tako da... pač zaupaj sreči in pojdi dol za prvomajske oz. takrat, ko to terminsko oblj paše, ker je glede vremena isti šmorn.