Cloud Hosting

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Živjo,

naj povem, da ne vem točno kako se to kliče, a predvidevam, da je cloud hosting. Torej, rad bi imel na internetu nekje nek simple strežnik, na katerem bi imel postavljeno eno spletno stran. Ta stran bi bila povezana na bazo, ki bi bila tudi na tem strežniku. Na to bazo, pa bi se povezoval tudi z andorid aplikaicjo, ki bi jo naredil. A je to mogoče? Kasneje bi lahko imel tudi še kakšno bazo za android aplikacijo posebej gor. Dobro bi bilo, če bi lahko imel tudi na nek način SVN repozitorij, oz. GIT, kar se mi zdi, da je podobno. Toliko, da bi shranjeval verzije apliakcij gor in imel isto verzijo, ne glede na katerem računalniku bi delal.

Gledal sem tega: DigitalOcean Meni se zdi poceni, 5$ na mesec (bila bi v dveh, tako da polovička ), ampak ker nimam izkušenj, ali je to to? Ali ta to sploh omogoča?

Hvala!

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja rabiš VPS (virtual private server), kar je tudi digital ocean. Imaš pa rega cel kup, sedaj vsi resni hostingi delajo to. VPS v praksi pomeni, da dobiš virtualno mašino, v katero instaliraš celi operacijski sistem (linux, free bsd, windows). Potem pa gor lahko poganjaš kar pač hočeš, oz bi lahko pogananjal na fizični mašini.

Za android aplikacijo moraš narediti rest service v php, python, ror, ..., ki shranjuje podatke v bazi (mysql/maria db, postgres, ...). Za svn in git pa pahko poganjaš preko ssh, ali web dav. Na linuxu pride ssh dostop out of the box, tako da samo gor instaliraš subversion , ali git pakete.

V primerjavi s klasičnem hostingom, je VPS precej bolj zahteven za nastaviti in vzdrževati, ker nimaš cpanela, ampak praktično konfiguriraš celo mašino iz nule. Alternativa so pa ločene storitve za posamezne storitve. Recimo heroku, google app engine, windows azure, ... , za hostanje web service-a. Git pa hostaš na github, oz ekvivalent za svn. Tu se ti ni treba ubadati z low level konfiguracijami OS. Pa tudi providerji ti skrbijo za scaling.

Digital ocean načeloma dela vredu. Kak mesec nazaj sem gor postavil eno stran in dela brez problemov.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Zakaj bi pa sploh moral imeti vse na enem strežniku? To so zelo različne zadeve in je čisto normalno da imaš GIT/SVN repozitorij na drugem serverju kot pa spletno stran. Ker tudi takšnih ponudnikov, ki bi omogočali oboje, je precej manj kot pa če zadeve iščeš ločeno.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Predvsem za to, da je ceneje
smile-1.gif
Ker ne rabim dosti. Hvala.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.468
113
Odpreš ticket in napišeš, da nisi mogel vnesti kupona. Stanje ti dodajo na račun.

Zdajle sem sicer našel tudi DIVEIN10 za 10 dolarjev, tako da uporabi tega.