damirj in
Ted
Glejta, nisem nasprotnik cepljenja, nisem zanikovalec virusa, še manj teoretik zarote.
Za cepljenje so obljubljali, da bo končalo epidemijo, da se bo vrnila stara normalnost,..... Ko pride cepivo.
Jaz osebno sem že od prihoda cepiva govoril, da to verjetno ne bo rešilna paličica. Že lani decembra, sem jaz in kar nekaj uporabnikov foruma govoril, da bo verjetno potrebno več kot pikec ali 2 v ramo. Enostavno imamo opravka z enim od koronavirusov, za katere je značilna in pričakovana hitra mutacija. Če bi znali napraviti učinkovito zdravilo oz cepivo za koronaviruse, bi bil prehlad že davno zgodovina.
Naši strokovnjaki in vladajoči, so vsa jajca in upe položili v košaro, ki je stavila na to, da bo virus ob cepljenju nehal pošiljati ljudi v bolnišnice in pokopališča. Na žalost se to ni zgodilo.
Vlada in stroka je udarila po delovni populaciji ter otrocih. Cepite se, cepite, cepite.....
Samadva lahko preverita, koliko ljudi pod 60 je na ICU in v SB. Razlika med 100% precepljenostjo pod 60 let in to kar imamo sedaj, je za zdravstvo več kot obvladljiva.
Težave in razlike, se začnejo pri recimo teh nad 60. Tam cepivo povzroča največjo razliko med cepljenimi in necepljenimi. Kolikšna je precepljenost populacije nad 60 let?
Zakaj se vsi koncentriramo na te, kateri v 98% ne bodo povzročali težav in obenem zanemarjamo vse tiste, pri katerih gre v primerih okužbe možnost za težave bolj proti 50/50?
Zapiranje družbe, najbolj onemogoči prvo generacijo, medtem ko tisti z 60+ enostavno in mirno neobremenjeni jadrajo dalje. Penzija je "gvišno" prvega na računu. Za čas lockdowna, se pač ne bom po trgovinah in gostilnah sprehajal, bomo pa z sosedi kako rekli in se podružili. Cepit se pa ne rabim.
Delovne, šolske in predšolske generacije pa jebite se.