Dacia duster

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
784
37
28
Pozdravljeni

Oče kupuje avto in se mu ta model dopade, vendar ima eno pomanjkljivost. Če vzameš beninski motor, prtljažnik nima ravnega dna, je globok. Pri dizelskem modelu in pri 4x4 modelu pa ima notri rezervno gumo normalnih dimenzij in zaradi tega je prtljažnik raven z odprtino. Dizla in 4x4 pa ne potrebuje.
To predstavlja problem, saj velikokrat prevaža razne zadeve v avtu in je veliko lažje stvar potegniti ven kot pa dvigniti.
Primer:

Globok

Raven
Mogoče ima kdo kakšno idejo kako bi se prtljažnik predelal, da bi se dvignil, primer da se naredi iz lesa ali in trpežne plastike, samo se mi zdi da bi vse skupaj izgledalo grdo

Hvala

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Povprašaj mogoče sortimo.si ali pa kaj podobnega.
Drugače se da tudi doma to naredit, zgleda pa ponavadi OK samo če je iz lesa je ponavadi precej težko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.117
4.088
113
Pozdravljeni

Oče kupuje avto in se mu ta model dopade, vendar ima eno pomanjkljivost. Če vzameš beninski motor, prtljažnik nima ravnega dna, je globok. Pri dizelskem modelu in pri 4x4 modelu pa ima notri rezervno gumo normalnih dimenzij in zaradi tega je prtljažnik raven z odprtino. Dizla in 4x4 pa ne potrebuje.
To predstavlja problem, saj velikokrat prevaža razne zadeve v avtu in je veliko lažje stvar potegniti ven kot pa dvigniti.
Primer:

Globok

Raven
Mogoče ima kdo kakšno idejo kako bi se prtljažnik predelal, da bi se dvignil, primer da se naredi iz lesa ali in trpežne plastike, samo se mi zdi da bi vse skupaj izgledalo grdo

Hvala

To imaš tastar in tanov model v primerjavi. Sicer razlika najbrž je med 4x4 in 2wd ampak ne kot zgleda na fotkah (ima dvojno dno mogoče pa je enako potem?)!;)

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
784
37
28
Utisevalec, res je, pač to so slike ki sem jih našel na internetu za primerjavo, da se vidi razlika če se komu porodi ideja za rešitev :)

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
daš izdelat/izdelaš sam pokrov. ne preveč komplicirat, je škoda časa, denarja in živcev.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.263
4.845
113
Utisevalec, res je, pač to so slike ki sem jih našel na internetu za primerjavo, da se vidi razlika če se komu porodi ideja za rešitev :)

"grdo" :rolleyes:

prtljažnik imaš zato da stvari notri naložiš in da je praktičen, koga briga lepota :)

drugače narediš novo dvignjeno dno, morda celo modularno, s pregradami, kot imajo nekateri dražji avti... uporabiš vezano ploščo, ampak ne iz bukovine,
čez pa potem napneš samolepilni filc in bo še vedno lepo...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.720
9.494
113
To so taka jajca, da ni za povedat, dobesedno šrot. Brez 4x4 je pa še tist, kar je resnično dobr na tej šajtrgi vzeto stran. Reč fotru, nej kupi kej bolj uporabnega in enako dragega.
Ta avto bi kupil izključno za potrebe off roada. Za na cesto to ni, žal.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.720
9.494
113
Aja, pa prisilno vozim to koreto precej kilometrov na teden. To je avto, ki ga kolneš 400km in se ti smeji tiste 2 km njive.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.117
4.088
113
Glede na to da ste/so prej v takih službah uporabljali Defenderje & co je Duster še napredek!;)

Pa če voziš preveč po njivah je servisni izdatek precej daleč od romunske skromnosti, recimo redno menjavanje končnikov, zglobov, celo osovin je stalnica.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.720
9.494
113
Glede na to da ste/so prej v takih službah uporabljali Defenderje & co je Duster še napredek!;)

Pa če voziš preveč po njivah je servisni izdatek precej daleč od romunske skromnosti, recimo redno menjavanje končnikov, zglobov, celo osovin je stalnica.
Prej smo vozili Škoda Octavia Scout. Za naše potrebe vrhunski avto.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.666
6.526
113
aha, tastar model

sem gledal tanovega, pa se mi ni zdel tako slab, samo za to bi blo treba najprej peljat

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Pozdravljeni

Primer:

Globok

Raven

Hvala

Torej je poden dvignjen zaradi rezervne gume.

Prvo vprašaj v avtohiši, če lahko tudi njemu zrihtajo tak poden. To sigurno ni en ful poseg v avto.

Ali pa greš do lokalnega mizarja, in ti naredi tak podstavek z "nogami", ga oblečeš v filc in je kot original. Pa še na pante ga daš, da je spodaj spravljena ropotija - trikotnik, gurnte, žarnice, prva pomoč, itn...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.090
5.660
113
Ja naj vpraša če se da naročit poden od dizla... Al pa zbrskaj kataloško pa na ebay poglej...bo ceneje kot na servisu

luka51

Guru
16. avg 2007
14.416
5.694
113
jaz sem nardil iz vezane plošče in obleko v filc. Ni nek problem ČE najdeš blago podobne barve se na pogled sploh ne vidi da ni original.