Članstvo AMZS , omejitev km pri vleki ???

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Si pa mačo... Pri nas se avto posoja v ožji družini. Vzame ga tisti, ki ga potrebuje. Po tem bi moral za en avto skleniti 3 AMZS šlanstva in asistence. Tako pa zadostuje ena asistenca vezana na vozilo.
Po tvoji logiki tudi ne rabiš AMZS asistence, saj se vozilo ne posoja in se morebitna prednost te asistence izgubi... oz izenači z zavarovalniško.
Drugače pa vsakemu svoje.
Samo še kot zanimivost... nekdo je omenil da je čakal 1 uro na AMZS asistenco... Seveda, ko pa te v 15 minutah pobere AMZS vozilo ko koristiš Triglav asistenco
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Mene boli k kje kdo zavaruje,jz sam povem kje je najboljsa asistenca,poleg tega dobis na licu mesta nadomestni avto za 4 dni bp.

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
no ja, nisem napisal, da imam sam tako urejeno, pač pa " a niso včas rekli , da se avta, babe in tošlna ne posoja?

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Trenutno je tako, da si osnovno članstvo pri AMZS povrneš skoraj s popustom pri naročnini za Siol ,seveda če si njihov uporabnik.

Članarina je 40 evrov,trenutno celo z bonom 30 , popust je pa mesečno pri siolu 3 evre kar znese 36 evrov !

Kolikor sem uspel razbrati po Sloveniji ni omejitev kilometrov niti pri okvari niti pri karambolu ??

Sem tako za hec naložil mobilno aplikacijo na telefon pa piše tam da celo pri osnovnem članstvu pri primeru nezgode velja prevoz celo 100 km od slovenske meje kot brezplačen...

Sem pa res upal da se bo oglasilo več dejanskih uporabnikov s konkretnimi odgovori.
Ker sami pogoji so na AMZS strani večkrat zapisani a tudi vsakič drugače zapisani...

Manjka tudi nek cenik , koliko dejansko zaračunvajo dodatne kilometre ,če jih res zaračunavajo.

Je pa tako,da kolikor jaz vem,če vzamem letno naročnino in si v tem letu razočaran ,pač drugo leto ne podaljšaš in je stvar rešena.

Ker pomoje je tudi pri avtoasistencah preko zavarovalnic veliko drobnega tiska.Zavarovalnice niso dobordelne organizacije in jih zanima samo profit...
lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
meni so nazadnje peljali avto od sentruperta nazaj v mb oziroma ruše do mojega mehanika, bila je sobota zvečer, mislim da je bilo treba doplačat 40 €, ne vem pa točno kako je bilo s kilometrino, prišel je pa s kombijem in prikolico, tako da nas je še 3 zraven peljal
zmaga.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Si pa mačo... Pri nas se avto posoja v ožji družini. Vzame ga tisti, ki ga potrebuje. Po tem bi moral za en avto skleniti 3 AMZS šlanstva in asistence. Tako pa zadostuje ena asistenca vezana na vozilo.

Jasno je, da če je en avto in več uporabnikov, je zavarovalniška asistenca bistveno bolj ugodna, saj ni vezana na lastnika, temveč na vozilo... V nasprotnem primeru, pa je za posameznika, ki vozi tudi druga vozila, ki nimajo asistence, bolj "varno" imeti AMZS asistenco.

Citat:
Samo še kot zanimivost... nekdo je omenil da je čakal 1 uro na AMZS asistenco... Seveda, ko pa te v 15 minutah pobere AMZS vozilo ko koristiš Triglav asistenco
evil.gif

Kot zanimivost, to ni bilo vozilo AMZS-ja temveč pogodbenik ki dela s Triglavom (verjetno) in AMZS-jem...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113
Tudi AMZS ni dobrodelna ustanova in zato imaš kar eno zelo konkretno in bistveno omejitev; 1x avto vleka ob okvari vozila
in prednost, da je vezana na uporabnika in ne na vozilo.

V katerem primeru se odločiti za AMZS ali za zavarovalnico:

npr: če voziš več različnih vozil (lahko svojih ali drugih in nimajo asistence) potem AMZS asistenca

npr: več vozil in več voznikov (če si želijo imeti pomoč na cesti) potem asistenca pri zavarovalnici

Pri zavarovalnicah je prednost, da ni omejitev kolikokrat* lahko koristiš avto vleko, je pa res omejena na vozilo
in če izbereš asistenco ki je cenovno v rangu 40€ imaš pri vseh približno enaka kritja, v glavnem več kot dovolj.

