S tabo se popolnoma strinjam, bila bi edino logična poteza. Prej se je ablast hvalila, kako nam ogroženim revčkom daje na razpolago najbolj čiste in razkužene ure, sedaj so na navrgli najbolj usrano in okuženo uro. Pa ne misli, da so to zahtevale upokojenske organizacije, temveč Janševi pametnjakoviči. Ne bi se čudil, da je to predlagal novi sekretar za nacionalno varnost.
Zanimivo tukaj so podatki drugačni
United States Unemployment Rate
Unemployment Rate in the United States decreased to 4.10 percent in September from 4.20 percent in August of 2024. This page provides the latest reported value for - United States Unemployment Rate - plus previous releases, historical high and low, short-term forecast and long-term prediction...tradingeconomics.com
4,4% brezposelnost maksimalna je bila 10.8%
Po mojem je to, da ti govoriš o % tu se govori pa o absolutni številki. Vmes se je pa populacija speremenila.
Ja za dobrih 50% ne pa za N krat
Slabo si to razbiral. Upokojenske organizacije so zahtevale samo podaljšanje časa in logično bi bilo, da bi ga podaljšali recimo do 11. ure.Kolikor je bilo razbrati so to zahtevali upokojenci in z njimi tudi Desus.
Slabo si to razbiral. Upokojenske organizacije so zahtevale samo podaljšanje časa in logično bi bilo, da bi ga podaljšali recimo do 11. ure.
Slabo si to razbiral. Upokojenske organizacije so zahtevale samo podaljšanje časa in logično bi bilo, da bi ga podaljšali recimo do 11. ure.
Upokojencem bi lahko dali cas od 8h do 17h, pa bi jih med 17-18 se vedno pol bezljalo po trgoviniSlabo si to razbiral. Upokojenske organizacije so zahtevale samo podaljšanje časa in logično bi bilo, da bi ga podaljšali recimo do 11. ure.
To je itak bulšit. Vsak, ki pozna psiho povprečnega upokojenca ve, da je odprtje trgovin 2 uri samo za njih šus v koleno, ker se bodo drenjali ko nori od 7.30 dalje.S tabo se popolnoma strinjam, bila bi edino logična poteza. Prej se je ablast hvalila, kako nam ogroženim revčkom daje na razpolago najbolj čiste in razkužene ure, sedaj so na navrgli najbolj usrano in okuženo uro. Pa ne misli, da so to zahtevale upokojenske organizacije, temveč Janševi pametnjakoviči. Ne bi se čudil, da je to predlagal novi sekretar za nacionalno varnost.
Zaupaj nam (seveda iz prve roke) katera privatna institucija se pri nas, ali pa tudi okolici ukvarja z infekcijskimi boleznimi, kot je npr klopni meningoencefalitis?
Glej, OK, eni kupujejo hritro (po spisku, ki si ga naredijo doma), eni pa grejo "kar tako" v trgovino. Da vidijo, če je kaj poceni, pa kaj za kupit, pa, ah, da ne naštevam...
Jaz nikoli nisem v nobeni trgovini več kot pol ure (če je Leclerc, drugače manj), skupaj s čakanjem na blagajni...
Moja, njej pa 6 ur ni dovolj... Pa probat to, pa pogledat tam, pa...
Moj oče (nad 80) pa ima max 15 minut + čas na blagajni (pa poln voziček) - no je mel, zdaj je pridno doma in dobi...
Moje mnenje - vse organizacije naj jim lepo povejo, naj se ne "pasejo" v trgovini po vseh policah, predalčkih in kaj jaz vem kje, ampak - naj doma naredijo spisek in naj kupijo kar rabijo in grejo domov... Pa bo...
Pa saj ni cilj ugotovit realno stanje. Cilj je spustit čimveč megle, da se lažje pofejka statistiko in sprejemajo represivni ukrepi.Zanimivo bi bilo res izvesti en test (mislim, da ga je že en tukaj predlagal).
Naključno število ljudi (seveda dovolj velik vzorec - 1000+) se testira za covid19. Večje kot bo število bolj bodo verodostojni podatki. Lahko bi se na eno okolje osredotočili ali pa nasplošno po celi državi. Pa, da vidimo koliko je res razširjen.
Prideš z listkom tja. Ti prodajalec izroči, plačaš in greš.
A ni tisto pristeto samo za 2.april (skupaj 1300+)? Vceraj jih je bilo pa spet cez 1k - tu kot razumem, ni vec pristevanja.Ne niso, to so prišteli mrtve v domovih za ostarele v prejšnjih dneh ki jih Francozi ne štejejo v statistiki ampak samo tiste v bolnicah. Enako velja pri 23 tisoč okuženih.
ksz:
sem zvedel iz prve roke, da v bolnicah ne opravljajo testov za druge bolezni, samo za Covid. Tako, da če si negativen, te lahko rešijo le pri kakšnem privatniku, ki ima ustrezno mašinerijo (recimo za klopni meningoencefalitis).