Daljinec za HTPC

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Na kratko, kaj nabaviti, da bom lahko krmilil PC za multimedijo (Mediaportal, na katerem laufa vse od TV-ja, filmov, muzike, fotke)?
Trenutno je v uporabi prastari remote od Pinnacla, pa me že mesece nekaj zeza, 1x dela, 1x spet ne.
Pogoj je, da ga je možno sprogramirat po svojih željah in da je jasno poceni. Lahko je priklop na USB ali COM port, meni je vseeno, samo da dela.

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Flirc usb IR sprejemnik in verjetno katerikoli daljinec (še najbolje logitech harmony če imaš več naprav).

22. jul 2007
13.385
1.646
113
124
Ali pa, klik samo ne vem, če podpira win 8 in 10
sprasujem se.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
sprasujem se.gif

sem imel nekaj podobnega na win7, ker sem mislil, sej IR je pač IR, drajverje so pa tudi menda pokradli.
Pa žal ni blo to-to. Ni vse delalo kot bi moglo, Sem moral nabavit zgoraj omenjeni sprejemnik, da je res delalo vse kar sem želel.
Če se komu da iskat, se mi zdi, da je že vse na alterju:)

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
sprasujem se.gif
Že leta laufam MediaPortal na Sedmici, pa mislim da bom še nekaj časa..... Čeprav, tole so ponavadi emulatorji tipkovnic (HID) in ni nekih hudih težav s kompatibilnostjo.
Je za premislit. Hvala za link.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mogoče nevmesno... ampak, a običajno te zadeve ne podpirajo hdmi-cec upravljanja? Jaz imam za mediaplayer malinco že par let, pa še nisem uporabljal drugega kot dalinjca od tvja?

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Če nimaš maline in cec podpore pa lahko uporabiš pulse eight usb-cec adapter. Preverjeno deluje s kodijem, menda pa tudi z mediaportalom. Seveda mora pa tudi tv podpirati cec.

Nazadnje urejeno:

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Tudi jaz imam IR sprejemnik in harmony-ja. Pa laufam seveda Kodi.

Dela že dolga leta b.p. :)

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Tudi jaz imam IR sprejemnik in harmony-ja. Pa laufam seveda Kodi.

Dela že dolga leta b.p. :)
Kateri IR?

Pojma nimam, tak ki je kompatibilen tudi s kodijem. Nekaj imam v spominu okrog tega.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
No, mogoče bom vseeno malo bolje pogledal obstoječ daljinc. Saj vse dela razen kadar ne. Sumim kak slab stik ("mrzu lot")....
Popravil prejle v dveh minutah. Točno to je bilo, na oddajni diodi.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Bluetooth trackpad mi je super sluzil ko sem imel na macu kodi. Zraven pa se pod mizi bluetooth tipkovnico.

Kaj pa kaksen app na telefonu/tablici/starem smartfonu?