Čudne omejitve

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
ksz...

zgleda nekaterim tukaj ni jasno, da omejitve in zakone piše država oz. vlada in ne policisti...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.531
437
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Pred tednom dni sem se pogovarjal s kolegom, ki je geodet in je rekel, da bi lahko recimo marsikje na cesti Ptuj - Ormož v vaseh bila omejitev 90, če bi imeli enake predpise in standarde kot severno/zahodno od nas, ampak so primorani postavit takšne table.
stupid-1.gif
Komu je v interesu, da predpisov ne posodobi, pa je verjetno vsem jasno.

Ko bo pa traktor z dvorišča ali ulice zapeljal pa?? BOOOM. Kmet je izsilil!
Pri nas je skozi vas klasičnih 50 pa je včasih problem se iz ulice na cesto skobacat. Nekateri seveda vozijo 90+.
Policija ima abonentne točke na drugih mestih. Na eni strani hiša na drugi visoka ograja... Široko orodje spredaj in zadaj in si dolg ter širok -neroden. Preglednost dokaj slaba. Skočit ne moreš. Če druzga ne ješki in ostale hitrostne ovire v asfaltu, ki se jih z osebnim avtom niti ne porajta. Ni ponekod niti do 20 variante pospešit kaj šele do 40. Če nekado pripelje z 90 mora nujno bremzat in pa seveda vsak tak dinamik se še na hupo vsede, ko v škarje prehiteva z svojimi 70-90 na števcu...

Skratka stvari so mal širše in kot sem že rekel, če bi se omejitev držali bi bile marsikje komod višje.
Seveda pa ne trdim da ni marsikje totalnih neumnosti.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
kaj pa tam ko so že zdaj omejitve 70-90 in ravno tako ven lezejo traktorji ipd? v čem je razlika?
za tiste ki bi radi videli kako zgledajo omejitve na balkanu in v civiliziranem svetu, predlagam eno nedeljsko vožnjo na relaciji ptuj - maribor - graz. Od ptuj do mb se ti lahko zmeša. 90-70-50-60-50-70 na razdalji par kilometrov. V avstriji lahko skoraj celo razdaljo od meje do graza na tempomatu prevoziš
smirk-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ksz..

A nismo že 1x razčistl, da je omejitev 60 in ne 40 na cestnini? Tabli za omejitev morta bit na levi in desni strani-na cestnini je pa ponavadi samo na desni strani (stoji še iz časov ABC sistema...)..

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ja tudi to je res, omejitve so več ali manj vse iz časov bivše juge. Me zanima v kolikem času se je pred 15 leti ustavil pri naprimer hitrosti 70km/h en povprečen yugo s tigar pnevmatikami, ali pa sedaj povprečen clio.
Ne rečem, da so omejitve povsod prenizke, nekje izven naselja je nemogoče voziti 90km/h, dočim se mi zdi naprimer na Dolenjski cesti (široka cesta, 2 pasova) omejitev 50km/h zaje** ljudi in povrh vsega je ravno tam največkrat postavljen radar. Ampak tam so celo spremenili na 60km/h.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
jest se tam striktno držim omejitev ( 100-80-60-40) ker velikrat kasirajo tam ( Torovo )

Matr mam feeling kot da me bo vsak cajt kakšen pešak prehitel....
stupid-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
jest se tam striktno držim omejitev ( 100-80-60-40) ker velikrat kasirajo tam ( Torovo )

Matr mam feeling kot da me bo vsak cajt kakšen pešak prehitel....
stupid-1.gif

ta zadno lahk spustiš ker je 60 omejitev

drgač pa jaz sem tud začel pazit na teh kurčevih postajah, samo zadnjič so kekci meli pištolo in ne fiksn radar na lukovici

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
ksz..

A nismo že 1x razčistl, da je omejitev 60 in ne 40 na cestnini? Tabli za omejitev morta bit na levi in desni strani-na cestnini je pa ponavadi samo na desni strani (stoji še iz časov ABC sistema...)..

A še vedno ni na vseh tabla 40 levo in desno? Na CP Pesnica stojijo že več kot pol leta.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
A pol da omejitev velja morajo bit table levo in desno, ter talne označbe ne veljajo al kaj?
confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Talne nikoli ne veljajo, pri dvopasovni cesti pa mora biti tabla levo in desno (ali zgoraj). Na drugih cestninskih je samo 40 na desni očitno, kjer je zaradi tovornjakov ne moreš videt.

Oz. v predpisih piše, da mora biti vidno voznikom na vseh pasovih, torej če je samo na desni lahko rečeš, da nisi videl.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sam talna je na tleh in jo dobro vidiš? A maš kak link do tja kjer je to napisano?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Mam tok stveri za brat da sem upal da boš kaj direktnega prilepil
evil.gif
. No bom poiskal.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Pa prosim potem še tukaj nalepi. Ker jaz sem na hitro preletel pa nisem nič pametnega našel. Edino kar sem našel je tole:

Citat:
Prometno signalizacijo je treba postavljati, označevati in vzdrževati tako, da jo lahko udeleženec cestnega prometa, kateremu je namenjena, ob upoštevanju prometnih pravil pravočasno in zlahka opazi.

Kar pa ne pomeni direktno to. Bi se bilo potrebno pogajati...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Nisem našel kaj! Sam glede na to kar piše v zadnji vrsti " upoštevanju prometnih pravil pravočasno in zlahka opazi". Bi rekel da tisto narisano na cesti omejitev opaziš?
confused-1.gif

Če najdem kaj pametnega prilepim!
cheer.gif

raketa

Pripravnik
25. sep 2007
222
6
18
Gorenjska
www.lomm.si
Ko pada sneg, pa naši cestarji ne splužjo dovolj hitro se talne označbe ne vidi. V avtošoli pravijo, da so bolj pomembne označbe v višini oči kot pa talne označbe.

lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik raketa pravi:
Ko pada sneg, pa naši cestarji ne splužjo dovolj hitro se talne označbe ne vidi. V avtošoli pravijo, da so bolj pomembne označbe v višini oči kot pa talne označbe.

lp

sam ravno ta čas snega ni
sprasujem se.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
Kaj pa to. Konec table ki označuje Kraj VOLJČJI POTOK, pomeni 90 Km/h potem pa cca 600 metrov ceste , kjer so ležeči policaji ( pri omejitvi 90) pa še 2 gostilni. Kateri pametjakoviči so bili tam na delo ( mogoče Mujo pa Haso ??'') To v smeri proti Radomljam.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
Pa da ne omenjam relacijo od Gruškovja do Ptuja , še pri Garminu CN 2010 niso uspeli razvozlat teh naših omejitev, pol pa se vsi tujci cjazijo celo pot z 60 km/h. A je res tak teško postavit nekaj takšnih tabel.
obvest39.jpg

Ali pa takšnih
obvest36.jpg

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
ksz..

Potem pa mi razlozi, zakaj tiste talne oznake se vedno obnavljajo? Ker po enem letu, odkar so vinjete, bi se ze zradirale, ce jih ne bi obnavljali... Tako so pa ponekod kot nove
smile-1.gif

20090504-c3fy1yepsf4j43ui4cgrttub6t.png
20090504-fwj9gks2qhwqw31rudft9ex9su.png