Daljši delovni čas

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Za isto plačo bi naredili več, mogoče je v tem razlog?

Ali so mislili, da bi z višanjem urnika, šla gor tudi plača?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Samo teli gor nad nami so pa očitno na mamilih. Ze tisti predlog z 10 let starimi avtomobili je bil res pohvale vreden
bonk.gif

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
KSZ

Hmm...jaz si ne predstavljam, kaj bi delal 12 ur v službi. Že zdaj pred osmo uro nobenega na telefon ne dobiš, pa kličem enega v pol treh v petek, pa mi reče: pa halo, denis, petek je, pa ura je pol tri, mi gremo po malem...
grin1.gif

Kaj boš sploh 12 ur delal? Se pa strinjam ,da potem delam od torka do četrtka, pa basta
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Teh 12 ur je verjetno mišljeno za kakšno proizvodnjo.

Poglej v tovarne, kjer se dela 24/7.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Jaz imam povprecje zadnjega tedna cca. 14 ur/dnevno. Pa se to sem danes moral predcasno oditi po samo 10 urah, jutri pa verjetno spet vsaj 10, raje 12. Delo te samo najde, ce ga isces.
grin1.gif

lp

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Hja, za 2000 eur mesečno moreš malo več naredit, kot 160 ur
grin1.gif
;

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za isto plačo bi naredili več, mogoče je v tem razlog?

Ali so mislili, da bi z višanjem urnika, šla gor tudi plača?
ahahahahhahahahahahaha
hysterical-1.gif

retard

pa 60h delavnik bi avtomatsko pomenil 40-50% preseznih delavcev po firmah. no, vsaj na zacetku.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Sam sem delal v prejšni firmi in imel povprečno po 50 nadur mesečno. Po 5 letih sem se iztrošil. Če ti vzamejo življenje, nimaš več motivacije za delo, pa naj bo denar še tako dober.
Kaj pa sedaj študirajo mi pa ni jasno. Se pravi bi ljudje delali preračunano po cca. 100 nadur mesečno. Ta sistem bi se že po nekaj letih izkazal za slabega, ker bi storilnost bistveno upadla.

lp

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
dobra varianta je skrajsani delovni cas, da se zmanjsajo odpuscanja (v proizvodnji...), kot je bilo na 24 ur nekaj.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Saj imamo že sedaj 48 urni delovni teden, delamo pa 40 ur (odvisno od kolektivne pogodbe).
Mislim, da gre bolj za povišanje mogočega limita delovnega časa, ker so nad limitom "nadure", ki so dražje, pa še omejena količina jih je.
Zelo verjetno bodo pa razni veletrgovci prvi poizkusili zlorabiti povišan limit, kot so že v preteklosti.

Jaz sem proti, bi se dalo tudi drugače urediti. Saj, če so izredne razmere, je treba pač stisniti zobe in opraviti delo, vendar se je tega instrumenta treba posluževati bolj poredkoma, sicer bo motivacija in delovna vnema upadla. Delovna ekipa je pač tu tudi zato, da "porine voz iz dreka", če se je že notri znašel, kajne, ne pa da se samo malo igramo. Če se pa to preveč pogostoma dogaja, ...
Poleg tega ni nič novega, če opozorim, da povprečni vodstveni delavci že po defaultu delajo na dan precej nad 8 del. ur povprečno.

Tako jaz gledam, zmanjšanje zakonskih omejitev pač. Boste povedali, če se motim.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Kolikor poznam situacijo v podjetjih v moji okolici je načeloma tako, da delavci na višjih položajih, pa naj bo to delovodja ali kak drug vodstveni delavec, dobijo sicer konkretno višjo plačo od navadnih delavcev, a se od njih pričakuje da bodo:
- poleg svojega dela znali nadzirati tudi podrejene
- da bodo za delo, ki ga opravi njihova ekipa tudi odgovarjali
- da bodo marsikdaj ostali kako urico ali dve dlje, o nadurah pa ne bo ne duha ne sluha
- da bodo ob problemih znali predstavit konkretne rešitve, ne pa samo skomigovat z rameni

itd.

Kot je omenil merdzo, se v zadnjih letih na bolj odgovornih položajih vedno pogosteje dogajajo burn-outi. Taki osebki so velikokrat zreli za zamenjavo službe in delovnega okolja, nekaj mesecev bolniške in tedenske obiske pri psihiatru vsaj za čas bolniške. Velikokrat pač potrebuješ pomoč pri tem, da se spet spraviš k sebi. Je pa totalna jeba dobit službo, kjer boš relativno malo delal in vlekel solidno plačo, zraven pa ti nihče ne bo pretirano skakal po glavi. Praktično gledano je to mogoče samo v javni upravi. No, mogoče še v kaki proizvodnji, vendar lahko odmisliš solidno plačo in prišteješ sekiranje kako boš prešel iz meseca v mesec. Pa si spet zrel za psihiatra...