CPU-Z na ANDROIDU- izpisuje napačne parametre

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Analiziram en mobilnik in opazim da CPU-Z narobe izpisuje karakteristike zaslona? Zaslon je zihr 5,2" izpisuje pa 4,6" ?
So tudi drugi podatki vprašljivi? Do sedaj sem brezpogojno zaupal CPU-Z, ju že leta,..sedaj pa ne vem več ,...a se je zmotil ali ga je kaj zmotilo, al v čem je lahko tu problem?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
jah sem pregledal NET in niti ni kakih veliko napak, ponavadi kake nepomembne malenkosti glede na to koliko in kaj se analizira s CPU-Z,...ampak to da ekran 5,2 prikaže kot 4,6 je pa kapitalna! kaj če mi kaže RAM 3 GB imam pa v resnici 500 MB ipd,...vsak podatek je vprašljiv potem lahko,.....

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kakšni kitajci priložijo svojo, popravljeno, verzijo programa, ki doda kak GB RAMa telefonu... :-D

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
A resno rabiš cpuz za velikost ekrana? Ne rečem za drobovje, ampak.. ne vem, si že slišal za ravnilo, meter?

Meni je pa povsem jasno, da en kos SW ne more vedeti velikosti ekrana. Kako naj ga pa izmeri?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
jah sem pregledal NET in niti ni kakih veliko napak, ponavadi kake nepomembne malenkosti glede na to koliko in kaj se analizira s CPU-Z,...ampak to da ekran 5,2 prikaže kot 4,6 je pa kapitalna! kaj če mi kaže RAM 3 GB imam pa v resnici 500 MB ipd,...vsak podatek je vprašljiv potem lahko,.....

Zakaj enostavno ne pogledaš uradnih specifikacij telefona
rolleyes-1.gif

Ni to računalnik, kjer lahko namečeš skupaj skoraj karkoli ti paše. Takšni programi za telefon načeloma niti niso smiselni. Pa kot ugotavljaš so še netočni.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a ni fora teh programov, da ti prikažejo podatke, ki so itak že nekje v telefonu zapisani, sam program ti jih pač zna poiskat in prikazat na enem zaslonu.
pri določenih telefonih prideš do določenih podatkov tudi preko skrivnih kod, za kak podatek potrebuješ root...