Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
V Evropi polovica vseh smrti v domovih za starostnike
V Sloveniji kar tri četrt smrti v domovih za starejše občane

Več kot polovica žrtev starejših od 85 let, umrlo enako moških in žensk
Večina umrlih je bila starejša od 85 let.

Ampak važno, da ima lahko Kacin trdega ob omejitvah gibanja po občinah.

Ta norost se mora takoj končati !

• Žalosti me
Reactions: bpfc

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.419
536
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Začetek tožb proti kitajski zaradi smrtonosnega kitajskega virusa kateri pustoši po celem svetu.

Tole bo še zanimivo. Nekateri tale virus imenujejo CCP (China comunist party) virus. Nekateri pravijo, da je virus laboratorijsko ustvarjen. Ovojnica naj bi bila od HIV-a (ja AIDS), notranjost pa od SARS-a (ta tudi izvira iz Kitajske). Potem so pa še povezave med vrhom CCP (sin in vnuk nekdanjega Kitajskega predsednika Jiang Zemina), proizvodnjo Remdesivirja, laboratorijem v Wuhanu. Še en faktor je relacija vodstvo CCP in vodstvo WHO. Po koncu pandemije zna biti zadeva na svetovni ravni kar napeta. Nekateri pravijo, da se je vse skupaj v Wuhanu začelo že novembra 2019. Slišal sem že za oznako, da gre za Kitajski Černobil.
Vprašanja so:
1. Ali je to slučajno novodoben sofisticiran napad z biološkim orožjem? To, da so Kitajci zadaj in da se je začelo na Kitajskem po mojem ni zank, ki bi to opcijo zanikal.
2. Čigavi interesi so zadaj? Gospodarsko so si Kitajci morda poslali strel v koleno. Krajšanje dobavnih verig do zahoda jim bo škodovalo.
3. Kako bo odletel šef WHO-ja? Bilo je preveč čudnih in nelogičnih priporočil.
4. Kako bomo živeli s tem virusom?
5. Kako in zakaj se vsi nevarni virusi v zadnjih 20 letih pojavijo prvo ravno na Kitajskem? Podobni paconi glede hrane so povsod po Jugovzhodni Aziji, Indijci so po mojem še hujši, pa od nikjer ni poročil o pogubnih novih virusih.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Tud jaz ne štekam kaj bi naši sploh radi.
Prejšni dan 7 okuženih, danes 8 okuženih...a oni šele razpravljajo da mogoče pa drug teden umilimo kakšen ukrep. Ja wtf. V celo slo imamo 100 hospitaliziranih. 100! in sedaj smo tok sploščili krivuljo, da lahko takole vlečemo še en let pa ne bo konca, vsak dan se bodo našli ene 3je z virusom.
Super da smo zagrabili z ukrepi, da se zadeva umili vendar se mi zdi da nimamo scenarija. Samo pač....dejmo vse zapret pa bomo vide kaj potem. Če bomo videli. Sej mogoče bo pa že cepivo.... Aja fak gospodarstvo bomo zjebal....eh sej bomo o tem kasneje razmišljali, najprej ne smemo imeti nobenega okuženega! A kaj je fora?
Res ne razumem kako da mnogo sosednjih držav omiljuje ukrepe z "slabšo statistiko" kot pri nas, kjer se bodo še en teden pogovarjali kaj in kako če sploh.
Ne bo prvič, ko bo Slovenija bolj papeška od papeža

• Všeč mi je
Reactions: Car

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
Pri 8 novih na dan bo trajalo 479 let, da se okuži 70% populacije Slo :eek: .

Jebejo narod na suho, ni druge.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

lionking

Pripravnik
20. mar 2014
54
0
6
Na Svedskem nihce od obolelih ni umrl, ker mu zaradi prezasedenosti ne bi mogli nuditi ustrezne zdravniske oskrbe. Umrli so, ker so pac umrli. Za kakrsenkoli (nesmiselen, ampak to je druga storija) lockdown je ze zdavnaj prepozno (povsod po svetu), svedske bolnisnicne kapacitete pa zmorejo ogromno vec od trenutne zasedenosti.

