Da ne bo več dvoma o ŠTEVILU PROTESTNIKOV:)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
s polno ritjo je komot srat!

kolikor jaz poznam brezposelnih (in poznam jih kar nekaj) jih veliko išče službo in bi vzeli karkoli. ampak kaj ko službe praktično ni. ali pa padejo k delodajalcu ki ne izplačuje plače itd. (očitno neoliberalno desničarsko "pravilno")

ampak dokler imaš službo, 1500€ neto s katerimi kredite BP plačuješ je lohk bit pameten kako so iskalci leni.

Če bi socialo porezal, bi nas imelo veliko več 1500€ kateri delamo. In porivamo tole državo naprej.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Pomurski delodajalci so na regijskem zaposlitvenem sejmu brezposelnim Pomurcem ponudili 550 prostih delovnih mest, od tega kar 300 sezonskih. Maja in junija je največji iskalec sezonskih delavcev Panvita - potrebuje jih za obiranje pridelka jagod. Po besedah direktorja razvojnega centra Pomurski vrt (ta posluje v sestavi KG Rakičan) Andreja Smodiča potrebujejo za obiranje jagod na dobrih petnajstih hektarih površin vsaj 330 delavcev. »To je veliko ljudi, ki jih - kljub pomoči regijske službe zavoda za zaposlovanje - le težko zberemo. Res pa je, da naše jagode na koncu obirajo samo delavci iz domačega lokalnega okolja in jih ne iščemo drugje,« je povedal Smodič.

PAZI GRE ZA NAJBOLJ NEZAPOSLJIVO REGIJO...
Stari če dela ne iščeš ga ne najdeš, poznam same take.. Enga kolega, ki je podobno jamral sem za foro prašal kok prošnj si pa dal najprej u luft pogleda, stari pet do deset. In še to kar na random. Za prijavo v moje delo, in od zavoda pa še gesla ni vedel..

Res pa je da je veliko nepopularnih poklicov, samo če druzga ni je vse dobro.

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:

kolikor jaz poznam brezposelnih (in poznam jih kar nekaj) jih veliko išče službo in bi vzeli karkoli. ampak kaj ko službe praktično ni. ali pa padejo k delodajalcu ki ne izplačuje plače itd. (očitno neoliberalno desničarsko "pravilno")

ampak dokler imaš službo, 1500€ neto s katerimi kredite BP plačuješ je lohk bit pameten kako so iskalci leni.
Če je gnoj kidal in plohe na normo skladal potem je že marsikaj probal, tak ne bo pozebu, pa naj se mu zgodi karkoli ker je že vse probal in verjamam da bo prijel za vsako delo, če bo treba....Če pa sedaj serje s polno ritjo , naj, saj lahko...
Drugač pa teb ni nič hudega, meni tudi ne.....

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ta je šele bolana na twitu Vrtovca:

Kak glup moreš bit, da si član NSi
bonk.gif

To mene tut zanima, prav rad bi enga v živo vidu, da vidim kako zgledajo taki. A se to prec na ven vidi?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
protestirali pa so skupaj s Stanovnikom.....

Ja, objeli so se in skupaj vzklikali.
bonk.gif
Nekaj od teh zagovarja različne reforme..., samo imajo poln kufer lažnivih, lopovskih, skorumpiranih politikov, sodstva in vsega. Trenutna ekonomska situacija ne pomaga. Komuniciranje Janše in SDS pa vse skupaj samo močno poslabša.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
protestirali pa so skupaj s Stanovnikom.....

Ne potvarjaj. Stanovnik je prišel.
Ni bil vabljen.
Ni govoril.
Bi bilo pa zanimivo slišat reakcijo protestnikov, če bi poskusil. Sem prepričan, da bi ga izžvižgali. Še bolj pa Jankoviæa in Janšo.

Za razliko od dopoldancev, ki se enim klanjajo, druge pa bi izžvižgali. Čeprav je kristalno jasno, da so vsi enake barabe in da jim brez prepira ni preživetja.

Hočeš ali nočeš, s svojim izključevanjem drugačnih, (zaenkrat) omogočaš preživetje tudi Jankoviæu, ne le Janši.
Think about it...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
praviš je prišel, torej bil je tam,niste ga odstranili čeprav je že 50 let na sceni, ne 20 , 50 let, ni bil vabljen torej nima tam kaj počet, kako ni govoril , je molčal? To ti ne verjamem, tudi na Tv se je videlo da ni molčal,ni pa stal na odru . Se je kdo obregnil oben , češ ti pa ne pašeš sem saj si del neke elite?
Ja nič še enkrat , eni že spoznavajo proteste so vam ukradli, konec je....

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Še enkrat ti ljudje so kot izbeglice, najraje nebi delal, švercal in vlekl socialne, ter se pizdili čez oblast.

Ufff.....tukaj si pa sedaj tudi mene omenil. Najprej me zanima od kje ti tale podatek. Namreč sam nimam sebe za takega. Trenutno belim, fugiram, kako ploščico položim. Ja na črno ja, kako pa? A nej s.p. odprem in še preden je odprt že fašem položnico, ZATO, da tisti, ki na vrhu prekladajo papirje, dobijo plačo. Zakaj je kar neankrat postalo toliko teh za papirjev prekladat? Brezveze.

