Cona 30km/h.... Vrhniška smer

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Je sedaj tolk popularno, kar tako dajat znak 30
bonk.gif

Tistih, ki ste iz Vrhniške smeri. Na Vrhniki jih je nekaj, ampak ni mi jasno zakaj je na Drenovem Griču znak 30, čeprav je cesta dokaj ravna in dovolj pregledna, da se bi dalo tam 40 znak, pri sadju zelenjavi je cona 30
bonk.gif
...še en tak znak je na Veliki Ligojni - Sinja Gorica, zgoraj od gasilskega doma pa do glavne ceste Vrhnika-Horjul je znak 30, tam spodaj proti Sinji Gorici, kjer so bajte nametane skupaj pa kao 50, pa so nor, tam še 30 se ne da peljat.
Ok meni sploh ni problem peljat 35km/h, ampak omejitev na tistem delu je pa stupid.

Menda pa je sedaj kazen, če pelješ 65km/h v tej coni 1200 evrov ter odvzem vozniške.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
ampak omejitev na tistem delu je pa stupid.

In Žirovc je pogruntal. A damo nobelovo? U ***** materno si dolgo rabil. Zdej se voz pa 20 tam mimo, ker hitrost ubija. Nimaš kaj da se voziš 35, 30 al pa prodaj avto. Hitrost ubija.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Je sedaj tolk popularno, kar tako dajat znak 30
bonk.gif

Tistih, ki ste iz Vrhniške smeri. Na Vrhniki jih je nekaj, ampak ni mi jasno zakaj je na Drenovem Griču znak 30, čeprav je cesta dokaj ravna in dovolj pregledna, da se bi dalo tam 40 znak, pri sadju zelenjavi je cona 30
bonk.gif
...še en tak znak je na Veliki Ligojni - Sinja Gorica, zgoraj od gasilskega doma pa do glavne ceste Vrhnika-Horjul je znak 30, tam spodaj proti Sinji Gorici, kjer so bajte nametane skupaj pa kao 50, pa so nor, tam še 30 se ne da peljat.
Ok meni sploh ni problem peljat 35km/h, ampak omejitev na tistem delu je pa stupid.

Menda pa je sedaj kazen, če pelješ 65km/h v tej coni 1200 evrov ter odvzem vozniške.

Ne se sekirat, Vrhnika in ostale občine ukinjajo medobčinsko redarstvo.
cheer.gif

Sicer pa, tam v Ligojni niti ni tako neumestna omejitev. Tam imaš razne zadeve, od traktorjev, otrok na cesti, nerpegledno križišče itd.. Problematična je edino "obvoznica" cerkve, saj je tam dokaj pregledno in ni hiš.

Na Drenovem Griču pa kolikor vem ni omejitev 30 oziroma je ta omejitev za noter po vasi. Če je na glavni cesti je to velika neumnost, saj je tam res pregledno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
Res? mas kak link oz kako uradno naznanitev ukinjanja? Zanimivo, presenecajo =)

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Kaj pa tisti semafor tam v Lesnem brdu(? ali Drenovem griču?) na glavni cesti, ki je sam sebi namen? Saj človek bi še razumel, če bi se aktiviral takrat ko ga pešec pritisne, ne pa da ga nastavijo na čas.
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
Očitno znake postavljajo opice, in sicer jih mečejo iz helikopterja v preletu ponoči v megli...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Kaj pa tisti semafor tam v Lesnem brdu(? ali Drenovem griču?) na glavni cesti, ki je sam sebi namen? Saj človek bi še razumel, če bi se aktiviral takrat ko ga pešec pritisne, ne pa da ga nastavijo na čas.
smile-1.gif

Nastavljen je na izmerjeno hitrost. Če si prehiter, prižge rdečo, da moraš zavirat. Čisto OK ideja, namesto ležečih policajev in fiksnih radarjev rabimo take semaforje (na začetek in konec vsake vasi, recimo, pa še kakega vmes). Pa sistem za slikat tiste, ki gredo v rdečo.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Uf, pa ta semafor. Preklinjam vse voznike, ki vozijo prehitr in se morm potem ustavit.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Res? mas kak link oz kako uradno naznanitev ukinjanja? Zanimivo, presenecajo =)

Ne, nimam nič uradno. Pa še to bo verjetno samo tako da ne bo več "medobčinsko redarstavo", pač pa bo imela vsaka občina svojega. Kaj čmo, zadeva je postala dobičkonosna.

