Colorado 300 vs Oregon 300

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem ti napisal.
Na Dakoto 10 gredo vse prav vse karte, ki so delane za Garmina, torej cestne, pohodniške, navtične.
Karte na napravo ali na kartico naložiš s programom Mapsource, ki se inštalira na PC skupaj s karto...

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
No, da vam sporočim. Zadnjič mi je v Franciji crknil Oregon 550. Ko sem pritisnil na gumb za zagon, je nalagal, prišel na točko loading photos in zmrznil. Če sem dal vanj kabel, pa je še vprašal ali gre v data ali gps mode in tudi zmrznil, brez da bi mogel kaj izbrat.

Je šel danes na servis in so zrihtali v 10 minutah. Je rekel, da je bila napaka v eni gpx datoteki in se zato ni pobral. Vrjetno v trenutni. Pozabil pa sem ga vprašati, kako ga je zrihtal. No itak vrjetno ne bi povedal, ampak kakorkoli, lepo so zrihtali.
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Priklopiš ga na PCja in kar nekaj časa držiš tipko za vklop, da preide v usb mode, kjer poradiraš nesnago
smile-1.gif

Sem to že počel oz. bil primoran, ker sem se nekaj igral.

Maš zunaj novi beta FW za svojega, samo je hudo hroščat.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
zadnji beta FW je za obe seriji Oregonov x00 in x50, 62/78 in Dakote.

predvsem je zboljšana podpora za JNX datoteke (rabi novi patcher)

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja za vse modele je, ampak probaj si ga naložit pa parkrat za hec kliknit na kam/točke poti al pa POI.

Omrzal in izklop
smile-1.gif
Sem šel na 4.12beta pri Oregonu 300, ki deluje ok.

4.16 je neuporaben.

Tega nikoli nisem razumel, da razvijalci FW niti minimalno ne potestirajo...

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Kako pa v OREGONU preprečiš, da ti pri iskanju ne pokaže istih ciljev trikrat npr (AR, TOPO, CN)

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Vkljucis samo eno karto
smile-1.gif

LP
Za profil "avto" imam vklopljeno samo AR, Atopo in CNEU ter Basemap pa disable. Če dam "KAM" in določim npr gostilne, mi nekatere pokaže dvakrat?

racOOn

Pripravnik
5. maj 2008
39
0
6
Pozdravljeni!
Sem lastnik Oregona 300. Ali je mogoče na karto (Adria TOPO) vrisati ročno mejo določenega območja in potem prenesti vse skupaj nazaj na aparat? Kot lovec bi si rad označil meje našega lovišča, ker je teren precej razgiban in bi se lahko zgodilo, da bi kdaj zajadral k sosedom, kar pa ne bi bilo najbolj pametno...
Hvala za vse odgovore!

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
V mapsourcu ročno nariši track in ga pošlji na GPS sprejemnik.
Ti bo kazalo vedno, tudi brez zemljevida
wink-1.gif

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Pozdravljeni!
Da ne odpiram nove teme bom kar tukej vprašal. Imam Colorado 300, pa me zanima sledeče: naprava podpira SD kartico samo do 2Gb, Webupdater mi noče posodobit FW ( sicer sploh ne vem če obstaja kakšen nov), da bi mi sprejelo tudi višje file (4Gb). Zanima me ali obstaja kakšen način.
Aja samo še to bi vprašal. Na kartici bere samo Gmapsupp ali tudi Gmapprom, ter koliko Gmapsupp.ov če samo te.

Lp,
Jože

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če se še dobro spomnim colorado 300 podpira tudi 16Gb SD kartico,za 8Gb sem 100% da jo podpira.

FW posodobiš preko webupdaterja,zadnji na voljo je pa 3.70

p.s.
Če imaš win7 probaj zagnat webupdater kot administrator ali ga pa probaj ponovno inštalirat.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Hvala za nasvet.A ni zanimivo, da mi s kartice bere tudi če ni poimenovano Gmapsupp, bere mi namreč tudi Gmapprom ali pa če imam karto poimenovano, zanimivo, ker je do sedaj veljalo, da na karti mora biti samo Gmapsupp, če se ne motim.
Hvala še enkra za nasvet.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Za Oregone to ne velja. Imaš lahko gor veliko kart, poimenovane pa poljubno, evropa, adria, adriatopo,...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Nisem sicer 100% (naj me kdo popravi) ampak na oregon450 sem opazil da poljubna imena delujejo samo na SD
sprasujem se.gif

Na napravi je po starem...oziroma ko preimenujem racimo AR4.1.......mi ob zagonu poimenuje nazaj v gmasupp

Nazadnje urejeno: