Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.607
491
83
Capitale de l'Europe
europa.eu
Evo vam info iz prve roke. V Avstrijo v domu za ostarele je antiwaxxerka delala dva dni, nato sla na pcr test (obvezno na 72ur, ce nisi cepljen/prebolel), prisla domov in bum, vrocina, bolecine v prsih. Test pozitiven. Za par dni 5 stanovalcev pozitivnih. Dve takoj v bolnico - ena cepljena z Astra Zeneco dvakrat, januarja 2021. Po besedah zdravnika omenjeno cepivo ni ok, zascita strmo pade po par mesecih. Druga oseba v bolnici cepljena enkrat z Pfizerjem, nato jo je vnuk prestrasil, da gre za zaroto in kd takrat zavraca cepiva. Kolikor sem danes slisal, je le se vprasanje dni.. Potem ena cepljena s pfizerjem dvakrat, pozitivna, brez simptomov, ostali dve osebi necepljeni, za zdaj samo vrocina.
fejst za lase privleceno, EMA je AZ odobrila konec januarja 21
 

jest5

Guru
18. avg 2007
22.112
3.072
113

Kaj ti spet ni jasno :sprasujemse:

Če bo novi sev prevladal, potem splavitev cepiva prilagojenega ne delto ne bo smiselna, saj ima omikron mutacije "v drugo smer" kot delta in bi znalo original cepivo celo bolje delovati od prilagojenega na delto.

Kot ti v istem članku recimo piše...

Ko je grozila beta, so nanjo že bila pripravljena prilagojena cepiva​

"Za beta oziroma južnoafriško različico so bila prilagojena cepiva že pripravljena in tudi testirana na manjšem številu prostovoljcev," pojasni Jerala. "Pokazalo se je, da prilagojena cepiva dobro nevtralizirajo virus, ni pa bilo zelo velike razlike v primerjavi s poživitvenim odmerkom cepiva iz izvorne različice." Kot še nekoliko podrobneje razloži Jerala, so s prilagojenim cepivom proti beti preizkusili več različnih shem, poživitveni odmerek z osnovno različico, prilagojen na beto, in koktajl obeh, a v osnovi se je izkazalo, da poživitveni odmerek izvornega cepiva v zadostni meri dvigne raven protiteles in človeka zaščiti tudi proti beta različici. Pozneje se je izkazalo, da beta različica, ki je bila najprej videti zelo nevarna, ne bo povzročila večjih težav, izpodrinila jo je namreč delta, trenutno prevladujoča različica novega koronavirusa.

... se je to že večkrat zgodilo. Posodobjena verzija cepiva je bila tako za alfo, kot beto in delto. Prvi dve so že poleti opustili, na delti pa se še vedno dela. Če bo na koncu dejansko na voljo, bo med drugim odvisno tudi od tega, če bo delta sploh še aktualna ali ne.
 

Miikech

Guru
11. jul 2013
2.758
575
113
fejst za lase privleceno, EMA je AZ odobrila konec januarja 21

Nic ni za lase privleceno. Oseba je prisla k nam septembra 2021, zato natancnrga datuma ne vem. Ostali, ki so bili januarja ze pri nas, so cipirani s Pfizerjem. Receno je bilo, da je bila takoj na zacetku cepljena z AZ. Sem napacno domneval, da je bilo to isto januarja.
 

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.607
491
83
Capitale de l'Europe
europa.eu
Kaj ti spet ni jasno :sprasujemse:

Če bo novi sev prevladal, potem splavitev cepiva prilagojenega ne delto ne bo smiselna, saj ima omikron mutacije "v drugo smer" kot delta in bi znalo original cepivo celo bolje delovati od prilagojenega na delto.

Kot ti v istem članku recimo piše...... se je to že večkrat zgodilo. Posodobjena verzija cepiva je bila tako za alfo, kot beto in delto. Prvi dve so že poleti opustili, na delti pa se še vedno dela. Če bo na koncu dejansko na voljo, bo med drugim odvisno tudi od tega, če bo delta sploh še aktualna ali ne.
vam velik ni jasno, mal pocez pisete, pa se zaciklate

se to ne ves, da se napise Stefan, limas pa v vse teme
 
  • Haha
Reactions: jest5

endvatri

Guru
2. mar 2018
13.702
4.474
113
NEcepljenci na vsak način hočejo dolgotrajne bolniške
Posnetek zaslona 2021-11-30 060021.png
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
15.130
3.309
113
kod Džej-Zija
Na izbiro so imeli branje tebe ali zvijanje gležnja, pa so racionalno izbrali zvijanje gležnja. Po tvojih tekstih človek rabi lobotomijo. Kar je huje kot zvit gleženj.
 

wd40

Guru
10. dec 2007
2.513
659
113
Nazadnje urejeno:

mirsi

Predator
4. jun 2014
5.090
4.420
113
Sožalje je na novinarski konferenci izrazil tudi zdravstveni minister Janez Poklukar. Kot zdravnik, človek in minister se vsak dan spomni na to smrt in o njej razmišlja, je povedal. "Ker sem človek, ne morem mimo dejstva, da je pred tedni zaradi cepiva umrlo mlado bitje."
A nebi bilo bolj pošteno, da bi povedal, da se je šla cepit zato, ker jo je on s svojimi odliki prisili, da se šla cepit, ker brez cepljenja bi bila ogrožena njena eksistena.

No če bi bilo pa cepljenje že obvezno, bi pa mirno lahko rekli, da bi jo ubili. Ker iz poročila je razvidno, da ji potrdila, da se zaradi zdravstvenih razlogov ne sme cepit, nebi dali, tudi če bi zanj zaprosila.
 
  • Všeč mi je
Reactions: javr

jest5

Guru
18. avg 2007
22.112
3.072
113
Dokaj zanimivo predavanje.


Crick Lecture 2021 - Human Immune Responses to SARS CoV 2 Infection or Vaccination​