Članek: Stanovanjska problematika: Hotel mama je l

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
avto je poceni za kupit (tudi za 1000€ dobiš čisto solidnega) ubijajo pa potem stroški vzdrževanja. in samski mlad osebek z delavsko plačo (700€-800€ cca) težko preživi sam. ne rečem da nemogoče ampak težko. zelo težko.

sploh je pa javni prevoz sedaj kriza, ker so službe take, da se pričakuje delo od do. in če si vezan na avtobus imaš probleme... če ne podaljšaš pa so problemi v službi. drugo je LPP, pa še ta ima ODLIČNO pokrito določene trase določene pa nikakor in rabiš npr iz sneberj do črnuč 1 uro ali več...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pa še ta ima ODLIČNO pokrito določene trase določene pa nikakor in rabiš npr iz sneberj do črnuč 1 uro ali več...
Včasih (recimo "davnega" leta 2000) smo se na faks vozili po uro ali uro pa pol - vsak dan. Pa bseeno smo šli na pir po faksu ali pa zvečer.
Danes je pa to jeba, aha ...
S tem da je mesečna za delavca 35 €, za študenta pa borih 17.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
keber, hec je v temu, da iz sneber do črnuč(brnčičeva) je s kolesom cca 15minut. z avtom pa 5... ampak ja, če se hoče se da... v vsakem primeru, LPP pač koristiš če želiš pršparat...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Sorry najemnina je 500e, zaslužiš pa jurja mogoče.

Potem pa z 500€ naj se človek prebije skos mesec? Vmes pa še avto amortizirat in še živeti....
Zakaj pa ne? Marsikdo se čez mesec prebije še z manj.
Če pa rabi š par sto € za amortizirat avto čez mesec, si pa kupi clia ali kaka podobna skromna jajca.
Ko smo že ravno pri jajcih: le-teh manjka dandanašnjim scrkljanim ziheraškim pizdunom omladinskim.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Dokler bo v vsaki familiji toliko vozniskih kot prometnih ni recesije. Dokler se bo v LJ vozilo v povprečju 1, 01 osebe v avtu ni recesije.
Jas no mi je, da nikomur ni v interesu da bi se več ljudi vozilo v avtih Oz da bi bilo manj avtov v družini. Tiste floskule ki jih govorijo po medijih so pa za ovce.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.537
7.053
113
za mama hotel je eden izmed faktorjev tudi mama. oziroma starša. Za mene je veljalo, da dokler študiram redno (me fotr lahko da v olajšavo) potem sem lahko zastonj doma, potem pa pokej. Ko sem bila v srednji šoli in so dijaki v zadnjem letu praviloma dopolnili 18 let, je takrat razlagala ena iz paralelke, da odkar je 18 let stara mora doma prispevati v gospodinjstvo. je delala preko študenta in odplačevala. Šlo je za recimo danes ekvivalent 75€/mesec (recimo enomesečno študentsko delo). Ne zdaj nek znesek, s katerim bi lahko kjerkoli drugje živela, je šlo pa za en tak vzgojni znesek, toliko, da ve, da brez nič ni nič. je to še kje, ali se smatra da je pot denarja enosmerna ulica?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Sorry najemnina je 500e, zaslužiš pa jurja mogoče.

Potem pa z 500€ naj se človek prebije skos mesec? Vmes pa še avto amortizirat in še živeti....
Zakaj pa ne? Marsikdo se čez mesec prebije še z manj.
Če pa rabi š par sto € za amortizirat avto čez mesec, si pa kupi clia ali kaka podobna skromna jajca.
Ko smo že ravno pri jajcih: le-teh manjka dandanašnjim scrkljanim ziheraškim pizdunom omladinskim.
bonk.gif

A nisi lih ti tist, ki mu je mama dala za stanovanje?

Zdej pa glavni, kako je lahko bit samostojen
hysterical-1.gif
LOL

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Ja sej na ta način je najlažje pametovat, če si lačen in na cesti ti je pametovanje druga skrb.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
za mama hotel je eden izmed faktorjev tudi mama. oziroma starša. Za mene je veljalo, da dokler študiram redno (me fotr lahko da v olajšavo) potem sem lahko zastonj doma, potem pa pokej. Ko sem bila v srednji šoli in so dijaki v zadnjem letu praviloma dopolnili 18 let, je takrat razlagala ena iz paralelke, da odkar je 18 let stara mora doma prispevati v gospodinjstvo. je delala preko študenta in odplačevala. Šlo je za recimo danes ekvivalent 75€/mesec (recimo enomesečno študentsko delo). Ne zdaj nek znesek, s katerim bi lahko kjerkoli drugje živela, je šlo pa za en tak vzgojni znesek, toliko, da ve, da brez nič ni nič. je to še kje, ali se smatra da je pot denarja enosmerna ulica?

