Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
S tabo se popolnoma strinjam, bila bi edino logična poteza. Prej se je ablast hvalila, kako nam ogroženim revčkom daje na razpolago najbolj čiste in razkužene ure, sedaj so na navrgli najbolj usrano in okuženo uro. :nigladek: Pa ne misli, da so to zahtevale upokojenske organizacije, temveč Janševi pametnjakoviči. Ne bi se čudil, da je to predlagal novi sekretar za nacionalno varnost. :bruh:

Kolikor je bilo razbrati so to zahtevali upokojenci in z njimi tudi Desus.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.360
3.425
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Včeraj, Ljubljana, center, Kozolc (nasproti Kora Bara). 11.00 dopoldan.
7 (sedem) Kraljev ulice plus 1 (en) kuža) kraljuje, pije, poje in "ne j**e" nič...
Pred odprto trafiko, okoli drevesa, kjer je sedaj lepa, krasna in velika klop okoli in okoli... Pijača iz Mercatorja...
Policija? Ah, hudiča, postaja na Trdinovi je pa res predaleč... :bonk:

Edit: mene pa na 500m vsaj dvakrat vprašajo, kam grem... Ne me...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Zanimivo tukaj so podatki drugačni

4,4% brezposelnost maksimalna je bila 10.8%

Po mojem je to, da ti govoriš o % tu se govori pa o absolutni številki. Vmes se je pa populacija speremenila.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.424
113
A ima kdo kak kredibilen link o smrtih zaradi korone za celotno svetovno populacijo, razvrščeno glede na leta?

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.360
3.425
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Slabo si to razbiral. :( Upokojenske organizacije so zahtevale samo podaljšanje časa in logično bi bilo, da bi ga podaljšali recimo do 11. ure.

Glej, OK, eni kupujejo hritro (po spisku, ki si ga naredijo doma), eni pa grejo "kar tako" v trgovino. Da vidijo, če je kaj poceni, pa kaj za kupit, pa, ah, da ne naštevam...
Jaz nikoli nisem v nobeni trgovini več kot pol ure (če je Leclerc, drugače manj), skupaj s čakanjem na blagajni...
Moja, njej pa 6 ur ni dovolj... Pa probat to, pa pogledat tam, pa...
Moj oče (nad 80) pa ima max 15 minut + čas na blagajni (pa poln voziček) - no je mel, zdaj je pridno doma in dobi...

Moje mnenje - vse organizacije naj jim lepo povejo, naj se ne "pasejo" v trgovini po vseh policah, predalčkih in kaj jaz vem kje, ampak - naj doma naredijo spisek in naj kupijo kar rabijo in grejo domov... Pa bo...

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.667
9.463
113
S tabo se popolnoma strinjam, bila bi edino logična poteza. Prej se je ablast hvalila, kako nam ogroženim revčkom daje na razpolago najbolj čiste in razkužene ure, sedaj so na navrgli najbolj usrano in okuženo uro. :nigladek: Pa ne misli, da so to zahtevale upokojenske organizacije, temveč Janševi pametnjakoviči. Ne bi se čudil, da je to predlagal novi sekretar za nacionalno varnost. :bruh:
To je itak bulšit. Vsak, ki pozna psiho povprečnega upokojenca ve, da je odprtje trgovin 2 uri samo za njih šus v koleno, ker se bodo drenjali ko nori od 7.30 dalje.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Glej, OK, eni kupujejo hritro (po spisku, ki si ga naredijo doma), eni pa grejo "kar tako" v trgovino. Da vidijo, če je kaj poceni, pa kaj za kupit, pa, ah, da ne naštevam...
Jaz nikoli nisem v nobeni trgovini več kot pol ure (če je Leclerc, drugače manj), skupaj s čakanjem na blagajni...
Moja, njej pa 6 ur ni dovolj... Pa probat to, pa pogledat tam, pa...
Moj oče (nad 80) pa ima max 15 minut + čas na blagajni (pa poln voziček) - no je mel, zdaj je pridno doma in dobi...

Moje mnenje - vse organizacije naj jim lepo povejo, naj se ne "pasejo" v trgovini po vseh policah, predalčkih in kaj jaz vem kje, ampak - naj doma naredijo spisek in naj kupijo kar rabijo in grejo domov... Pa bo...

Je boljše narest trgovine tako kot včasih.
Prideš z listkom tja. Ti prodajalec izroči, plačaš in greš.

Ne pa zdaj prideš v trgovino pa večina izdelkov po celotni trgovini razmetani. Ostali pa vsi preloženi.

Ne vem no zakaj ne naredite malo reda pri sebi.

Mamo sem 6x na dan vsak dan klical da sem jo odvadil teh njenih vsakotedenskih obiskov.
Sedaj je malo mira. Grem rajši sam v trgovino in ji kupim ter dostavim zadeve.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.307
-2.569
113
Zanimivo bi bilo res izvesti en test (mislim, da ga je že en tukaj predlagal).
Naključno število ljudi (seveda dovolj velik vzorec - 1000+) se testira za covid19. Večje kot bo število bolj bodo verodostojni podatki. Lahko bi se na eno okolje osredotočili ali pa nasplošno po celi državi. Pa, da vidimo koliko je res razširjen.
Pa saj ni cilj ugotovit realno stanje. Cilj je spustit čimveč megle, da se lažje pofejka statistiko in sprejemajo represivni ukrepi.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Ne niso, to so prišteli mrtve v domovih za ostarele v prejšnjih dneh ki jih Francozi ne štejejo v statistiki ampak samo tiste v bolnicah. Enako velja pri 23 tisoč okuženih.
A ni tisto pristeto samo za 2.april (skupaj 1300+)? Vceraj jih je bilo pa spet cez 1k - tu kot razumem, ni vec pristevanja.
Edit: nasla, pristevanje je.