clover tonerji, neenakomern tisk sivih površin

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Pri vecini primerov (torej ne nujno tudi v njegovem) dober del starega tonerja ostane in je tudi po zamenjavi rezultat se dolgo cca isti.

Še enkrat (in tretjič, madona): ko potegneš tak toner, kot si ga ti dvakrat prilepil tule, ven iz printerja, v printerju ne ostane NIČ tonerja. Ves prah je v kartuši, kompletu, catridge-u ali kakorkoli hočeš temu rečt.

Če pa govoriš o tonerju kot o prahu, ki je v zalogovniku "tonerja" kot kompleta, je pa druga zgodba. Ampak stein ne nikjer ni omenil, da ima namen odpirat škatlo in sam menjat toner (črn prah, da ne bo pomote, ne kompleta).

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Citat:
Pri vecini primerov (torej ne nujno tudi v njegovem) dober del starega tonerja ostane in je tudi po zamenjavi rezultat se dolgo cca isti.

Še enkrat (in tretjič, madona): ko potegneš tak toner, kot si ga ti dvakrat prilepil tule, ven iz printerja, v printerju ne ostane NIČ tonerja. Ves prah je v kartuši, kompletu, catridge-u ali kakorkoli hočeš temu rečt.

Če pa govoriš o tonerju kot o prahu, ki je v zalogovniku "tonerja" kot kompleta, je pa druga zgodba. Ampak stein ne nikjer ni omenil, da ima namen odpirat škatlo in sam menjat toner (črn prah, da ne bo pomote, ne kompleta).

Res?
Lahko se pa tudi sam prepricas tako da vzames naslikane postavis nad glavo (brez tonerja) in malce pretreses. Pri drugi sploh ni treba pretirano tresti, samo obrni modro zatic na robu. Pa sporoci rezultate
grims-1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Eazy da temu priročniku od unineta rečeš packarija te pa ne morem jemat preveč resno.
To je pravilen način OBNOVE tonerja, kaj pa ti počneš pa pitaj boga. (seveda se določeni deli tudi zamenjajo, včasih tudi vsi razen ohišje).
Tak toner se potem obvezno testira (cca 10 raznoraznih printov, od blank pagea, do full blacka, ghostinga, sivega lista, texta...).

Kaj ti samo dofilaš prah ostalo pa pozabiš? Refill je pri določenih modelih še slabša varjanta kot da vzameš kompatibilca od kitajca.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Lahko se pa tudi sam prepricas tako da vzames naslikane postavis nad glavo (brez tonerja) in malce pretreses

Model, ti maš težave z razumevanjem napisanega... al pa ne ločiš kartuše tonerja od printerja..

Sam si napisal, da toner ostane v printerju... ne ostane.. Zdaj sam praviš, da nekaj tonerja ostane v škatli, ki ji pri nas rečemo "toner", s čimer sem se jaz strinjal... Ampak s tem ne dokažeš, da karkoli ostane v printerju, porkaflika...

Se mi zdi, da printerja od znotraj še nisi videl, sicer ne bi takih neumnosti pisal. Hitri tečaj za dofilavanje tonerjev, denar na hitro zaslužit, pa gremo...

Ma, vso srečo v lajfu...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Citat:
Lahko se pa tudi sam prepricas tako da vzames naslikane postavis nad glavo (brez tonerja) in malce pretreses

Model, ti maš težave z razumevanjem napisanega... al pa ne ločiš kartuše tonerja od printerja..

Sam si napisal, da toner ostane v printerju... ne ostane.. Zdaj sam praviš, da nekaj tonerja ostane v škatli, ki ji pri nas rečemo "toner", s čimer sem se jaz strinjal... Ampak s tem ne dokažeš, da karkoli ostane v printerju, porkaflika...

Se mi zdi, da printerja od znotraj še nisi videl, sicer ne bi takih neumnosti pisal. Hitri tečaj za dofilavanje tonerjev, denar na hitro zaslužit, pa gremo...

Ma, vso srečo v lajfu...

Ti si v zivljenju ocitno videl samo en laserski printer, pa se tega bolj slabo. Ko toner vstavis v printer in premaknes zatic odpres pregrado med printerjem in tonerjem in prah "gre" iz tonerja v posodo pod tonerjem. Ko printer "melje" ob zamenjavi printerja se dogaja prav to.

Ta prah lahko pri nekaterih printerjih tudi dobis nazaj ce se znajdes.

Primer:
Oki_43460223_Cyan_Drum_Unit.jpg

Siva skatla je toner, crno ni toner pa je kljub temu vedno polno prahu iz tonerja nad njim. Stekas? "Neobstojeci" prah lahko tudi vidis ce pogledas v luknjo pod tonerjem.

V konkretnem primeru je ta luknja pokrita (orazen pokrov) pred in po zamenjavi sicer bi se prah razstresel pri menjavi druma.
magenta_drum.jpg

Tudi ce printerja nikoli nisi uporabil ali zamenjal tonerja videl ne priporocam da si zadevo postavis nad glavo in odstranis oranzen pokrov.

Se vec, nekateri printerji lahko printajo tudi brez skatle tonerja ce printer prepricas da toner "je". Lahko 3 ugibas iz kje pride prah.
smirk-1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Bemo Eazy no, kaj ne dojameš da je tehnologij za laserce miljaužnt? Vrjamem da veliko printaš ampak če uporablaš tele OKIje so sploh ena posebna vrsta. Dobiš samo prah v plastiki pri njih. Pri ostalih pa VSE V ENEM(boben, corona, wiperblejd, doktorblejd ..)
zato je cena le-teh tud dražja (vsaj na videz).

