Cube U30GT2

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.934
113
2/3 testov priporoča Pipo 1/3 pa Cube.

Sam imam na poti ravno 8.9 inčnega.

r0x

Pripravnik
11. jan 2013
31
0
6
Ja iscem ze nakaj casa in ne najdem neke konkretne primerjave omenjenih tablic.
Sam sem najprej hotel vzeti CubeU30Gt2, potem sem pa nasel se tega Pipota M9pro, ki ima dokaj podobne zmogljivosti in se GPS, ki ga Cube nima.

Katerega si narocil Cube ali Pipo? Kje si ga vzel?
Si se morda kaj pozanimal kako je z garancijami teh tablic?

Hvala za pomoc
wink-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.934
113
Vsel sem ga na mcbub.com, tam sem do sedaj vzel dve naročeni tablici (ne zame) in so imeli super podporo, tudi aftersale (sicer so mi ljudje naročali Ainol). Pri tej Pipo 8.9" pa so pri mcbub edini resnično povedali da tablica zamuja - kar štirje drugi prodajalci so trdili da jo seveda imajo na zalogi... ampak da zna trajat da mi jo pošljejo, ker imajo notranja reorganizacijo... pa v dokaz da je tablica res na zalogi so mi poslali neke (enake) fotke s sejma ... krneki.
bonk.gif

Da sem se raje odločil za Pipo namesto Cube

1. neka primerjalna analiza z youtuba kjer so imeli na videu 5 primerljivih tablic in na vseh izvajali iste stvari... med drugim Pipo pa Cube... pa ena kjer so primerjali direktno Pipo pa Cube. Je pa res da so primerjali 10", jaz sem hotel pa 8.9".
- 8.9" zato ker na 10" rahlo velika, 7" pa premajhna... pa na 10" kitajci navadno nabijejo resolucijo, ki je procesor grafične ne obvlada, čeprav pri Pipo m9pro je resolucija ok (navadno so pri kitajskih 10" tablicah višje).

2. po pregledovanju se je Pipo izkazal za eno redkih firm za poceni tablice, kjer tudi uradno proizvajalec posodablja software.

kar zanimivo trdi tudi tale na čisto svbeži prezentaciji, ki jo danes prvič vidim (pa predstavi firmo Pipo)

malisa

Zelenc'
29. avg 2013
4
0
1
Zdravo!

Mene pa zanima kako je z uvozom teh rablic, namreč jaz se tud zanimam za to CUBE U30GT2 ampak eni nekaj pravjo da morajo biti pošiljke označene z CE certifikatom čene so problemi, pa me zanima aj kdo mel kaj problemov na carini k namreč zlo malo strani ma certifikat za ta telefon...
Hvala

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.934
113
Nobenega problema ni. Vsa kitajska roba ima več ali manj certifikate... pred leti jih niso imeli, pa kakšna zadeva z ebaya nima, sicer pa vse ima.

All of our Tablet pc has passed the CE,RoHS,FCC certification.

certification20110324.jpg

malisa

Zelenc'
29. avg 2013
4
0
1
Aha jst sm mislu da je to mal bl kontrole.... ja sej ddv pa ja to morš pa tko al tko plačat
smile-1.gif
)

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
ne splača se...ker si skoraj na istem,kot da jo tukaj kupiš...daš 200€ pa še garancijo imaš..lp

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.934
113
Citat:
Uporabnik malisa pravi:
ja pa to cariniki kaj preverjajo? k men so tam napisal da pošljejo kakor darilo....
Carinikov imamo preveč in imajo časa še pa še, in dejansko niso po župi priplaval. Vedno vse pregledajo. Sem ravno včeraj dobil pošto da imajo paket kjer predvidevajo da ni zabeležena cena ... in da naj dostavim potrdilo o transakciji... če ga nimaš pa vir kjer si zadevo kupil da dejansko preverijo ceno (račun ni dovolj... ko sem šel iskat paket so to ravno v prikritem smehu razlagali enemu na pošti, ki je po vsej verjetnosti dostavil "račun za darilo..." mislim da je imel njegov paket s kitajske ene 15 kil, na škatli oznake trgovine in pripis darilo, vrednost 15€).

r0x

Pripravnik
11. jan 2013
31
0
6
Citat:
Uporabnik Technics111 pravi:
ne splača se...ker si skoraj na istem,kot da jo tukaj kupiš...daš 200€ pa še garancijo imaš..lp

ja problem je ker taksnih tablic ni na voljo tukaj. Drugace pa majo tudi te garancijo, samo moras pac poslat nazaj na kitajsko.

Do katere vrednosti ni treba placati davka?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik r0x pravi:

ja problem je ker taksnih tablic ni na voljo tukaj. Drugace pa majo tudi te garancijo, samo moras pac poslat nazaj na kitajsko.

Do katere vrednosti ni treba placati davka?

Kaj pa tpad re97.c4, ki je v sparju za 199€? oz. na petrolu za par € več?

Pri cube prideš z davkom carino in dodatno poštnino po moje preko te cene, da ne omenjam problemov, če gre kaj narobe in je potrebno uveljavljati garancijo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.934
113
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Kaj pa tpad re97.c4, ki je v sparju za 199€? oz. na petrolu za par € več?
Težko jajce od tablice. če se ne motim rebrandan Archos (ali nekaj podobnega, mislim da so o tem pisali na SloTechu ali enem od podobnih forumov), ki je na vseh testih označen kot najslabši med primerljivimi tablicami. Sem imel v rokah, razmišljal o nakupu (ni pretirana cena, lepe specifikacije, garancija), vseeno kupil Pipo prek neta za ravno tako 200€ in je kot noč pa dan. Pipo je po občutku nekaj gramov težji (vidno kvalitetnejše ohišje), ampak primerjava dele z njim teh nekaj gramov definitivno odtehta..

Ne bom rekel da je tpad re97.c4 neuporaben, ampak se dobi precej boljše za to ceno.

malisa

Zelenc'
29. avg 2013
4
0
1
ja lej maš tveganje ampak dobiš pa tud pol več od kitajca
smile-1.gif

uglavnem jst sm to tablco nabavu in je super zadevca, priporočam