Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
11.685
2.854
113

So prvotno stran v članku napačno (namerno ?) navedli
https://www.zerozone.it/cybersecuri...ass-di-adolf-hitler/20305?ampcf=1&ampnapisali.

 
  • Haha
Reactions: Robert

AndY1

Rusofil
Osebje foruma
18. sep 2007
19.929
2.922
113

So prvotno stran v članku napačno (namerno ?) navedli
https://www.zerozone.it/cybersecuri...ass-di-adolf-hitler/20305?ampcf=1&ampnapisali.

Pricakovano.

Cepljeni bodo sami zahtevali čipe.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
11.685
2.854
113
Irska in primer mesta Waterford


The arbitrary evolution of Irish COVID policy over the past 18 months has made it clear that public health officials and government policy makers have no idea what they are doing. If proof were needed, County Waterford provides it. According to data published on October 21, Waterford City South has the nation’s highest 14-day incidence rate at 1,486 cases per 100,000 and Tramore-Waterford City West has the third highest at 1,122 cases per 100,000. This is despite internal travel bans and the county’s more than 90 percent vaccination rate.

Although Waterford is running three times the rate of the nation writ large, Ireland as a whole is not faring particularly well, especially given its draconian restrictions. In the seven days preceding October 21, Ireland reported 2,026 new cases. To put that number in perspective, wide-open Florida had 2,262 cases during that same period with a population more than four times greater than the Irish Republic’s.

Most major newspapers have reported on the Waterford quandary, but they do so without any serious reflection. No one seems particularly curious as to how an almost fully vaccinated people can be spreading the disease among its members.
 

LeQuack

Guru
26. avg 2007
5.081
1.889
113
38
Lj
Članek o fašistoidni Beovički so dali seveda zvečer, ko je komentiranje izklopljeno (aka komunizem)

Pravijo pa da bo po 6 mesecih poteklo potrdilo o cepljenju, sicer bodo to predstavili šele naslednji teden.
 
  • Všeč mi je
  • Jezen sem
Reactions: SamSvoj in javr

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.066
299
83
Članek o fašistoidni Beovički so dali seveda zvečer, ko je komentiranje izklopljeno (aka komunizem)

Pravijo pa da bo po 6 mesecih poteklo potrdilo o cepljenju, sicer bodo to predstavili šele naslednji teden.
iz istega članka pravi spoštovna dr. tudi tole
Ko gre za prebolevnike, ali se zanje morda obeta sprememba veljavnosti pogoja PCT glede na nekatere izsledke glede protiteles?
Ne gre samo za protitelesa, gre tudi za druge mehanizme imunosti. Čas je pokazal, da je prebolevnost pravzaprav dalj časa zaščitna kot cepljenje. Prebolevniki zbolevajo pozneje oziroma manj kot cepljene osebe v istem času. Seveda pa gre tukaj na drugi strani tudi za priporočilo Evropske unije in pa pravila drugih držav, ki v večini primerov še vedno vztrajajo pri tej uredbi Evropske unije, da naj se kot prebolevnost upošteva šest mesecev po pozitivnem PCR-testu. Na protitelesa, kot je bilo že večkrat povedano, se z vidika preverjanja zaščitenosti posameznika po bolezni za zdaj še ne moremo zanesti, ker ne vemo, kakšna je ta mejna vrednost, zato upoštevamo čas po tem, ko je nekdo bolezen prebolel.

Skratka; jebite se. Vemo da je druga pot v bistvu bojša dolgoročno gledano, ampak ....

(ja, tvegamo težke posledice in smrt, ampak tudi za tem ni zares potrebe, če bi zdravstvena stroka delala svoje. tako pa potrebujemo mrtve, da lahko opravičujemo tretma, za katerega vemo da najmanj kar je ni učinkovit)
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
14.677
2.560
113
Zdej sem poslušal po radiu da vlada sprejma ukrepe glede na projekcije ki jih daje IJŠ in Fakulteta za pomorstvo.

Projekcije IJŠ so kolikor vem od začetka bile stranski projekt enega zaposlenega v centru za reaktorsko tehniko (jedrska fizika pa to), potem so vpregli politično Cizlja zraven. Po kateri logiki je zraven fakulteta za pomorstvo ne vem, ampak so pa jaka referenca na področju napovedovanja epidemije. Predlagam vladi da zaradi binarnosti dveh napovedovalcev vprežejo že tretjo silo. Če že mora bit politično (ne)korektno potem kakšna ostarela SDS podpornica lahko napoveduje na podlagi stopnje revme.

Zaradi takih in podobnih bedarij pada zaupanje v stroko z moje strani. Pa ne mislim da nekdo na IJŠ ali pa fakulteti za pomorstvo ne zna naredit projekcij, samo te projekcije bi morali naredit strokovnjaki ki jih za to izučimo. Input podatke in osnovne algorimte vedno zagotavlja epidemiolog, če je kaj tehničnega za podelat se da pa nekomu na FRI ali pa FMF, in če rabimo silno procesorsko moč se na koncu vključi IJŠ z nekim superračunalnikom.
 

novaa

Pubec
19. jul 2007
7.516
687
113
ker sem zadnji.....

Kako je razmerje med na novo pozitivnimi med cepljenimi in necepljenimi?
 

javr

Majstr
6. dec 2011
824
468
63
če bi jaz želel "spodbujati" ljudi k cepljenju, bi vsak dan pri številki umrlih zaradi covida navedel:
- cepljen/necepljen;
- starost;
- spol.
Nekomu je v interesu da teh podatkov ni.
 
  • Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

brane_new

Guru
10. feb 2008
8.910
1.468
113
Kar na enkrat si drugi lastijo napovedi. )... IJŠ in Fakulteta za pomorstvo...)
Vsi ste pozabili Babo Vango!