Cloud prostor ala Dropbox

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.010
6.621
113
kaj je še, da je zastonj vendar lahko z minimalnim prostorom (1gb) pa da pusti, da se sinhronizira iz katerekoli mape. Najraje tudi v katerokoli mapo.

Odnosno na računalniku A in B imam enako aplikacijo, ki pa je ako zagamana, da neče odpreti datoteke iz nikjer razen iz tiste mape, kot so mu v programu določili za defaultno. dvoklik na datoteko tudi ne dela. Tako mi računalnik A dela to datetoko v defaultno mapo in potem bi jaz iz te mape rada preko nekega cloud sistema sinhronizirala v računalnik B spet v tisto mapo ki jo program zahteva. Datoteka se vedno spreminja le v računalniku A, v računalniku B jo samo pregledujem.

Odpadejo torej vse zadeve, ki želijo da so vse synhronizirane datoteke v določeni mapi. Ok je tudi varianta nekakega periodičnega backapa (najmanj na 30 minut), če že ni sinhronizacija. Šlo bi tudi, da lahko pobira iz mape na računalniku A in potem jaz ročno iz oblaka ali kake druge mape kopiram v ustrezno mapo na računalniku B (malo bolj nerodn, ampak OK). Dodatna funkcija, da lahko izbereš smer sinhronizacije je dobrodošla. Se pravi samo iz računalnika A v računalnik B, obratno pa ne.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Načeloma lahko OneDrive in DropBox poveš katera mapa je privzeta za sinhronizacijo (ob namestitivi)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Tole sem študiral in študiral ... potem padel na Wualo ... jim plačeval, sedaj pa ukinjajo. Bila je odlična zadeva (edino Java me je motila).
Kakor koli že, sedaj sem po mnogih urah testiranja zagrabil Cubby. Je kar blizu, čeprav imam slabši občutek in mu manjka uporaba mapiranega pogona. No, gre preko WebDAVa, ampak s to zadevo je potem nekaj težav v Win 10 (pri prijavljanju).

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Česa Cubby ne omogoča?
Imaš lahko sinhronizirane poljubne mape ... med različnimi računalniki. To je verjetno to, kar želiš?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.010
6.621
113
opa sori, tvojega sem čisto sfalila. Bila na telefonu in mislila, da ni bil odgovor meni. V mislih sem imela Box in Dropbox. Za tega Cubby prvič slišim, bom preverila. Hvala

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Ni panike. Preveri, jaz sem jih res veliko pretestiral, pa sem siten uporabnik in izbral Cubby.
Škoda pa je Wuale, ki je bila res zakon.

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Nihče ni omenil COPY ? Meni osebno top, uporabljam že cca 5 let.
Ob reff. vpusu vsak dobi +5G prostora se mi zdi.

Tako da priporočen vpis!.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Super.
Bučman, kakršen sem, ti nisem dal refferal povezave.
rolleyes-1.gif

Refferal povezava za ostale.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.010
6.621
113
ne, če je v isti mreži potem preko mreže prenesem file. To rabim za takrat, ko ni v isti mreži.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Rabim pomoč.-do sedaj sem uporabljal onedrive, ki pa ga je zacel srati z kopijami. Zato bi zamenjal
smile-1.gif

Rabim cca 20GB prostora,.uporabljal se bo na 3 prenosnikih in Iphonu......