"čudno" delovanje siol modem Sinope

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Pri nam siolov čist lepo deluje, pa so nanj povezani en pc preko kabla, 3 pc-ji preko wifi-ja, ter 3 telefoni in ena tablica prav tako preko wifi.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Pokliči na siol in zahtevaj zamenjavo za Innbox V50U.

Če gre za sivi Sinope (R1) ga ne menjaj za nič drugega dokler kaže znake življenja - ko umre (in ga ne upije strela) najprej preveri napajalnik (menjaš z tistim od Sagem komunikatorja) in naj ti menjajo samo tega !
Vsaka številka več zraven R je slabša
tongue-1.gif

@Robert,
Torej trdiš da je od vseh Siolovih navadnih modemov za ADSL najstabilnejši Sinope 568+ R1. Vesel bi bil, če navedeš še kak argument. Pa R2 proti R3?
Obstaja še kak drug od Siola, ki je še stabilnejši v primerjavi z Sinope?

Pa še jaz bi imel nasvet:
Če vam menjajo modem in želijo dati Gennet Oxygen, ga zavrnite. Ne da se verjeti, kako slaba zadeva je to:
- PING se v primerjavi z Sinope R2 in R3 podaljša
- kljub temu, da je sicer sinhroniziran s hitrostjo 10/1 Mbit/s, je njegova "prepustnost" samo 7/0,67 Mbit/s. Toliko na njemu maksimalno deluje internet
- na njega lahko priključite maksimalno dve podatkovni napravi. Če želite še tretjo ali preko kabla ali preko Wi-Fi, se garantirano ne bo povezala.
- pri meni se je celo dogajalo, da kadar se je "sesedel", se je posledično sesedel tudi router za njim (ista mreža). Pomaga edino fizični reset z odklopom elektrike.

Pa da ne bo pomote, ni bil samo naš tak, ker so nam ga menjali in je bila situacija identična

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Si že sam vse naposal v svojemu nasvetu
grin1.gif

R1 pa ima najboljši WiFi doseg od vseh
wink-1.gif

Kdor ga je kdaj razdrl ve zakaj.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Lahko da je bil kakšen update. Zadnje čase imam iste probleme kot ti.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Jaz sem jih vprašal in imam na Sinope 568+ R3 zadnji firmware. Trdijo, da s tem firmware-jem niso zaznali kakih težav in čudnega delovanja

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Imam majhno težavo. Včeraj sem kolega po telefonu vodil, da si je vklopil WI-FI na modemu Sinope 568+R2. Vse lepo in prav, zadevo urediva za "čas posla". Sprobamo, in računalnik se lepo skonekta na omrežje. Problem pa je v tem, da modem dovoli samo en računalnik na wi-fi-ju..ko se želi npr. potem druga naprava skonektat, omrežje pač normalno zahteva geslo, ki ga vpiše a računalnik se ne more povezat. Je probal tudi s telefonom a je isto. Če se potem prvi računalnik, ki je povezan, odklopi iz omrežja, se potem druga naprava lahko normalno poveže..Ni mi jasno v čem je štos, glede na to, da sem mu v nastavitvah nastavil opcijo "Allow any wireless PCs to connect"
confused-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
Ja daš tisti stari timer na vtičnico in ponoči prekineš napajanje za 15 min pa imaš avtomstski reset

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Se mi zdi, da je R2 deloval z večimi napravami na Wi-Fi, seveda pa je tukaj lahko štos še v Firmware. Pa sta vse nastavitve potem shranila? Ker vem, da ko enkrat nekaj nastaviš, je treba klikniti še Save, sicer modem sam ponastavi vse skupaj nazaj

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ja, to vem..Ima tako butasto narejeno, da ko na koncu klikneš na "apply" to še vedno ni dovolj. Je potrebo it še nazaj v glavni meni in pod configuartion -->save configuration --> in tukaj potrditi še 1x s "commit". No vse to smo naredili. Danes ga bom dal na tovarniške nastavitve in zadevo postavil še 1x od začetka, pa bomo videli, kaj bo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.979
3.637
113
Če ne pa naj pokliče na tehnično pomoč če je kaka nadgradnja ali pa naj oni nastavijo, saj so zato tam.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Pokliči na SiOL in naj posodobijo firmware, drugače pa servis.

Pred časom imel podobne težave. Poklical tehnično pomoč (se kar čakaš) , prijavil problem, prišel Siolov delavec, pregledal stvar in zamenjal modem. Od takrat BP. S servisom ne bo nič, ker je modem v lasti Siola. Vsaj tako mi je serviser rekel.
Pozdrav

onnyx

Zelenc'
27. apr 2014
1
0
1
doma imam 3× iptv, 2× ps3 za otroke, 2× prenosnika in moj stacinarni komp in +stac.telefon...
Tudi sam sem imel ful probleme, kot ih vi opisujete, in sm najmanj en×na dan resetiral router (sinope 568+ r3 - siol)...
Pol sem poskušal usakemu odjemalcu ročno nastaviti nastavitve za dostop, tako da sem dodal ročno IP-naslove, vsakemu svojega... in stvar deluje b/p... nisem nevem kak strokovnjak, in sploh nevem kolk je to pravilno.. ampak za mojo družino je dovolj in kot sm rekel, DELUJE!

..zanima me kaj mislite o tem...

LP!

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Mislim(o), da ponudniki "zastonj" ponujajo največje govno od ruterjev, ki ga potem še dodatno poslabšajo z lastnimi modifikacijami.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kakšni hudi problemi...
evil.gif
če imaš BOXe moraš pustiti na modemu DHCP zaradi njih... Če ti trunk ne dela dobro pa še WiFi.