*Generali ima pri nekaterih paketih omejitev kritja 3x letno

mobiplavcek

Zelenc'
19. mar 2010
24
0
1
konkreten primer od lani:
Okvara motorja v Aleksincu v Srbiji (740 km iz Ljubljane). Z Asistenco AMZS plus je bil motor v enem tednu pripeljan v Ljubljano. AMZS je kril vse stroške

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Še en glas za AMZS+... do sedaj sem nekajkrat koristil njihove storitve, vsakič z drugim vozilom... enkrat je crknil kombi, s katerim sva s prijateljem hodila na dirke (kombi je bil v skupnem lastništvu), dvakrat prometna nesreča (enkrat dobil tudi nadomestni avto), enkrat je prijatelj zaklenil ključe v avto in so prišli to rešit,...
Vozim pa dva avta, svoj in od žene, avtodom, motor, pri hiši je še malo motorizacije, ne vidim računice za vsako vozilo lastne asistence...

BigBoss

Pripravnik
12. okt 2007
192
0
16
Posavje
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Raje skleni Asistenco pri Triglavu, peljejo tudi iz Zagreba v Ljubljano
grin1.gif
ja pa jade. triglav obira kjer je mozno in treba je preuciti tudi ostale dejavnike. pri triglavu je treba imeti zavarovan se slepic, da ti pripeljejo avto iz zagreba v lj brezplacno. ti pac tole pises zato, ker si poleg avtomobilov primoran prodajati tudi ostalo periferijo. podobno kot postarji za salterjem cestitke in cajtegne.
imas vec clanstev amzsja in si malce preberi pogoje. jaz bom pa avto zavaroval pri tiliji, kjer je najcenejse obvezno zavarovanje, hiso pri generali, ker imajo dolocene prednosti zame, vleko pa zaupal amzsju, ker imam odlicne izkusnje.

samo malce preveriti je treba pogoje pri ostalih ponudnikih in ne vrat na nos vzeti komplet zavarovanja pri zvenecih imenih, ker cetudi je po kaksnem cudezu vse skupaj cenejse se kasneje lahko ustejes, ko je treba zavarovanje dejansko uveljavljati. kot receno sem imel s tem pri triglavu najslabse izkusnje in sem se pocutil kot najvecji grand theft auto.

Ne vem, če govoriš iz prve roke, vendar je moja izkušnja s Triglavovo asistenco povsem obratna.
Avto mi je crknil sredi Francije (itak v soboto popoldne, dopust je bil planiran do nedelje). Triglav asistenca se je izkazala za izvrstno.
Poslali so avtovleko, ki je avto odpeljala do prve delavnice.
Nato je prišel taksi, ki naju je odpeljal do hotela (>100km).
Rezervirali drugi hotel in poslali taksi, da naju je odpeljal tja.
Odpeljali avto od lokalne delavnice do pooblaščenega servisa.
Odpeljali avto od pooblaščenega servisa do Slovenije.
Edini stroški, ki sem jih ob tem imel, so bili povezani z višjim računom za mobitel ...
Skratka moja izkušnja 1A. Sploh nočem pomislit kakšni bi bili stroški, če te asistence ne bi imel
uf-1.gif
.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
>>>kot receno sem imel s tem pri triglavu najslabse izkusnje in sem se pocutil kot najvecji grand theft auto.

Takih primerov je veliko.
nahrung002.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Pri AMZS bil bil problem lahko tudi v tem, če je v vozilu 5 oseb in vam crkne avto, vi pa ste nekje v Murski Soboti, vozila pa se ne da popraviti v kratkem. Zagotovljena je vleka vozila, potnike pa zapelje isti avto npr. domov. Praviloma le toliko potnikov, kolikor jih gre v ta tovorno avto vleko vozila.

nahrung002.gif

Ni nadomestnega vozila.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Mene so vedno vprašali, kakšen avto je in koliko je oseb. Da vedo, kaj poslati... Enkrat je crknil Iveco Daily, najvišja in najdaljša verzija... Prevoz je bil pa vedno do serviserja, katerega sem izbral jaz in mene domov.
Nadomestni avto je pri nesereči, ne okvari (če se ne motim)...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
triglav je dober...

