Corvette ZR-1....obuditev....kmalu na trgu!!!

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Dokler bodo tehnične specifikacije ½ameriških športnikov½ take:

CORVETTE Z06 CHASSIS/SUSPENSION
Front: Short/long arm double wishbone (SLA), coil springs, gas shocks, anti-roll bar
Rear: Transverse composite leaf spring
bonk.gif
, gas shocks, anti-roll bar

Se ostalim
ne-ne-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
sploh se ne pelje kot ladja, je pa res da skače čez neravnine kot navita, vsaj toliko kolikor sem jst uspel ugotovit
aja, pa lisnate vzmeti res niso več v modi
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
je pa daleč od tega da bi avto plaval
wink-1.gif

Zanimivo da kljub "staromodni zasnovi podvozja" Corvetta že več let kraljuje v svojem GT razredu...
Razne Le Mans serije itd...
Eno je osnovna zasnova, drugo pa kako na koncu inžinirji rešijo zadevo in postavjo na cesto..

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
je pa daleč od tega da bi avto plaval
wink-1.gif

Zanimivo da kljub "staromodni zasnovi podvozja" Corvetta že več let kraljuje v svojem GT razredu...
Razne Le Mans serije itd...
Eno je osnovna zasnova, drugo pa kako na koncu inžinirji rešijo zadevo in postavjo na cesto..

O avtu govorijo ljudje, ki niso niti sedeli v njem...kaj se šele peljali. Žalostno.
Sploh tole, o čemer je govora v tem topicu, je hudo dober avto - zato le malo bolj previdno z besedami o plavanju
uf-1.gif

vettefan

Zelenc'
24. sep 2007
8
0
1
38
A dejte,lepo vas prosim.z06 se drži ceste kot prbita.je pa res da je voznja malce bolj neudobna zaradi nizkoprofilnih in pac ful sirokih gum Goodyear f1,ki so narjene bol za na racetrack kot pa za vsak dan.ta zr1 bo mela mišelinke in mislim da so bolse gume,ceprav to je pač superšportnik in se ne more bo udobnosti vožnje primerjati z mercedesom.je pa navadna korveta,sploh ta model 2008 z 430 konji močno izboljšana in je res ql car,ce mene vprasas.je pa res da korveta pač nebo nikol merđo sl...je pa tolk lepsa in hitrejsa:)

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Citat:
Uporabnik vettefan pravi:
A dejte,lepo vas prosim.z06 se drži ceste kot prbita.je pa res da je voznja malce bolj neudobna zaradi nizkoprofilnih in pac ful sirokih gum Goodyear f1,ki so narjene bol za na racetrack kot pa za vsak dan.ta zr1 bo mela mišelinke in mislim da so bolse gume,ceprav to je pač superšportnik in se ne more bo udobnosti vožnje primerjati z mercedesom.je pa navadna korveta,sploh ta model 2008 z 430 konji močno izboljšana in je res ql car,ce mene vprasas.je pa res da korveta pač nebo nikol merđo sl...je pa tolk lepsa in hitrejsa:)

hey hey hey.....v vsem se strinjam razen v tem da je toliko lepša in hitrejša!!!!

Kot prvo je Corvette že sama po sebi avto namenjen samo dirkanju in je bolj avto s katerim uživaš v divjanju, NIKAKOR pa to ni lepši avto od Mercedes SL.......sploh pa zdej bo MB meu SLC verzijo k bo papcala vse po vrsti od kurvet do ferotov itd. ---> sej je hud avto, ampak pretiravat pa ne
ne-ne-1.gif

Sploh pa ne moreš nikakor primerjat ta dva avta!

Glej raje reci takole.....

C6 je zakon avto in z 430 konji je čisto soliden in edini ½normaln½ avto za na cesto........medtem ko Z06 je divjak in kot za šalo popoka dol italijansko konkurenco medtem ko Porsche mu z Turbo malce diha za vrat malce ga prehiteva (kar se dirkanja tiče) in GT2 mu veselo kaže rit!

Glede ta nove ZR1 pa lahk trdim da bo kazala rit tudi GT2 in tudi vsem Ferarijem in vsem ostalim avtom ki so precenjeni.....
....Porsche na progi še vedno lahko sika z Carerro GT....ker ima ta avto nenormalno hudo podvozje, ampak itak se napoveduje GT1 in pa obuditev legende 959.......seveda pa vse za svojo ceno (seveda ne tako zasoljeno kot obubožani Ferrari ampak....)

V glavnem da se popolnoma vrnem na temo......

tale ZR1 trga gate
evil.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Z06

Katero generacijo Corvette??

Ja kolk generacij Z06 pa obstaja?

Z06 je samo oznaka motorja/opreme.
C5 Z06 = 2001 - 2004
C6 Z06 = 2006

Aha...jaz pa sem mislil, da je Z06 pač "jača" verzija C6 in da obstaja tudi Z05, Z04...

Citat:
Uporabnik Swifthead pravi:
hey hey hey.....v vsem se strinjam razen v tem da je toliko lepša in hitrejša!!!!

Kot prvo je Corvette že sama po sebi avto namenjen samo dirkanju in je bolj avto s katerim uživaš v divjanju, NIKAKOR pa to ni lepši avto od Mercedes SL.......sploh pa zdej bo MB meu SLC verzijo k bo papcala vse po vrsti od kurvet do ferotov itd. ---> sej je hud avto, ampak pretiravat pa ne
ne-ne-1.gif

To, kaj je lepo in kaj ne je subjektivna stvar. Zunanjost C6 je tudi meni boljša od SL-ove (ki mi je tudi eden najlepših avtomobilov kadarkoli narejenih). Glede hitrosti...kako lahko v prvi povedi njegovo trditev zanikaš, v drugi pa se z njo strinjaš? Itak, da je hitrejša od SL-a...sramota bi bila, če ne bi bila...

vettefan

Zelenc'
24. sep 2007
8
0
1
38
Seveda le lepota avta subjektivna stvar.meni je pac korveta lepša,je bolj eksotična,širša,in nekaj kar ne vidiš na cestah vsak dan.sl-a majo pa ponavadi gospodje z velik cvenka v zepu,je bolj gospodski avto:).mislim pa da je ze navadna c6 hitrejsa od sl55amg.ce bo pa SLC popapal ZR1 bomo pa se vidli....:)