Daljinsko centralno zaklepanje (univerzalno)

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
Zanimajo me vaše izkušnje.
Je to že kdo dal montirati, kje za koliko €.
Predvsem za Ljubljano in okolico

Hvala

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
jest mam meta sistem daljinskega in sem kar zadovoljen.
izposoja teme:Me pa zanima če je možno ta sistem dati v ključ(vw/audi) ker sedaj imam obesek. gre pa za VW avtomobil.

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Jst tud že neki časa težim temule http://www.bolha.com/oglas2348579 pa kar ne dobi surovca za cliota. A pol se ta sistem obnese ali je bolše vzet kar takega na obesek? In še eno vprašanje; ali se splača vzet zraven še alarm (razlika v ceni cca 15€) ali pa so tele kitajske zadeve bolj šminka?
Hvala lepa!

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz imam na Ax-u podoben sistem. (prav tako kupil preko bolhe) Surov ključ sem dobil samo za mercedesa, za citroen jih ni imel.

Tako da sem malo improviziral in sam poštimal ključ.

Naredil sem navadno kopijo mojega ključa, olupil črno plastiko dol, si vzel eno urco časa in sem lepo počasi v primežu obrusil spodnji del kjuča po modelu surovca. Lepo sem zbrusil tudi utor, kjer je ključ prišraufan na daljinc in ključ normalno prišraufal v daljinc.

Tako da sedaj se ključ lepo zloži v daljinca. Sem pa s tem sistemom zelo zadovoljen, lovi več kot sto metrov daleč :)

LP

(na sliki moj ključ)
110698-kljuc2.jpg

Priponke

• 110698-kljuc2.jpg
    110698-kljuc2.jpg
    64,6 KB · Ogledi: 661
Nazadnje urejeno:

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Jaz imam Metasystem M320 in sem zelo zelo zadovoljen! Dal sem pa 60€ in mi ni žal (kolega zrihtal skonto). Tile daljinčki s ključem res zgledajo lepi, ampak po nekaterih izkušnjah kolegov sem raje dodal 10-15€ un kupil meto. Resda obstaja malo morje različnih varjant teh poceni zadevic in ziher se najde kaka dobra med njimi, ampak meta je meta in konec debate.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
obstojeci neurezan kljuc ki ga dobis v daljincu vzami ven in zaredza ki se všraufa v daljinec naj bo za šablono. Pojdi nekomu ki izdeluje kljuce za avtomobile in naj ti naredi kopijo....potem naj vzame plastiko od novo urezanega ključa dol in naj pobrusi glede na šablono, ki jo dobis zraven daljinca....vsak izdelovalec ključev bo to znal naredit...

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
če se vsaj malo spoznaš na avto štrom maš narejeno v dveh urah...pod pogojem, da imaš motorčke že noter..
pri moji imprezi sem moral dodat dodaten motorček v voznikova vrata, ker japončki šparajo in dajo v avto k nima DCZ, samo tri motorje v voznikova vrata pa stikalo...

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
nevem fotr ma fabijo 2001 letnik,pa nima daljinskega ima pa centralno zaklepanje.Pomoje da je vse vgrajeno.Samo nevem kam sploh moram vgraditi naparavco.Nisem se nikoli igral z avtoelektriko,samo pomoje nemore biti zakoplicerano.A obstaja kak posnetek ali je kje opisan postopek.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
zraven dobis shemo za VAGove avtomobile in univerzalno vezavo na motorčke....- vse piše kam se veze na katero zilo na motorcku...

je pa zadeva relativno simpl za vezavo
2 x izhod za zaklep/odklep (ki gre na motorček) - zic je vec in vezava je odvisna od tipa motorčka ki ga imas (glede na to koliko žil ima)
1x izhod za zaprtje el. šip/odprtje pritljažnika/šibedaha
+ in -
2x izhod + dve diodi za vezavo na blinkerje, da ti utripajo ko zaklenes/odklenes -
TO JE NAJTEŽJI DEL KER RABIS SHEMO PRAV ZA TVOJ AVTO....da med vsemi žicami najdes dve tapravi in jih pomeris...jaz sem imel shemo prav za imprezo v katero sem montiral, pa niso bile barve zic pravilno napisane, pa sem se kar matral da sem nasel prave, ker je pod volanom miljon zic...

in to je to...

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem poiskal enoto centralnega zaklepanja. (našel sem jo na nedostopnem mestu, za varovalkami) Dostopna od pedala sklopke navzgor. Ker tam nisem mogu priklapljat te enote daljinskega zaklepanja, sem raje kable potegnil v voznikova vrata in potem tam na lahko dostopnem mestu povezal s kabli ki gredo na en el. motorček centralnega zaklepanja.

+ in maso sem vzel pri avtoradiju, žice za utripanje žmigavcev pa sem izvleku pri stikalu za vse 4 žmigavce.

Lepo počasi imaš v dveh urcah to zvezano. Je pa res da sem en dan prej, kake dve urce iskal žice in katera je kaj ... na stikalu 4 žmigavcev sem s poskušanjem ugotovil katere so prave. (no malo sem razmišljal kaj bi bilo kaj, gledal stikalo in na koncu ko sem priklopil je delovalo :))

LP

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kaj pa če nimaš centralnega in nobenih motorčkov? A pride kej dražje al kako? Kje pa potem to kupit?

Nazadnje urejeno:

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Ja nekaj dražji so kompleti, ki vsebujejo še elektromotrčke za vsa 4 vrata. (tudi te komplete najdeš na bolhi)

Verjetno pa je malo več dela s tem, ker moreš še v vsaka vrata motorček vgradit.

LP