Bravo za take starše!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.604
1.136
113
Titograd
Moji starši pa niso bili taki, jih pošljem v mesto rojstva da me pri 18 ven spoka
bonk.gif
najbrž tudi zato, ker so tako metanje ven sami izkusili in se odločili da svojim otrokom pa tega ne bodo delali... 3 smo doštudirali in že šli zdavnaj na svoje, najmlajša je pa tik pred tem. Ravnotako smo vsi vedeli da denar ne raste po drevesu in ga znali zaslužiti. Nas ni rabil za tako spoznanje noben ven metati ali nam polovico študentske plače pipat.

Sori, ampak da mene starš pri 18 ven vrže, ok, vredu, hvala lepa... ampak ne išči me, ko boš star in ubog.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.098
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Z 800-900e plače se boš pa odselu od doma?
bonk.gif

Pred krizo se je mogoče dalo kaj s čarat, sedaj pa.... Če nimaš vsaj 1500€ je sploh brezveze, kaj takega študirat.
Zadnjič sem spoznal punco, ki je to naredila še v srednji šoli, samo z delom preko študenta. Malo pa so ji tudi sošolci pomagali. Zaradi nasilja v družini ni imela neke hude izbire. To je bilo dve leti nazaj.
Vsak po svoje, ampak ne iskat razlogov v denarju in misliti, da je pred leti vse z jabke padlo. Ljudje smo različno sposobni, tudi za iti na svoje je potrebna velika mera sposobnosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Bravo za take starše!
se strinjam.
Ta ukrep je sploh potreben, če otrok misli da lahko zapravi ves dohodek ki ga bo zaslužil drug mesec.
Osebno doma nisem nikdar prispeval nekega fiksnega zneska, sem pa marsikdaj kaj iz trgovine prinesel ne da bi starši plačali. Pa vsak mesec je moralo nekaj na računu ostat.
Če imaš samo 800evrov na mesec in si ne moreš privoščiti najema sodobno opremljenega enosobnega ali celo 2 sobnega stanovanja v centru lj za 500 evrov naj povem da obstajajo tudi nižje najemnine. Znanka da za neprofitno najemnino PETDESET EVROV. Pa kot vem se z njenim ne pritozujeta preveč. Čeprav imata wc na koncu hodnika.
tipičen alter uporabnik z IPhone6, 65" 3D,4k ....tv. , avtom s 300konji verjamem da ne bi niti ene noči spal v takem fletu.
Ponekod pa jih je po pet v garsonjeri in se razumejo že dvajset let. Nekateri pa imajo celo graščino pa jim je očitno partner/ki preblizu in bežijo od nje ( jo podijo.... spol vstavi po zelji) ze po letu ali dveh.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
467716-post_slo.gif

Mi smo štirje živeli v garsonjeri, pa je šlo. Smo bili večino časa na zraku in ne pred TV ali računalnikom (no takrat so bili še redki).
Smo pa šli na svoje, ker tako enostavno mora bit.
Moja dva sta šla tudi že na svoje, imamo pa dogovor, da dokler ne dobita redne službe, pomagava s "simboličnim" zneskom v višini najinega prihranka doma. Sploh nisem imel občutka koliko se prihrani, če se otroci odselijo, pa se nikoli nista preseravala ali izkoriščala Hotel tata & mamas.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik jtfc pravi: Sorry najemnina je 500e, zaslužiš pa jurja mogoče.
ker bomo v kratkem ponudili manjše stanovanje v najem, me je ta trditev nekoliko presenetila.
Potem pa sem na portalu Nepremičnine nekoliko bolj pogledal ponudbo in veselja nad "velikimi zaslužki" je bilo takoj konec.
V cenovnem rangu do 300€ je kar 51 ponudb!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Če je foter pjanc pa mat [cenzura] itak, da greš potem že pri 14 v dijaški pa potem delaš na tem, da se ne vrneš več.

Drugač pa zakaj, bi plačeval drago najemnino. če imam lahko Focus RS :p

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
446
49
28
43
Star sem bil 22 let, ko sem se odselil na svoje proč od staršev. S starši sem se razumel bp, dandanes hodim občasno na obisk.
Takrat leta 2009 je bila moja plača 800€ , najemnina s stroški je bila 250€ , kredit za avto 130€ Z ostalim sem se znašel po svoje brez jamranja...in bilo je luksuzno, privoscil sem si sčasoma vse kar sem si zamislil.
Moraš pa biti realen in ne jamerač in nikakor ne scertan.
Aja btw....(mogoče motivacija za koga) v časih ko je popularen ali lagoden nootellmama. Če si samski fant z dohodkom in stanovanjem.....punce rade pridejo k tebi
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
no realno obstajajo tudi samski domovi. kjer za 200€ ali manj dobiš pojsteljo. da se preživet.

ampak za kakšno ceno?

v 60 in 70 so ipak postavljali velike "večgeneracijske" hiše. in sedaj naj le-te bodo prazne, ker nekateri filajo ego?