Cona 30km/h.... Vrhniška smer

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Kaj pa tisti semafor tam v Lesnem brdu(? ali Drenovem griču?) na glavni cesti, ki je sam sebi namen? Saj človek bi še razumel, če bi se aktiviral takrat ko ga pešec pritisne, ne pa da ga nastavijo na čas.
smile-1.gif

Nastavljen je na izmerjeno hitrost. Če si prehiter, prižge rdečo, da moraš zavirat. Čisto OK ideja, namesto ležečih policajev in fiksnih radarjev rabimo take semaforje (na začetek in konec vsake vasi, recimo, pa še kakega vmes). Pa sistem za slikat tiste, ki gredo v rdečo.

A tako torej to deluje
smile-1.gif

A morda veš kakšna je toleranca pri meritvi hitrosti, 1kmh, 2kmh, morda 0? Če se v avtu na števcu peljem 50, mi gps kaže tudi 50. No, pač informativno me zanima. Se mi zdi pa bedasto ustavljat, če en pred mano kasira rdečo, ker je prehiter.
grin1.gif
Rdeča se prižge, če pelješ več kot 60 km/h. Testiral tast... Točka merjenja je pa pri tabli za ime vasi v smeri Vrhnike. Jaz sem peljem tam 55 km/h s tempomatom in še ni preklopil zaradi mene.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Hjaaaooooooo mimo tega semaforja sem se vozil ponoči in se spraševal zakaj me jebe v glavo.
grin1.gif
Prva vožnja podnevi mi pa kapne. Loooooool, dobra fora.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Mene je zadnjič eden zaj*** je šel 70 najmajn in potem skozi rdečo, sam sem šel 50 v kontra in čakal na zeleno. Fora mi je pa dobra! Lahko bi bilo več semaforjev takih še ena kamera manjka in ti kar pošljejo položnico če si šel čez rdečo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Res? mas kak link oz kako uradno naznanitev ukinjanja? Zanimivo, presenecajo =)

Ne, nimam nič uradno. Pa še to bo verjetno samo tako da ne bo več "medobčinsko redarstavo", pač pa bo imela vsaka občina svojega. Kaj čmo, zadeva je postala dobičkonosna.

Problem je bil pa menda v deljenju denarja med občinami in različnem učinku v teh občinah.

Aha, no saj je prelepo izgledalo da bi bilo res... Verjamem da se pri denarju niso mogli zmenit... Ker ravno to mi je bilo cudno, kdo bi se zelel odrecu temu viru financiranja.... in zdej ukinjajo medobcinsko in bodo imeli vsak svoje redarstvo... svasta.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Poskusi na (prej pokliči, pa ti bodo pomagali):

Direkcija RS za ceste
Sektor za upravljanje, vzdrževanje in varstvo cest
Tržaška 19
1000 Ljubljana

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Takšni semaforji imajo 2 napaki. Ena je da vklopi rdečo iz obeh smeri. Pelješ po omejitv, v kontra en prileti in vklopi rdečo tudi tebi, s tem da si lahko preblizu da bi ustvil. Druga napaka je da ni kamere za tiste, ki rdečo prevozijo (če bi pa bila, bi zaradi prve napake lahko plačeval nič kriv). In ta druga napak je lahko hudo nevarna. Rdeča se prižge, če si prehiter ALI če pešeč pritisne tipko da bi prečkal cesto. In ker je folk navajen, da mirno piči čez rdečo, rata hudič če se to zgodi ko se je za pešča prižgala zelena in se le ta odloči prečkat cesto. Na omenjenem semaforju je sicer malo peščec, enak semafor je v Horjulu pred vrtcem. V vrtcu učijo otroke da moraš pogledat, ampak tudi da smeš prečkat cesto če je zelena za pešce. Takrat ti pa bedak prileti skozi rdečo! Zato zagovarjam, da bi morali pobrat par izpitov takšnim in bi hitro bil mir.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
rdeča v obe smeri je ravno zaradi pešcev. dostikrat pešci sploh ne gledajo na semafor, ampak takoj ko vidijo avtomobil ustavljati, stopijo na cesto. to pogosto vidiš na križiščih, kjer se v eni smeri že prižge rdeča, medtem ko je v drugi smeri še vedno zelena - in rumena puščica za zavijanje v levo.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
A tako torej to deluje
smile-1.gif

A morda veš kakšna je toleranca pri meritvi hitrosti, 1kmh, 2kmh, morda 0? Če se v avtu na števcu peljem 50, mi gps kaže tudi 50. No, pač informativno me zanima. Se mi zdi pa bedasto ustavljat, če en pred mano kasira rdečo, ker je prehiter.
grin1.gif

60-ka gre skozi. Zgleda, da začne pri 70 km/h ali pa 65 km/h.
smile-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja, se strinjam - rdeča v obe smeri ko gredo pešči čez - imajo zeleno za pešče, ker so pritisnili gumb. Če se prižge rdeča zaradi prekoračene omejitve, na omenjenem semaforju pešči nimajo zelene. Rdeča gori do 10 sekund oziroma do cca 5 sekund po tistem, ko je prehiter voznik zmanjšal (če jo sploh je) hitrost. V takem primeru mnogokrat nasproti vozeči (ali pa kar cela kolona), ki vozi po omejitvi, ustavlja za brez veze oziroma samo zato, ker je nasproti eden pripeljal prehitro in po možnosti še odpeljal čez rdečo. Če ne verjameš, se enkrat ob takem semaforju ustavi in 5 minut opazuj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Takšni semaforji imajo 2 napaki. Ena je da vklopi rdečo iz obeh smeri. Pelješ po omejitv, v kontra en prileti in vklopi rdečo tudi tebi, s tem da si lahko preblizu da bi ustvil.
Ne moreš biti preblizu. Najprej je rumena, potem pa rdeča, kote vedno.
(če slučajno ni, pa stvar ni po predpisih)

Citat:

Takrat ti pa bedak prileti skozi rdečo! Zato zagovarjam, da bi morali pobrat par izpitov takšnim in bi hitro bil mir.
Ja, samo to je delo.
wink-1.gif

GMD

Zelenc'
18. jul 2011
20
0
1
Kdaj pa so namestili te table z takimi omejitvami.
Ali potem kaj radar namestijo na teh območjih.

GMD

Zelenc'
18. jul 2011
20
0
1
Pa ta omejitev še vedno stoji, cca 4 mesece nazaj je še bila. Kako pogosto pa postavijo radar, in prevsem v katero smer, proti Horjulu ali proti glavni cesti Brezovica-Vrhnika

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz se tam še največ vozim, ampak radar sem videl samo, ko greš proti Horjulu iz Vrhnike proti Veliki Ligojni, 100 metrov naprej v naselje VLigojna, tam na desni so stal, V Horjulu pa dostkrat stoji rdeč CLIO, postavjo ga tam, ko prideš v naselje in je treba iz 90 bremzat na 55.
Drugače pa radar gor dol, ustavjo te tud med vožnjo.

Mene v dobrih 7 letih še niso ustavli, edina kazen je bila od redarstva 20 evrov (URA v modri coni). Največkrat grem v LJ-center