CN2011.40 & 2GB limit

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sicer govorim na pamet, vendar dvomim, da imajo lahko hitrosti današnjih SD kartic lahko občuten vpliv na delovanje navigacij. Prav tako orodnje za formatiranje. Po mojih izkušnjah je samo: dela ali ne dela
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če imaš Sd kartico class 4 ti vidno počasneje izrisuje zemljevide kot pa class 6.
Sem imel dva nuvija 1300 en z 4 drugi z class 6 in ko sem na obeh naredil isto routo je na class 6 lepše in bolj tekoče osveževalo zemljevid.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Mislil sem to ja, kakšna je potem razlika (če sploh je) če bere kartografijo iz SD kartice ali iz flasha naprave. Sprašujem zato, ker pravite, da se pozna razlika že med samimi sd karticami, torej mora iz flasha delat še hiteje? Zanima me pač, ker recimo pri ostalih navigacijah (recimo primo, iGO8) ni vidne razlike v risanju karte, ne glede na to ali je SW ali kartografija na SD ali na flashu naprave.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Če bi bil to novi flash ja , hitrosti bi bile dobre , super hitre .Pri garminu je še problem , da ima premalo rama , pa počasi izrisuje mape ali karte . , saj tiste s 3d zgradbami.So pa stare pa se ve kakšne so . Lazy full

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sej jaz vem da so garmina prehitel s hardwerom ostali proizvajalci že zdavnej . Ne morem pomagati . WAYTEQ ali TomTom pa še kakšen .

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sloh se ne gre zato, kdo ma boljše sistemske karakteristike, pač diskutiramo, kaj vse lahko vpliva na tekoče delovanje sistema, pa kakršnega koli že..
smile-1.gif

Garminov engine pač lahko gladko poganja zahtevno navigacijo tudi na nižjih sistemskih spec. kot konkurenca in to je hvalabogu dobro..

js1234

Pripravnik
13. apr 2008
333
1
18
zaenkrat nimam mapsource instaliran .... s temi imeni mi pa ne dela!
A ni rešitve samo z kombinacijo imen?

p.s.
hitre kartice SD mi običajno povročajo probleme na garminih!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Prvo - če so odklenjene pašniške karte - gredo v mape \\Garmin\ - se pravi na kartici jo moraš najprej narediti (na napravi bi že morala biti)

Drugo popolna imena:

gmapprom.img (za na napravo)

gmapsupp.img (za na kartico)

js1234

Pripravnik
13. apr 2008
333
1
18
tole je OK ja ..... samo gmapsupp.img, če je slučajno na napravi je potrebno zbrisati, drugače mape gmapprom.img (na napravi) zopet ne vidi!
Hvala!

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
Jaz pa imam sledeč probelm: Na starem nuviju 350T mi je do sedaj vse lepo delovalo. Prejsnji teden pa sem poskusal zamenjati CN 2010.xx za 2011.40 na SD kartici (4GB). Prej mi je normalno deloval, sedaj pa ga Garmin ne vidi več. Na naprai imam AR tudi od prejšnjega leta, katerega pa se v tem primeru nisem nič dotikal. Edina razlika je v tem, da je bil prejšnji .img fajl 1,96 GB se mi zdi, ta pa je 2,1 GB ali nekaj takega. Kaj moram storiti, da bo spet deloval CN?
hvala

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj si si že sam odgovoril. Naložiti karto pod 2Gb, torej CN brez nekaterih območij..

Podobne teme