Črvi na stropu

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kuham kosilo in mi sestra naenkrat reče: kaj pa je to po stropu? Pogledam gor in po celem stropu enakomerno razporejenih enih 30 črvov. Dolgi 2-3 cm, beli s črno glavo. Nahajajo se samo na stropu, na steni nobenega. Jih posesam in s sestro obrneva okoli celo kuhinjo. Nikjer nič gnilega, nikjer nobenega črva. Zdaj grem pogledat, evo spet enih 5 črvov, vsi na stropu. Nikjer nobene špranje, kjer bi se lahko zaredili, ničesar.

Zdaj se bojim, da bo jutri cel strop prekrit s črvi
tongue-1.gif

Prilagam sliko, če se komu sanja za kaj se gre (ne vem zakaj sta na sliki rjavkasta izpadla):

groza.jpg

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.787
113
Čestitam. Uspešno gojiš molje
evil.gif

Preglej malo svoje zaloge moke, kosmičev, starega kruha, keksev,...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Moka, musli in kornsnakes so v neprodušno zaprtih tuperwarih, keksi so v shrambi, kjer ni niti enega črva. Kruh je v neprodušno zaprtem krušniku, nikjer ne ležijo odprti keksi, kosi kruha, drobtine... Najbolj me jezi, da ne najdem vira oz. četice v stilu mravelj
tongue-1.gif

Kak pa se rešit tega? Sesat sproti dokler ne izginejo? Pošpricat celo kuhinjo?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.787
113
Veš, tudi v še zaprtih škatlah moke, riža,... se ga lahko najde.

Poišči od kje zadeva prihaja. Če ne najdeš vira, ti preostane le še nekajtedensko lovljenje ličink

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Našel! Foter (znan po svoji ''vestnosti'' pri zapiranju posod) je pustil priprt pokrov od muslijev!

Not je črv, polno malih rjavih pikic (jajčeca?) in en mrtev odrasel molj.

Hvala ti za pomoč in nasvete!

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
OMG, tole me je prav napsihiralo zdej. Jutri generalka kuhinje pa vse bom prepakirala v tuppervare. Na tv-ju je drugače neka reklama za neko sredstvo proti kuhinjskem moljem, sam ne vem kako se temu reče. Do pred kratkim sploh nisem vedela, da to obstaja.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
se dobijo take lepljive zadeve za kuhinjske molje. Podobno kot za muhe......baje deluje!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tak z veseljem sem ven v kanto za smeti nesel, da sem si žvižgal polek
grin1.gif

Posoda pa se že pere v pomivalnem stroju. Jutri pa preostale črve posesam in upam, da bo potem mir.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Uh, mi smo že vsega navajeni. Podgane, ki te od blizu gledajo in se te niti malo ne bojijo, vsakih par mesecev kakšna miš v pasti, pajki v velikosti tarantel (en že par mesecev dežura pred vrati, še malo pa poštar ne bo upal pisem dostavit
hysterical-1.gif
), kuhinja polna mušic, ko jeseni prinesemo sveže grozdje...