civilne inciative

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
malo prebiram o teh civilnih inciativah... recimo eko krog je dosegel "zmago" nad lafarge-om... me pa res zanima kaj bodo naredili ko bo zaprt lafarge in posledično bo ogromen del doline brez posla (ni samo fabrika... tukaj so tudi prevozniki itd)

enako cinkarna celje...

itd itd...

a te "inciatorji" razmišljajo ali so pač navadni ekofašisti?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Kaj ti bo delo in zaslužek, če ti cela dolina crkuje od strupov? Dejstvo je, da je lafarž kuril pizdarije, ki jih ne bi smel. In to v tako zaprti dolini pomeni katastrofo. Najbrž se da cement kuhat tudi na bolj človeški način ...

Drugače pa ja, ekologi so ..., no, recimo malo posebni ljudje. In nimajo vedno prav, to je res. Ne glede na gospodarskie posledice svojih akcij, so tudi čisto ekološke posledice, ki niso vedno ugodne za okolje in biotope. Gre namreč zato, da te posebne ljudi vodijo še bolj posebni ljudje. Ki seveda gonijo svoj prav ne glede na vse okrog sebe. Posledice so pa ... zanimive.
aplauz.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Se smejim recimo blejskim eko-fašistom, ki se vedno vtaknejo v vsak prdek s svojimi neumnostmi, a vsak dan se zdej namakajo v jezeru na območjih, ki niso urejena za kopanje in uničujejo obalo ter vodno rastlinje
evil.gif

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Dokler so bili vodilni iz eko kroga dobro plačani s strani Cementarne Trbovlje, so bili lepo tiho. Lafarge se očitno ni spustil na ta nivo... ostalo je že znano. Glavni aktivist se gre sedaj menda bio-eko kozjerejo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Dokler so bili vodilni iz eko kroga dobro plačani s strani Cementarne Trbovlje, so bili lepo tiho. Lafarge se očitno ni spustil na ta nivo... ostalo je že znano. Glavni aktivist se gre sedaj menda bio-eko kozjerejo.

točno to. v denarju je catch.

Treba je tapravega/e podmazat, pa je lahko smetišče na parkirišču od NUKa.

Ista zgodba so veterne elektrarne. Društva vidijo tukaj, da lahko drkajo za brezveze, če bi pa dobili kakšen prostovoljni prespevek, bi se pa hitro dalo urediti, da tiste ptice kdaj tudi drugje gnezdijo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.967
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik barvica pravi:

To zgodbo sem tudi jaz slisal.
Sedaj naj bi bil lafarge bolj ekološki in posledicno ni vec pripravljen placevati odskodnin in rent. Koliko pa je to res pa ne vem.
Zanima me kaj bodo naredili z najvisjim dimnikom v evropi?
Sedaj namrec ni vec v uporabi.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
malo prebiram o teh civilnih inciativah... recimo eko krog je dosegel "zmago" nad lafarge-om... me pa res zanima kaj bodo naredili ko bo zaprt lafarge in posledično bo ogromen del doline brez posla (ni samo fabrika... tukaj so tudi prevozniki itd)

enako cinkarna celje...

itd itd...

a te "inciatorji" razmišljajo ali so pač navadni ekofašisti?

Lafarge že kar nekaj časa stoji. Delavci so praktično na cesti. Nekaj jih sicer še dela na vzdrževanju in prepakiranju cementa, ki ga vozijo menda iz Madžarske.

@Hanzi, 360 metrski dimnik ni od cementarne. Je od Termoelektrarne, katera pa je tudi v mirovanju.
Skratka, trbovci so se hudo trudili žagat vejo, na kateri so sedeli. In na koncu jim je ratalo.
bonk.gif

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
No ja, ko pa se zmeče ogromno denarja zaradi uničenega zdravja pa te očitno ne moti?

glej, v Trbovljah je problem tud promet, pa individualan kurišča (po domače šporheti, pa centralne na drva, nafto, premog), pa okrog tega ni nič debate.Res je da je Lafarge relativno velik kuko, kar se onesnaževanj atiče, samo glej da v vseh teh letih ne najdejo enega magari iz tujine ki bi prišel zmert emisije nenapovedano (BTW tako stavr poteka v Franciji) mi pa tud ni jasno

glej vsak ma svoj del krivde, samo težava je ker se ne igra z odprtimi kartami, oz dokler padajo bombončki je vs eokej. Ko pa teh zmanjka al pa se ukinejo je pa jok in stok

če bi začeli pri prometu in kuriščih zmanjševat emisjie, izrabljat odpadno toploto lafarga bi emisije skor zihr ble okej, pa manevrskega placa za zmanjševat le te bi blo znanto več, ker bi se vedel vzrok posameznega polutanta i bi lahk delali na zmanjševanju oz odstranitvi le tega.... tako bi lahk meli okej (vsaj zakonsko, ampak mislim da tud v praski) luft, pa delovna mesta

To da gre elektrarna v stečaj, s tem da ima gorivo še vedno na voljo (morali bi odpreti novo jamo, premog je na voljo) in da precej štroma kupimo je pa tud katastrofa prve klase

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
100 % podpiram borce za bolj zdravo okolje.

