Čokoladnica v Avstriji

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Pred cca 2.mesecema sem na TV (eden od SLO programov) gledala eno oddajo o čokoladnici v Avstriji.
Ker sem začela gledati prepozno, nisem ujela v katerem kraju je to.

Je pa prav narejna cela tovarnica tako, da si lahko obiskovalci ogledajo celotno proizvodnjo čokolade. Imajo okoli 340 različnih vrst čokolade... Sam si lahko narediš svojo čokolado (natipkaš svoje sestavine v računalnik - in zmešajo ti to skupaj, ter naredijo v čokolado)...
zunaj imajo celo tak majhen živalski vrt...

Skratka dobila sem idejo, da bi tja peljala nekaj ljudi, za moj roj.dan
wink-1.gif

je kdo od vas že slišal za to? ve kje to je?? HVALA!!!
roza.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
http://www.zotter.at/

Njihovo čokolado pa lahko kupiš v trgovini Kaki v Mariboru nasproti Elektro Maribor.

Z lastnikom trgovine, ki je zastopnik te čokolade za Slovenijo, se lahko tudi dogovoriš glede ogleda tovarne itd. Lastnik je v trgovini v torek, sredo in petek, če se ne motim.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:

Njihovo čokolado pa lahko kupiš v trgovini Kaki v Mariboru nasproti Elektro Maribor.

Z lastnikom trgovine, ki je zastopnik te čokolade za Slovenijo, se lahko tudi dogovoriš glede ogleda tovarne itd. Lastnik je v trgovini v torek, sredo in petek, če se ne motim.

Ja, Dušan je faca, čokolada z ocvirki pa tut ni švoh
grin1.gif

p.s. v Ljubljani ima Zotter trgovina Kalček

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:

Jeeeeee, ZAKON SI!!
srce-1.gif
hehe
Točno to je to... res hvala!

lahko Alterjevci enkrat naredimo izlet tja
wink-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:

Ogled lahko izvedeš individualno.
Zapelješ se malce naprej od Feldbach-a (~70 km od Maribora)
Plačaš vstopnino med 10-15 EUR. Izbereš takšen dan, da Avstrijci delajo, če ne stroji samujeju.
Počakaš, da se nabere dovolj ljudi in ti zavrtijo predstavitveni filmček. (Žal samo v nemščini)
Potem pa greš samostojno skozi tovarno. Pot je v steklenem hodniku (imaš avdiovodič, slovenski)
se izobražuješ in neomejeno poskušaš, poskušaš,...

Na koncu pa se odkotališ v zunanji "mini živalski vrt", da se malce spočiješ
grin1.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:

Jeeeeee, ZAKON SI!!
srce-1.gif
hehe
Točno to je to... res hvala!

lahko Alterjevci enkrat naredimo izlet tja
wink-1.gif
Alterjevce rajš pel v pivovarno....
nahrung002.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Nikjer ne najdem delovnega časa tovarne.
Trgovina vidim, da je odprta od ponedeljka do sobote od 8h do 19h. Za ogled tovarne pa nikjer ne najdem, kako časovno obratuje
tongue-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Najprej jih povprašaj, kdaj je najmanjša gužva, ker vedno ko se peljem mimo, je norišnica.

Pa več časa si vzami, da si še pogledaš grad, ki je dober kilometer vstran in na katerega vozi podobna gondola (lepše je peš), kot na Ljubljanskega, le da je ta bila veliko, veliko cenejša.

Nazadnje urejeno:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Bil tam, pa mi je bila od vseh najbolj užitna le navadna, mlečna čokolada. Vsi ostali okusi so bili nekako abstraktni
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ojoj, zglea pozabila
wink-1.gif

ZELO ZELO DOBRO!!
Vsi bili zadovoljni, jaz grem še definitivno kdaj!
PRIPOROČAM, da greste med tednom.
Prvič zato, ker je med vikendom taka gužva, a je že kar preveč.
Drugič zato, ker med tednom dela celotna proizvodnja in lahko vse vidiš skozi steklene stene!!

Meni je bilo res super za malo drugačen dan, izlet...sploh, če ima kdo ra čokolado :D

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Joj.... si mi spet lušte naredila!! Bil že 2x ... pa vidim da bo treba spet kmal it!!

Kater okus se ti je zdel najbolj odštekan?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
haha Tudi sama sebi sem jih naredila zopet
smile-1.gif

Tudi moram sedaj konec maja rezervirati en termin! (če se gre med vikendom, je fajn kupiti karte ali rezervirati preko spleta-taka gužva je).

Pa jaz imam itak rada skoraj vse čokolade.
Se mi je pa v spomin zasidrala jagodna z nečem not (ne spomnim se več, kaj je to bilo), pa ena bela čokolada je bila NJAMI še bolj od ostalih
wink-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Torej če pravilno razumem se med ogledom degustira po mili volji?

Ha ha! Kako mnogi hitro zastrižejo z ušesi, če je kaj zastonj. Tako čokoladnico bi v Sloveniji po enemu mescu zaprli, ker bi se folk prišel samo zastonj nažirat. Tipično slovensko.