Imajo res toliko prostih kapacitet?
“A document from Karolinska hospital in Stockholm (Sweden’s best hospital) reveals that they will no longer give intensive care to patients over 80, those over 70 with 1 underlying health issue, or those over 60 with 2 under-lying health issues.”
In pa https://www.independent.co.uk/news/...octor-death-certificates-latest-a9462796.html

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Tole bo še zanimivo. Nekateri tale virus imenujejo CCP (China comunist party) virus. Nekateri pravijo, da je virus laboratorijsko ustvarjen. Ovojnica naj bi bila od HIV-a (ja AIDS), notranjost pa od SARS-a (ta tudi izvira iz Kitajske). Potem so pa še povezave med vrhom CCP (sin in vnuk nekdanjega Kitajskega predsednika Jiang Zemina), proizvodnjo Remdesivirja, laboratorijem v Wuhanu. Še en faktor je relacija vodstvo CCP in vodstvo WHO. Po koncu pandemije zna biti zadeva na svetovni ravni kar napeta. Nekateri pravijo, da se je vse skupaj v Wuhanu začelo že novembra 2019. Slišal sem že za oznako, da gre za Kitajski Černobil.
Vprašanja so:
1. Ali je to slučajno novodoben sofisticiran napad z biološkim orožjem? To, da so Kitajci zadaj in da se je začelo na Kitajskem po mojem ni zank, ki bi to opcijo zanikal.
2. Čigavi interesi so zadaj? Gospodarsko so si Kitajci morda poslali strel v koleno. Krajšanje dobavnih verig do zahoda jim bo škodovalo.
5. Kako in zakaj se vsi nevarni virusi v zadnjih 20 letih pojavijo prvo ravno na Kitajskem? Podobni paconi glede hrane so povsod po Jugovzhodni Aziji, Indijci so po mojem še hujši, pa od nikjer ni poročil o pogubnih novih virusih.

O kitajskem Černobilu sem pisal par mesecev nazaj, moje info so prišle direktno od kitajcev in ni plod moje domišljije. Verjetno je tista o HIVu res bullshit, ostalo bi pa sam upal v tem trenutku verjet. Tudi o SARSu bi lahko kakšno rekli...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
Slovenet
Torej so ga Kitajci sami sebi spustili, da se sedaj že 4 mesece ukvarjajo z njim (pri tem so porabili že za en Slo proračun).
In kaj bi imeli od tega, oni so namreč velik izvoznik ?

Prej bi rekel, da so ga Kitajcem podtaknili njihovi največji tekmeci (ZDA) in se jim je zgodil bumerang efekt.

3. Trenutni šef WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus se tudi doma ni kaj preveč izkazal, ko je bil zdravstveni minister Etiopije.

Mers ni

SARS-CoV 2002–2004 in MERS-CoV sta imela veliko večjo smrtnost.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
O kitajskem Černobilu sem pisal par mesecev nazaj, moje info so prišle direktno od kitajcev in ni plod moje domišljije
Sej od enih Slovencev tudi lahko izveš, da imamo še vedno komunizem, da nas med NATO vajami napadajo s HAARPom, cepiva so itak zarota, prihaja 5G terorizem in podobne za lase privlečene fore.
Tole en s Kitajske mi je povedal je kot tista domača, prijatelj, ki ima znanca, ki je v 3. kolenu poveznan z... mi je povedal... :evil:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.479
3.884
113
Ljubljana
hmpg.net
"Before the pandemic, the Swedish healthcare system had the capacity to treat approximately 500 persons in intensive care units (ICU). The relatively low number of beds had stayed a source of concern as the crisis evolved, and even though the number had increased to 800 at the beginning of April, healthcare professionals continued to express worry that their hospitals would eventually run out of beds. According to the calculations of the Swedish health agency, up to 1300 ICU beds would be needed when Sweden reached the top of the pandemic. On 13 April, the National Board of Health and Welfare reported that the total number of ICU beds had risen to 1039, with an occupancy of 80%."
Pred Covid19 so bili samo Portugalci za njim, glede na to, da so jih podvojili (500:1039) so nekje v rangu Švice