o kašnem generaliju sploh razmišljat nočem ker sem videl kako se obnašajo ko je potrebno pač poriti škodo (povzročitelj njihov zavarovanec).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Pri generaliju imam zavarovano hišo. Tam so bili ok, ko je bilo treba škodo povrniti, še zdaleč pa niso med najcenejšimi pri premiji. Premije je tam tudi težko primerjati. Pri triglavu so zavarovana vozila v družini, dvakrat koristili asistenco, nadomestno vozilo, nič posebnega. Pokličeš, nek pogodbenik pride, pripelje nadomestno vozilo in odpelje tvoje na nek servis. Zmeraj je servis opravil v času, ko smo morali vrniti nadomestno vozilo.
Pri škodnem dogodku, kjer je bil na drugi strani triglav, je bilo za počakati kaka dva tedna, da so popravilo odobrili. Še dobro, da je bil avto kolikor toliko vozen. Naj bi bil kriv zavarovanec, ki se ni pravi čas oglasil. Vendar sem ga klical in prosil, da gre čimprej na zavarovalnico, pa je povedal, da sploh še ni dobil pošte.
Tako da, kdo bi vedel... Res pa je, da se ti vsak dan brez avta vleče kot jara kača, imaš veliko problemov, pri poslu pa en delovni dan spet ni ne vem kaj. Rabijo nekaj od policije, nekaj od zavarovanca, cenilca in teden je naokoli kot bi mignil.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Pozdrav,

če je mogoče kdo član AMZS me zanima če mogoče ve če je pri osnovnem članstvu kakšna omejitev glede omejitve km pri vleki okvarjenega/karamboliranega vozila ?

Včasih vem da je bilo zapisano v pogojih da je vključeno 150km skupne poti. Sedaj tega podatka v pogojih nikjer ne najdem.
Sicer 150km je res premalo. Si recimo iz Maribora pa imaš okvaro v Kopru moraš doplačati še več kot pol vleke. Potem to ni nobena članska ugodnost...

Če mogoče kdo ve ,in kje je zapisano.

Hvala lp

Moj primer.
Imam članstvo AMZS-plus, ki pokriva tudi tujino. Lani oktobra se mi je pokvaril avto v Durnu v Nemčiji približno 1200 km od tu. poklical AMZS, so mi zagotovili vleko avta v Slovenijo, do servisa, ki sem ga povedal, za nas potnike pa priskrbeli nadomestni avto v Frankfurtu, kjer sem ga naslednji dan prevzel in smo odpotovali domov. Moj avto so pa pripeljali v Slovenijo čez dva dni in ga dostavili na servis.
Korektno in profesionalno.
LP

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nice.
Povej še koliko te je tako članstvo oz. asistenca koštala in povej kolikokrat jo lahko koristiš v trajanju članstva (med obnovitvami). Mislim da sta to kar primerljiva podatka s zavarovalniškimi asistencami.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Pozdrav,

da zaključimo nekaj nejasnosti bom prilepil bistvene detajle uradnega odgovora AMZS. Konkretno za osnovno članstvo ,članarina je 40 evrov ,trenutno pa lahko uporabiš bon za 10 evrov in je cena 30 evrov.

"Vleka po Sloveniji je v vsakem primeru brez omejitve kilometrov. To je novost, ki je bila uvedena z letošnjim letom. Tako lahko sedaj tako osnovni član, kot tudi član Plus ali Premium, koristi ugodnost prevoza do doma ali do servisa, ki ga izbere sam, brez omejitve dolžine poti.
.

Glede vleke v tujini, AMZS članom nudi prevoz pokvarjenega vozila tudi iz tujih krajev, ki so do 25 kilometrov oddaljeni od slovenske meje.
Če je kraj okvare v tujini oddaljen več kot 25 kilometrov od slovenske meje, lahko osnovni član razliko doplača, član Plus ali Premium pa koristi ugodnost knjižice AMZS Mednarodna pomoč, kjer je vleka po tujini krita do skupne vrednosti 1.500 €.

Potrjujem, da je zapis v aplikaciji AMZS Pomoč res napačen in bo odpravljen v najkrajšem možnem času.

Povezava do cenika je objavljena na strani www.amzs.si/pomoc. (cene kilometrov vleke.....)

lp

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Ja, sem bil tudi sam malo zmeden, ko sem poklical pomoč na AMZS center v Sloveniji . Poklical sem pomoč z aplikaijo za Android telefone in prijazana gospa, čeprav po glasu sodeč gospodična
smile-1.gif
, mi je zagotovila najboljšo možnost zame v tistem trenutku. Čez slabe pol ure me je poklicala nazaj in med tem sem sam malo gledal v knjžici pogoje. malo sem bil zmeden glede stroškov, vendar ko sem vprašal gospodično, o višini mojih stroškov je odgovorila da ne bom imekl nobenih.
Kar se je na koncu iztkazalo za točen podatek. Se pravi pripeljali so moj popkvarjen avto cca 1200 Km in zame priskrbeli nadomestni avto da smo se odperljali domov.
Za vsako podrobno info lahko preko ZS, de ne izpade , da delam reklamo.
Pozdrav

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Krasno. Torej je konkurenca zavarovalniških asistenc in tovrniških asistenc naredila svoje.