Črpalka Grundfos comfort

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha..a ni gor ena številčnica, k jo vrtiš oz jezičke premikaš.

ej..sve najbolje.
maš rođen dan takrat k best frend..to si ne bo težko zapomnit..pa še glih sta stara. haha

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Če imaš tako kot je na strani 11, potem daš dol pokrovček, pogledaš kolk je ura (recimo 7.00), jo zavrtiš tako da je puščica na 7.00 in potem za tisti čas ko naj bi bila vklopljena porineš jezičke ven (na ON). Ko se bo zavrtela do teh jezičkov ki so na on bo vklopljena in obratno.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Mater, ne morejo tega napisat na navodilo. Je identično kot na linku.

Sem buljil v slike in tudi sam skapiral.
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kako točno pa imaš naštelano?

BTW:tista notranja številčnica prepostavljam da je samo zaradi tega, da bolje vidiš kje so jezički?

Kaj pa tista puščica na sredini?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
če bi prej pisal na forum ,prej bi dobil navodila,mi somo pa jih metali vstran ,ker jih stranke niso rabile saj so stver ob naši razložitvi in prvrm našem nastavljanju hitro pogruntale.če bom še imel katero stranko da ne rabi navodil se lahko slišimo jih dobiš za večno .
write.gif

bose

Pripravnik
23. sep 2009
294
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Da izkoristim temo.
Zaradi dolgih linij imam na vodovodni napeljavi cirkulacijski vod (obtočni vod), da topla voda hitreje priteče. Že kak mesec opažam, da kljub vsemu na toplo vodo čakam zelo dolgo. Črpalka (Grundfos UP 15-148) sicer brni, sliši pa se še neko šumenje (kot bi tekla voda, pa očitno ne). Preko timerja imam nastavljeno, da se podnevi vklopi vsako uro za 10 min. in požene toplo vodo. Tudi, če jo priklopim direktno, da dela neprestano ne požene pa tople vode - cev ostaja mrzla.
Včeraj sem jo snel, da preverim ali je kaj narobe s črpalko. napolnil sem vedro vode, jo na enem koncu potopil v vodo in vključil. Na drugi strani ni nič prišlo ven.
Nato sem ji razdrl in očistil notranjost. Zadeva ima nek čuden sistem črpanja - kot da magnetno polje žene lopatice črpalke, oz. karkoli že tisti mali delček, je.Na eni strani sem opazil, da je zaščitni sloj rahlo obrabljen. Bi lahko to bil vzrok, da črpalka ne dela.
2283638-Grundfos.jpg

Priponke

• 2283638-Grundfos.jpg
    2283638-Grundfos.jpg
    63,5 KB · Ogledi: 249
Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.035
3.708
113
Potem pa težko kaj svetujem, ker mi ni jasen omenjen sistem črpanja.

Sam imam Alpha2 črpalko ampak tam je vetrnica direktno na osi. Enkrat jo je sicer zagrabilo čez poletje, ko ni nič delala pa sem tudi odpiral in jo na silo obrnil, sedaj pa dela OK.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
prvo kot prvo si imel črpalko narobe obrnjeno kot je na sliki ne sme nikoli biti zato ti je verjetno riknila .
črpalka je lahko montirana ,vertikalno in horizontalno samo moter oz retor mora biti v vodoravnem položaju.
tolko zaenkrat. Ja pa še to , ali imaš sploh prav obrnjeno ,puščica na črpalki oz.smer pretoka mora biti v bojljer drugače je en lepi k***c.

Nazadnje urejeno:

bose

Pripravnik
23. sep 2009
294
14
18
daleč,daleč,daleč proč
smer pretoka, oz. puščica je v smeri bojlerja. To je OK.
Mi lahko malo podrobneje prosim razložiš poravi položaj črpalke. Sedaj je bila montirana tako, ko je na sliki - v ležečem položaju.
Sem klical servis, pa za te črpalke ni rezernih delov, tako, da preostane samo nabava nove.
Verjetno bo boljše, če jo pri montaži postavim navpično?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
To so pretočne črpalke z relativno nizkim pretokom in če jo boš postavil v vedro vode ne bo delala nič, 1. ker mora bit zalita da sploh dela 2. ker ni sesalna in na pritočni strani nima skoraj nič moči. Za testirat moraš dat cevi na vsako stran in črpalko zalit ter preverit delovanje.

Mehansko se take črpalke zelo težko pokvarijo, ker si imel črpalko na timer in pogoste vklope bi sam preveril električen del. (Zagonski) kondenzator je prvi osumljenec, če sam ne znaš preveri delovanja oz. nimaš orodja potem ga odstrani in nesi v prvo elektroštacuno kjer ti ga preverijo in dajo drugega (par EUR stane).

bose

Pripravnik
23. sep 2009
294
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Ko sem črpalko razstavil sem jo tudi preizkusil. Tisti vrteči delček je nataknjen na os, ki pa se ne vrti. Črpalko sem nato priključil, ta vrteči se del se je vrtel. Stvar zgleda tako, kot da lebdi na megnetnem polju, ki ga obenem tudi vrti. Podstavek, oziroma dno črpalke pa je premazano z nekim premazom (blatno rjave barve). Na enem mestu pa je bil ta premaz obrabljen. Lahko, da je zaradi ležečega položaja črpalke.
Tako, da vrti se, ni pa pritiska.