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Sej od enih Slovencev tudi lahko izveš, da imamo še vedno komunizem, da nas med NATO vajami napadajo s HAARPom, cepiva so itak zarota, prihaja 5G terorizem in podobne za lase privlečene fore.
Tole en s Kitajske mi je povedal je kot tista domača, prijatelj, ki ima znanca, ki je v 3. kolenu poveznan z... mi je povedal... :evil:

Spet si pameten, ampak ok.

Nisem pisal, da mi je eden s Kitajske povedal, ampak, da so moje info direktno od Kitajcev. Govora je bilo o tem, da nekaj smrdi in, da se jim je po eni teoriji zgodil Černobil. Med drugim so bili moji znanci takrat na kitajskem (vezano s poslu pri nas) in tudi osebno poznam vsaj 10 ljudi, ki s Kitajci sodelujejo. Ti ljudje, s katerimi smo bili v stiku jaz in moji znanci pa so omenjali kar pišem. Na državni ravni da se razumemo. Da gre za 100% drug svet ti pomojem ne rabim razalagat.

In ja, res je edino to, kar piše na 24ur. Da se zastopimo in, da boste vsi mirni

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.284
-2.490
113
btw, ne vem če je že bilo. Ampak nekdo je sprožil ustavni spor zaradi odloKa omejevanja gibanja med občinami.
Me zanima razlaga sodnikov v tem primeru, naj bi v sredo podali razlago, če bodo odločali ali ne in zakaj.
Glede na to, da je US Janševo, si mislim kakšen bo rezultat.
Pomoje bodo v najboljšem primeru toliko časa odločali, da se bo odlok malo spremenil, o starih odlokih, ki ne veljajo več pa nimajo pristojnosti odločat.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Spet si pameten, ampak ok.

Nisem pisal, da mi je eden s Kitajske povedal, ampak, da so moje info direktno od Kitajcev. Govora je bilo o tem, da nekaj smrdi in, da se jim je po eni teoriji zgodil Černobil. Med drugim so bili moji znanci takrat na kitajskem (vezano s poslu pri nas) in tudi osebno poznam vsaj 10 ljudi, ki s Kitajci sodelujejo. Ti ljudje, s katerimi smo bili v stiku jaz in moji znanci pa so omenjali kar pišem. Na državni ravni da se razumemo. Da gre za 100% drug svet ti pomojem ne rabim razalagat.

Vedno najdeš ljudi, ki jim nekaj smrdi. Po nekaj govorjenja in malo "telefončkanja" med prenašalci novic, pa to za ene postane že kar resnica.
Ja lej, sej vemo da imaš sedaj težave in da besno iščeš krivca. Ma to te mejčkeno meče ven iz racionalnega razmišljanja...

P.S. Nisi samo ti in tvoji kolegi v zvezi s Kitajci.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
Vprašanja so:

za teorije zarote je druga tema...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Vedno najdeš ljudi, ki jim nekaj smrdi. Po nekaj govorjenja in malo "telefončkanja" med prenašalci novic, pa to za ene postane že kar resnica.
Ja lej, sej vemo da imaš sedaj težave in da besno iščeš krivca. Ma to te mejčkeno meče ven iz racionalnega razmišljanja...

P.S. Nisi samo ti in tvoji kolegi v zvezi s Kitajci.

In tebi ne smrdi? Tebi je vse tole čisto ok in nima veze s kakšno zadevo mimo medijev?