Problem je bil pa menda v deljenju denarja med občinami in različnem učinku v teh občinah.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
smile-1.gif

Nastavljen je na izmerjeno hitrost. Če si prehiter, prižge rdečo, da moraš zavirat. Čisto OK ideja, namesto ležečih policajev in fiksnih radarjev rabimo take semaforje (na začetek in konec vsake vasi, recimo, pa še kakega vmes). Pa sistem za slikat tiste, ki gredo v rdečo.

Se strinjam, pri nas na Verdu funkcionira odlično. Lepo se pripelješ 50 in ti odpre zeleno.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
smile-1.gif

A tako torej to deluje
smile-1.gif

A morda veš kakšna je toleranca pri meritvi hitrosti, 1kmh, 2kmh, morda 0? Če se v avtu na števcu peljem 50, mi gps kaže tudi 50. No, pač informativno me zanima. Se mi zdi pa bedasto ustavljat, če en pred mano kasira rdečo, ker je prehiter.
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
smile-1.gif

A tako torej to deluje
smile-1.gif

A morda veš kakšna je toleranca pri meritvi hitrosti, 1kmh, 2kmh, morda 0? Če se v avtu na števcu peljem 50, mi gps kaže tudi 50. No, pač informativno me zanima. Se mi zdi pa bedasto ustavljat, če en pred mano kasira rdečo, ker je prehiter.
grin1.gif

Stopi do njega pa mu to pojasni, medtem ko bosta stala.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Po mojem števcu gre 50, 55 skozi. Ko sem šel parkrat 70 iz kontre smeri, torej proti Drenovem griču, se je pa prižgala rdeča. Vmesnih hitrosti pa še nisem probal, lohk ti jutr sporočim za 60.
grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
smile-1.gif

pa še timer je ful kratek ane? mislim ker je pa tist naredu pa sam v bel jopič pa v ustrezno ustanovo spada
stupid-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Po mojem števcu gre 50, 55 skozi. Ko sem šel parkrat 70 iz kontre smeri, torej proti Drenovem griču, se je pa prižgala rdeča. Vmesnih hitrosti pa še nisem probal, lohk ti jutr sporočim za 60.
grin1.gif

hm, kolk pa je drugače omejitev, saj vem da sem šel počasi, pa čeprav tam že ni več kakih strnjenih hiš kolikor se spomnim....

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Bom štartal kar iz Vrhnike, ker nekateri sploh ne poznajo omejitev. Skozi Vrhniko vse do Sinje gorice je 50 km/h, potem skozi Sinjo gorico je 70 km/h, ki velja do prvega križišča (pri katerem se zavije proti Ligojni in tam je tudi avtobusna) in tako je treba tistih 100 m prevoziti s hitrostjo 50 km/h, potem je konec naselja Sinja gorica in je omejitev 90 km/h. Potem si dobrodošel v naselje Drenov grič, torej je omejitev 50 km/h, ki velja vse do table, ki označuje konec naselja. Ta table je glih za semaforjem oz. ene 20 m stran, tam velja omejitev 70 km/h, ki se vleče do prvega prehoda za pešce in tam je na desni strani stal znak 50 km/h, zgleda, da so ga nekateri sneli, ko prevoziš tistih 100m ali celo manj, je že spet omejitev 70 km/h, ki zopet velja za nekaj metrov kajti potem je omejitev 50 km/h, ko se preneha železna varnostna ograja na desni. Glede te omejitve mi pa sploh ni jasno zakaj je v smeri Log taka omejitev, ker v obratni smeri pa lahko ta del prevoziš s hitrostjo 90 km/h.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Mimogrede, postavitev omejitve tam kjer to ni upravičeno je tudi prekršek po ZVCP. Sam nekdo mora podati predlog za uvedbo postopka...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Mimogrede, postavitev omejitve tam kjer to ni upravičeno je tudi prekršek po ZVCP. Sam nekdo mora podati predlog za uvedbo postopka...
Komu se poda predlog?