Čudna meglica na steklu zjutraj. Kaj je to?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.387
2.564
113
Steklo je hladno in na njem se kondenzira vlaga. Ko to vlago obrišeš - brisalci - je steklo še vecno hladno in posledično nov kondenz.
Vem, brisalci ne obrišejo v nulo. Je en slog gor. Pač ponavljaš. Po določenem čau - ? m - zračni tok ?? na steklu in ga osuši - kot na ostalem delu avta. Če je hudo, greš ven po 10 uri.
Ocenil sem, da to ne ogroža mojo varno udeležbo v prometu.

I

Izbrisan uporabnik #9334

To je avgust, september. Vreme je malce hladnejše in vlažnejše. Če boš opazoval, se z avgustom itak začnejo pojavljati jutranje meglice, medtem ko jih pa julija nikakor ni ...

Tako kot so rekli že drugi, nažgi ogrevanje prve šipe in potrpi tisti kilometer - pa bo.

ps. : Aja, če pereš v avtopralnicah, je tisti vosek lahko vzrok, da je ta pojav močnejši. Treba steklo razmastit.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sicer se mi pa dopade rešitev od Gr-ja. Kako pa naciljaš, s tem kanonom?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To se meni dogaja odkar sem steklo zglancal z namenskim čistilom, ki ustvari "polimerni" sloj. Brisalci brišejo brez najmajnšega upora in voda odteka na polno. Steklo jo dobesedno odbija, razen zjutraj, ko se zarosi kot pozimi
bonk.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.387
2.564
113
Še nekaj, še nekaj. Čist sem pozabil. Tole bi rekel.
kaj še je to rezultat raznih premazov na šipi?
Mislim čistil iz avtopralnice, razpršenih kemikalij, s katerimi čistimo stekla, mogoče super župce za pranje stekla, ki je v avtu?
Ali pa TOP SHOP s tistimi čudežnimi stvarmi? Dva za enega.
Pravkar videl, da je bila možnost Avto pralnice že omenjena. Zasluge pripisujem @demez-u
smile-1.gif