Cooper S (že vozil kdo?)

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kolko se bi ga dalo primerjat z novim cliom 2.0?
Mnja, na hitro bi lahko rekel takole: po velikosti sta ta-tam, mini je malenkost lažji, navora ima več, končna je višja. Tudi kliač sicer dobro potegne (saj tudi mora z 200 konji), vendar za moj občutek manj brutalno kot pri minuju. Kontrola je dobra in precej natančna, podvozje je tudi tu precej trdo, kar zna bit problem na AC pri višji hitrosti (rata malo "živčen"), ampak ni panike. Tudi tu imaš 6-stopenjski in precej kratek menjalnik, zaradi česa zna bit na višjih obratih avto malo "glasen" (čeprav je kar lepo za poslušat, hehe
evil.gif
). Mini ima malo več elektronike, čeprav je v kliaču nisem pogrešal prav posebej. Žlajfe ima precej dobre in malo večje kot mini.
All in all lušta žverca, ampak če mene prašaš, bi jaz rajši imel minija, nekak je bolj filing, konc koncev pa gre za premium klaso, medtem ko je klio na momente še vedno klio. Če ti imidž ne pomeni toliko, potem je klio zelo zelo dobra alternativa.
Bi bilo pa zanimivo ta dva avta videt na kakem vzporednem testu, pomoje bi šlo precej na knap. Izjava, da kliač minija poje na vseh področjih je pa malo bosa, žal.

sebenc

Zelenc'
6. sep 2007
21
0
1
Kar se Minijam S tiče, je po voznih lastnostih, čisti užitek. Volan je zelo posreden, podvozje trdo, to pomeni,da če ima avto športno podvozje in 17" felten, boš na slabih cestah, dobesedno štel luknje, ker avto poskakuje preko njih, toda na ovinkasti cesti pozabiš na to neprijetnost, ker ga je čisti užitek poditi skozi ovinke. Menjalink je eden boljših, vsaj zame, je hitr in natančen. Kar se motorja tiče, zvok je vsaj meni zelo všečen, kompresor naredi svoje, moči mu ne zmanjak in se rad zavrti (če je govor o modelu R53 ), je pa tud dokaj požrešna stavrca, komot ga spraviš na 10l. Kar se bremz tiče, se res dokaj hitro pregerjaejo, oz. otrudjo. Saj če me spomin ne vara, ima enake kot jih ima navaden Cooper.
Glede kvalitete, je pa tako, mi z našim nismo imeli nikakršnih problemo, mogoče smo ga prehitro prodali. Poznam pa nekoga kateri ga je dobesedno preklel avto, ker ima takšne težav z njim.
Kar se pa tiče primerjave s Cliotom, pa laho rečem da ima, clio na zadnji klopi veliko več prostora in tudi prtlažnji prostor ne večji. Mini je bolj delan za dve osebi, in te dve osebi imata spredaj dovolj prostora.

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Hehe... cist mozno
wink-1.gif

Iz nule ven mu malce manjka, ampak potem po 3500rpm vse nadoknadi. Pac NA motor.
evil.gif

glih fora je v tem da NA motor tut pol nima kej nadoknadt ker je že tako zadej za FI mašinami! Tko da mu tuljenje v neke vrtljaje ne pomaga dosti
wink-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik sebenc pravi:
Kar se Minijam S tiče, je po voznih lastnostih, čisti užitek. Volan je zelo posreden...

Od kdaj pa se to smatra za dobro lastnost pri avtomobilu?

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nevem če ravno drži to...

Če to reče bistra glav'ca, potem 100% drži...