Slikat se mi ne da, lahko pa prideš pogledat naše raznorazne printerje pa ti bomo tukaj razložil.

Laser toner cartridge ki jo ima stein ima VSE v enem, in v printerju ostane le grelec, podajalniki papirja ter laser (tako na kratko), zato si totally offtopic trenutno.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Bemo Eazy no, kaj ne dojameš da je tehnologij za laserce miljaužnt? Vrjamem da veliko printaš ampak če uporablaš tele OKIje so sploh ena posebna vrsta. Dobiš samo prah v plastiki pri njih. Pri ostalih pa VSE V ENEM(boben, corona, wiperblejd, doktorblejd ..)

Slikat se mi ne da, lahko pa prideš pogledat naše raznorazne printerje pa ti bomo tukaj razložil.

Laser toner cartridge ki jo ima stein ima VSE v enem, in v printerju ostane le grelec, podajalniki papirja ter laser (tako na kratko), zato si totally offtopic trenutno.

Nisem govoril o specificnem printerju ali znamki in tudi na sliki ni samo OKI. Lahko vzames tudi crni del drugega (konkurencnega) printerja, odstranis toner, gre vrzes stran in si del pod tonerjem malce potreses nad glavo. Bi moralo biti vse ok
grin1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Drugi del??

Če vzameva tega od steina (scx4300) ga lahko obračaš pa pretresaš (v mejah normale, ne ga s kladvom tepst) NE SME prah odpadat.
Če prah odpada nekje nekaj pušča. In waste toner container ima ta toner v sebi torej odpaden prah/toner spravi vase in ne v tiskalnik.

O drugem delu drugega tiskalnika pa kdaj drugič.
In boš kar moral začet govort o specifični znamki in modelu ker takole na splošno ne bo šlo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Drugi del??

Če vzameva tega od steina (scx4300) ga lahko obračaš pa pretresaš (v mejah normale, ne ga s kladvom tepst) NE SME prah odpadat.
Če prah odpada nekje nekaj pušča. In waste toner container ima ta toner v sebi torej odpaden prah/toner spravi vase in ne v tiskalnik.

O drugem delu drugega tiskalnika pa kdaj drugič.
In boš kar moral začet govort o specifični znamki in modelu ker takole na splošno ne bo šlo.

Ce bos se enkrat prebral temu bos ugotovil kdaj in kaj sem zapisal se preden je stein povedal kaj ima. Nekdo je pa trdil da v startu printer ob zamenjavi tonerja "prazen". Zagotovo ves da niti priblizno ni res za vecino printerjev in da vi oziroma vecina vas (predvidevam da si v tem poslu) nudi "brezplacno ciscenje" printerja ce pride do tega. Zelo dvomim da stranki na slepo samo zamenjate toner. Ali pac?

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Sem prebral, ne vidim pointa v tem da še vedno tumbaš po svoje.
Se pa umika iz te teme saj nimam živcev prepričevat prepričaih.
Glede čiščenja boš pa ti najbolj vedel.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem zdaj sprintal eno sliko s črnimi površinami.
V proloženem ZIP-u je original slike in fotka tiskane verzije.
Površina je zelo neenakomerna črna.
Bom jutri še v službi sprintal, da primerjam.

Priponke

• 1302173-printer.zip
    123,5 KB · Ogledi: 139
Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tako zgleda sprintano (fotka v ZIP-u zgoraj je boljše kvalitete):
1302177-crnina_printano.JPG

Priponke

• 1302177-crnina_printano.JPG
    1302177-crnina_printano.JPG
    19,2 KB · Ogledi: 104
Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik cappy pravi:

Brother ma tud ločeno. Toner posebej, boben posebej. Posledično je tudi ful lahko filat brotherjeve tonerje. Sem ravnokar kupil novo MFC 7360 multif. napravo in je odlična, res odlična.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Drek, sem dobil "popravljeno" in že pri odpakiranju videl, da so na valjčku neki fleki.

Printa pa takole:
1310553-printertoner.JPG

Priponke

• 1310553-printertoner.JPG
    1310553-printertoner.JPG
    48,8 KB · Ogledi: 102

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ista slika, brez kompresije.

Priponke

• 1310561-printertoner.zip
    752,7 KB · Ogledi: 143

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Drek, sem dobil "popravljeno" in že pri odpakiranju videl, da so na valjčku neki fleki.

Printa pa takole:

Beri moj odgovor na tej strani.... packarija. Tocen model ne poznam ampak flek je na istem mestu in je verjetno gor kaj zapeceno/ostalo. Probaj spucati ali kupi kaj drugega.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Citat:
Uporabnik cappy pravi:

Brother ma tud ločeno. Toner posebej, boben posebej. Posledično je tudi ful lahko filat brotherjeve tonerje. Sem ravnokar kupil novo MFC 7360 multif. napravo in je odlična, res odlična.
Ma men je Brother super. Za filat so pa tud brez problema, pa še brez čipov so tko da ni problemov pol še s tem sam poguglat je treba.
Je pa treba priznat da so bolj umazani kot drugi tiskalniki. Jaz sem mel že z originalnimi tonerji mal prahu po tiskalniku.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Glej če rabiš za profi zadeve kupi original in je to to... Za printat račune pa bo tudi to dovolj.

Imam pa konkretno s samsungovimi obnovljenimi tonerji praktično z vsemi proizvajalci slabe izkušnje. Za HP pa uvažam activJet in praktično ni reklamacij!