Corel Photo Paint vprašanje

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Zanima me, kako bi naredil sledeče:

Recimo da imam neko sliko (.jpg) kot podlago. Rad bi na osnovi te slike naredil nek obris (pikice, črte), kasneje pa bi tisto podlago odstranil, da bi ostalo samo tisto, kar sem sam narisal.

Kako to naredim?

lp

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
sliko naložiš v photo paint, potem pa z enim od orodij za izdelovanje mask označiš del slike, ki bi ga rad izrezal. imaš na voljo več orodij, jaz običajno najprej uporabim Magic Wand, popravim pa z Mask Brush Tool. Ko boš dokončal obris, greš na meni Mask->Create from Object in naredil boš nov objekt, ki bo v obliki izrezane maske. Ta objekt lahko potem preneseš v kako drugo sliko in združiž z ozadjem. Da ne bo viden osten rob objekta, lahko uporabiš Feather Tool ali Object Transparency Tool, s katerima narediš lepše prehode med izrezanim objektom in ozadjem
209378-corel2.png

Priponke

• 209378-corel2.png
    209378-corel2.png
    12,8 KB · Ogledi: 259

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
V bistvu sem to že poskusil, ampak mi ne uspe.

Mogoče se nisem dobro izrazil, kaj želim narediti.
Torej rad bi narisal čisto novo sliko na podlagi obstoječe slike. (kot bi dal risal na preslikovalni papir)

ČE izberem z mask toolom sliko, mi vseeno ostane obstoječa slika in narisano.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Če rečem praktično. imam zemljevid evrope in bi želel na podlagi tega zemljevida narediti sliko, ki bi bila samo iz pikic, ki označujejo mesta. Torej končni izdelek so samo pikice.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
a, potem pa imaš dve možnosti: prva je ta, da spet uporabiš Mask Brush Tool, nastaviš velikost krogca na željeno, poklikaš nad mesti, kjer hočeš imeti pikice, in potem iz te maske narediš nov objekt - kot sem ti prej razložil. na koncu lahko ta objekt prekopiraš v novo datoteko in imaš tako samo pikice, brez ozadja.
druga varianta je pa ta, da greš v meni Object=>Create=>New object, potem pa rišeš po tem novem objetku, ki bo nad ozdjem. nov objekt na koncu spet prekopiraš v novo datoteko, kot sem ti napisal zgoraj.