Trenutno se s prijateljem (kateri tudi ne cuza sociale, se znajde iz dneva v dan in tudi pod razno NE, da bi ležal doma) ukvarjava kako bi nekaj odprla. Sva željna dela, da bi lahko končno nekaj zaslužila, ker službe ne bo. V to sem se sprijaznil, ker nisem diplomiral na FDV-ju, umetnostno zgodovino s pridihom renesanse (že v naprej se opravičujem osebam katere majo tale naziv, ma nisem mislil nič slabega) bi dobil kmalu službo. V slo se pa trobi kako manjka strojnikov, ma looooooooool no. Pa kdo še temu verjame? In glej ga zlomka! Kje se je zalomilo? Ja pri tistih kateri ne znajo delat in samo premetavajo papirje. Mogoče še kakšen mesec se bova ubadala, potem pa poslala vsekupaj v 3pm. Bomo pa mamila prodajal. Druge ni, na pošten način v slo ne gre, ker je treba nafutrat preveč ljudi, kateri samo premetavajo papirje in talajo žige.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
he he ti pa nisi pretirano ......
saj poznaš tisto o mačku , repu in cviljenju......
hysterical-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:

Če bi socialo porezal, bi nas imelo veliko več 1500€ kateri delamo. In porivamo tole državo naprej.
jezen.gif
ja, pa dober, enim bi lahko na čelo vtetoviral, pa si še kr ne zapomnijo.............
Vsi delodajalci jamrajo, da bomo konkurenčni, če bo minimalc bruto 380€, kot na Slovaškem, ko bo lahko odpustil delavca v ,,sekundi,, brez odpravnine, itd.,.........ja kakšen, edini mogoč zaključek in dejstvo lahko pol potegneš iz tega???????
bonk.gif

....kdo pol živi državo, če je funkcijoniranje gospodarstva odvisno od višine najnižjih plač, kdo pol koga futra?????
bonk.gif

Zato si nehaj prisvajat mojih zaslug pri preživljanju države, ker jst preživljam skupaj z njo, tudi tebe.
jezen.gif

A ti je jasno?.....ko se bodo drli, da bo gospodarstvo kolapsiralo, če gre tvoja plača gor, takrat boš dobil priznanje, da ti preživljaš druge, ne drugi tebe, -se pravi, ne boš parazit
evil.gif

priden.gif
sj vem de še kr ne razumeš,...lej,..moji plači vzamejo 500€, da doštukajo tvojo, da imaš občutek, da si strokovnjak, da ima pol, en malo višji od tebe občutek, da je še večji strokovnjak in seveda ,,čisto vest,, zaradi višine plače.
.....obadva bi pa lahko uvozil iz Ukrajine in bi delala za mojo plačo in naredila veliko več kot ti.
jezen.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
,,sekundi,, brez odpravnine, itd.,.........ja kakšen, edini mogoč zaključek in dejstvo lahko pol potegneš iz tega???????
bonk.gif

....kdo pol živi državo, če je funkcijoniranje gospodarstva odvisno od višine najnižjih plač, kdo pol koga futra?????
bonk.gif

Živimo jo mi z dobrim jurjem katerim odtegnejo 600-700€ na lepe oči, tisti z najnižjimi v skupno blagajno dajo 0. Ker bruto = neto in država 0 dobi ven.

Beri močno tole, pa še enkrat če ne boš razumel.

http://damijan.org/2013/01/23/najnizja-stopnja-neenakosti-v-sloveniji/

Komu na čast naj si zdravje uničujem, če bom na istem kot socialc?

Citat:
Če torej pristanemo na tak diferenciran, ligaški sistem, pri čemer je prvi bolj učinkovit kot drugi, ali to pomeni, da postaja trade-off med enakostjo in uspešnostjo zelo pomemben? Se moramo odpovedati dohodkovni enakosti, da bi hitreje napredovali? Ali obratno, se moramo odpovedati napredku, da bi imeli manjšo neenakost?

Nazadnje urejeno:

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ja, v bistvu maš kar prav.
Naslednji korak bo, ko bodo ti levičarjo deložirali desne najprej iz vlade, potem z nastavljenih funkcij.
Na koncu pa še iz parlamenta.

Sej ste se boril, ampak se ne da pomagat.
Ampak je*bi ga!
popoldance bodo levi namahali na celi črti.
Vidim, da vam navijačem že zdaj ni lahko, pa so samo fotke iz zraka povedale svoje.
Pripravi se, še huje bo, preden se boš navadil.
Prebolel pa itak nikoli ne boš.

Bi se mi kar zasmilil, če ne bi bil tak bedak.
priden.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
praviš je prišel, torej bil je tam,niste ga odstranili čeprav je že 50 let na sceni, ne 20 , 50 let, ni bil vabljen torej nima tam kaj počet, kako ni govoril , je molčal? To ti ne verjamem, tudi na Tv se je videlo da ni molčal,ni pa stal na odru . Se je kdo obregnil oben , češ ti pa ne pašeš sem saj si del neke elite?

Popoldan je bila demokracija, vse opcije so bile dobrodošle. Pri vaših bi pa raztrgali tistega, ki ne bi vpil: "Janša, brez tebe nam živeti ni!, bee, bee" Še tistega, ki je ponujal zastonj banane, ste odstranili.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:

Tile protestniki pa se bodo mogl počas spokat delat,

Vsi, ki jih poznam, da so šli na proteste...so zaposleni s solidnimi plačami. Ne protestirajo zaradi plač, ampak skorumpirane politike.

Se strinjam s krnekejjeto. Bo treba zacet delat.
Proti skorumpirani politiki naj pa naslednjic protestirajo na volitvah. Ce je sodeloval Stanovanik sem pa zmeden. Proti cemu so protestirali s cim?
uf-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.765
6.544
113
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Se strinjam s krnekejjeto. Bo treba zacet delat.
Proti skorumpirani politiki naj pa naslednjic protestirajo na volitvah.
Velika udeležba je bila tudi zato, ker so se protestov lahko udeležili tisti, ki sicer delajo.

Glede na starost udeležencev obeh dogodkov lahko tudi rečemo, da mnogi popoldanci delajo za dopoldance.

Kako bodo popoldanci izbrali, kdo bo upravljal s ponujenim hotelom?