Jaz se nisem šel Kitajcem, ampak sem zaupal domači firmi (Ledix). Sicer roba je še vedno kitajska (ker drugačna mislim da pri LED trakovih niti ne obstaja), ampak boljše kvalitete, temu ustrezna višja cena, pa dobre izkušnje imajo in dobro svetujejo. Narezali so mi ustrezno dolge trakove ter aluminijaste profile in zlotali trakove ustreznih dolžin, za pričujoči L na gornji sliki sta dva trakova po 5 in 3,5 m, ki sta vezana na en kontroler in ta na napajalnik. Napajalnik je kar predimenzioniran, zato tudi 5 metrov stran sveti enako močno kot na začetku traka.
Sicer imam še tri trakove, barvnega v spalnici ter toplo bela trakova v malem WCju nad omarico ter kuhinjskim pultom po celotni dolžini pod omarico (vmes je prekinjen s samo kablom pod napo) ter še enega v WC-ju. Že predhodno sem v spuščenem stropu pripravil električno povezavo do kota ter prek izmeničnih stikal (oz. je to napravil štromar, ker se v to ne zastopim). Sem najprej hotel wireless kontrolerje za mobitel aplikacijo, pa so me prepričali, da je to predrago in ne tako uporabno. Zdaj po 3/4 leta uporabe se kar precej strinjam, veliko bolj urno je s posebnim daljincem.
Sem pisal pred montažo lani decembra na Alterju:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2133736/an/0/page/15#2133736
(izbral sem varianto A)
Drugače pa ni nobena znanost, s silikonom kar se da vodoravno (malo sem si pomagal z raznimi podstavki) nalimaš profile na knauf in ko je to suho (kak profil zmeraj odpade, ker aluminij pa knauf silikon ne druži najbolje) še lepo počasi LED trakove. Pazi na točnost limanja, ker hitro lahko zajebeš smer limanja, potem se pa zajebavaš na majhnem prostoru. Meni je vse to vzelo kar dva popoldneva (mislim da okoli 18 metrov trakov). Belih trakov nikar hladno bele v kuhinjo, topli beli niso tako rumenkasti kot nekateri govorijo. Napajalnike in kontrolerje sem enostavno položil na tistih 5 cm poličke knaufa - (upam da ne bo prišlo do večjega potresa
), razen pri WC in kopalnici, kjer sta napajalnika (kontrolerja ni) prišrafuana znotraj v omarico. Enobarvna trakova pod omaricami sta v profilu s mat plastičnim pokrovom, da ne bode toliko v oči.