Črne alu feltne, menjava gum.

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Kolegu so menjali na uradnem servisu gume, pač letne dol zimske gor, seveda ker so feltne črne, se kot po čudežu poznajo gor praske in odrgnjena barva, ker je nekdo direkt z železno štango deval gume dol.

Kakšno reklamacijo lahko zahteva, avto star 10 mesecev, feltne pred menjavo brez praskic in pik, sedaj se že na zunanjem robu pozna odškrbljena barva?

Lahk teži za zamenjavo feltne?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Uteži mu niso nabili na zunanji rob? Ker vidim ima folk na novih avtih nabite uteži na zunanji rob alufeltne, kot da pooblaščeni servisi (ki edini to izvajajo) še niso slišali za lepljive uteži ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In kakšna bo ta feltna po letu, dveh?
Ajme, s kalšnimi budalaštinami se ukvarjate/obremenjujete... A bo yudivDARS/DRSC tožil ko bobenkrat kakšen kamen/cejico ali podobno povozil?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Je tudi meni nek "garažni" vulkanizer (podjetje, ampak) pamet solil kako imam spraskane fletne itd. Sem mu mislil kaksno vrniti, ( v stilu pazi da jih ne bo danes se vec) pa....

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-387
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
In kakšna bo ta feltna po letu, dveh?
Ajme, s kalšnimi budalaštinami se ukvarjate/obremenjujete... A bo yudivDARS/DRSC tožil ko bobenkrat kakšen kamen/cejico ali podobno povozil?

kako to misliš kakšne bojo? če bo lepo vozil, bojo lepe.

na servisu naj jih dajo barvat na svoje stroške. Valda ne morejo oddat opraskanih felten. bi pa poba ki je menjal kakšno cunjo podložil ali pa kej podobnega.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sorry

sem pozabil da je enim Fu£ pomembno da felge nimajo praskic... da lahko onanirajo.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Roberto, sorry, samo sedaj ga pa že serješ. Tip pripelje NOV avto na menjavo gum na uradni servis, kjer mu opraskajo NOVE feltne, ti pa praviš naj stvar kar požre???!!!

Ðizs ...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Ko sm jaz delal pri enmu vulkanizerju nekaj časa smo imeli uno štango ovito z gumo lihk zarad tega

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sorry

sem pozabil da je enim Fu£ pomembno da felge nimajo praskic... da lahko onanirajo.
Se boš sekiral, če jim tvoj avto padez dvigala? Podvozje je itak zato narejeno, da zdrži take udarce.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Meni je model pri vulkanizerju utrgal 2 senzorja za tlak. Ker pač ni vedel, kaj je to in je potegnil s kleščami, kot navadni ventil.

In še dobro, da sem opazil, da nosi moja koelsa nekam drugam in da nekaj brusi po njih.

Bilo je potrebno ene 5 obiskov, da je zrihtal nove.

Zanimivo pa je to, da me je isti tip eno leto nazaj pouceval, da moram ful pazit, ker eni vulkanizerji nimajo pojma pri teh ventilih.

Sicer se jaz za kake praske ne sekiram kaj preveč, ampka če naredijo škodo, jo pač morajo popravit. Vztrajat je treba! In takoj reklamirat.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-387
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sorry

gre se za princip. Ne rečem, da so avto ena stara jajca, rečeš, ok, pa še to, če vsaj menjavo opravi zastonj, sam če je pa kolikor toliko kulturno vozilo, si tega pač ne more dovolit brez posledic. Če bi bila to praksa, bi potem dobil avto nazaj s počeno šipo in si rekel ah, se ni FuL pomembno, sej na ne onaniram na šipo...

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
S pajsarjem se da feltno pozlajfat tako kot se je ne da z nobeno voznjo ali robnikom, pa ce si se tak hlod. Posebej tam kjer je na kraku veliko ravne povrsine. Salabajzar nasloni pajsar na krak in potegne oziroma navre gumo. Kar nastane ni praskica od kamencka ampak kot bi feltno postemal z dletom. Sem ze videl majstra ko mu je tako uspelo 'unicit' vse stiri feltne (navaden osel bi se pri prvi ustavil). Originalne 17-ke za 200 eur po kosu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Ker imam prvic alu feltne bi se res rad podučil kako ti monterji najhitreje zjebejo feltno.
Ena caka je, da je jezicek "montirke" prenizek in ti po celem obodu naredi ris, kak cm od roba platisca.
Moje so kar spraskane, nekomu je pred leti ceko fleksarca ( najbrz) ušla in je zarezal v krak.
Me ima da bi jih dal pobarvat na sivo(grafitno ali kaj podobega) , ker nočem biti suzenj zavornega prahu

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz...
Tale topic je v smislu 'ništa ne tražim, samo se hvalim', oz 'ej, jaz imam pa nove črne ALU felge...'
Namreč, samo bimbo gre spraševat in jokat (kao preko frenda) na forum kaj sedaj ko mu naredijo poškodbo... Že OT, kot zaposlen na pooblaščencu KIA bi mu lahko mimo foruma svetoval, naj vloži reklamacijo in zahteva sanacijo poškodbe. Če že oškodovanec nima toliko pameti.
Tako da je tale topic 'kr neki'. Osebno definitivno ne bi reševal takega problema preko javnega foruma, vsaj ne v začetni fazi... Očitno so nekatere persone res toliko zgubkjene v življenju da ne zmorejo ničesar urediti same po 'naravni' poti (kar je vložba pritožbe pri izvajalcu) ampak hodijo jokcat direkt na forum.
Toliko.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Forum je za postavljanje vprašanj in nasvetov, tako da s tem ni nič narobe. Zato smo tukaj.

Če še nisi opazil, si pa edini, ki imaš neke probleme s to temo. Nihče te ne sili, da jo bereš, nihče te ne sili, da kaj napišeš, še posebej, če nimaš kaj pametnega za napisati.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V skladu s tvojo razlago foruma in pravil sem podal svoje mnenje in pogled na ta problem in ne, nimam težav s temo. Imaš pa ti (pa še kdo) očitno zelo velik problem z dojemanjem drugačnih, nevšečnih mnenj.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Forum je za postavljanje vprašanj in nasvetov, tako da s tem ni nič narobe. Zato smo tukaj.

Če še nisi opazil, si pa edini, ki imaš neke probleme s to temo. Nihče te ne sili, da jo bereš, nihče te ne sili, da kaj napišeš, še posebej, če nimaš kaj pametnega za napisati.

467716-post_slo.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
467716-post_slo.gif

Kot spam je za označit Robertove poste v tej temi pa bo mir. To ni nobeno mnenje je živ debilizem.

Meni jih tudi spraskajo, samo trenutno nimam novih in sem jih mislil dat komplet poštimat, tako da nisem težil, je pa povsem nesprejemljivo. Treba je pač it tja, kjer majo konkretno montirko in plačat tisto pravo ceno. Če bi mel nove, sploh temne feltne bi šel verjetno k španu.