Očitno vam je vseeno, če živite v greznici. Važn da mate nov ajfon.

Citat:
Uporabnik ozze pravi:
100 % podpiram borce za bolj zdravo okolje.

Očitno vam je vseeno, če živite v greznici. Važn da mate nov ajfon.

ti borci majo net, avte, itd...ker vse to serje naše okolje. ja jaz jih tud podpiram, samo mi ni janso, kaok lahko majo potem kljub zaprtemu lafargu še vedno katastrofaln zrak in okolje...verjento je problem še kaj drugega, samo teg anočejo, ne znajo, n eželijo začet reševat?

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Tudi jaz imam avto clo dizla, net, comp ....
Ni treba, da se svinja če ni potrebe. Materialne dobrine so postale prepoceni tudi na račun dodatnega obremenjevanja okolja.
Tko, da je čist prov, da se tudi korporacijam postavlja meje.

Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Ni treba, da se svinja če ni potrebe. Materialne dobrine so postale prepoceni tudi na račun dodatnega obremenjevanja okolja.

ja saj drži da je industrija eden večjih virov polutacije. Samo ravno tako imajo sedaj probleme z zrakom, kasneje bo problem še zaradi kurišč. Potrebno je tud vedet kakšne zrak pride v to kotlino, torej koliko je že onesnaežn (temu se reče t.i. ozadje)....ni to tako da je sam lafarge kriv. Al pa tvoj dizel, al pa sosed k skuri po 10 kubikov drvi na sezono

bi morali v nekem celostnem načinu pristopiti k ređševanju tega problema, ker politika ki jo sedaj uporabljajo se ni pokazala kot efektivna.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:

ja saj drži da je industrija eden večjih virov polutacije. Samo ravno tako imajo sedaj probleme z zrakom, kasneje bo problem še zaradi kurišč. Potrebno je tud vedet kakšne zrak pride v to kotlino, torej koliko je že onesnaežn (temu se reče t.i. ozadje)....ni to tako da je sam lafarge kriv. Al pa tvoj dizel, al pa sosed k skuri po 10 kubikov drvi na sezono

bi morali v nekem celostnem načinu pristopiti k ređševanju tega problema, ker politika ki jo sedaj uporabljajo se ni pokazala kot efektivna .

Zato pa obstajajo ljudje, ki jim ni vseeno - po vaše 'eko teroristi' svašta
stupid-1.gif

Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:

bi morali v nekem celostnem načinu pristopiti k ređševanju tega problema, ker politika ki jo sedaj uporabljajo se ni pokazala kot efektivna .

Zato pa obstajajo ljudje, ki jim ni vseeno - po vaše 'eko teroristi' svašta
stupid-1.gif

ja so teroristi. zaprli so kao glavneg akrivca, rezultatov pa ni. Glej ne moreš se bojevat za boljše okolje, če kažeš s prsotm samo na enega krivca, maš jih pa cel kup. zakaj recimo se ne zganejo, pa začno promet reševat? Zakaj recimo ne uredijo (vsaj večino) transportnega prometa prek železnice? zakaj ne začno uporabljat kakega daljsinekag ogrevanja namest individualnih kurišč? No nekaj majo, sam premalo? Zakaj ne pogledajo kak zrak pride od sosedov (recimo Hrastnik) pa z njimi poskušajo najt nek erešitve da ne boi tako onesnaežn zrak prihajal k njim, da bi lahko tud oni meli industrijo in okej zrak?

Vidiš povsod tukaj bi morali nastopiti tako bojevito kot so v primeru lafarga, če jim je rs tolk do čistega okolja

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Daj najprej si malo preberi ozadje vsega potem pa govori ker očitno ne veš nič. Lafarge je počel nekaj kar mu je bilo z zakonom prepovedano. In ta "ekofašist" je poskrbel da so s tem nehali.
Je v sloveniji veliko civilnih iniciativ ki delajo nepotrebno škodo samo tole ni ena izmed njih. Bi moralo biti pa več takih da bi se državo malo v red spravilo če je že inšpektorji ne znajo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Problem je, da eko fanatiki ne znajo postavljati razumnih mej. Ponavadi gre itak vse po črednem nagonu-en se spomne zgodbico in ostali iz grupe mu veselo prikimajo brez razmisleka, nato pa hop na barikade, čeprav nimajo blage veze, kje je sploh fora. (Imam recimo praktično direkten vpogled v delovanje blejskega eko društva-čista komedija
grin1.gif
)
Ne rečem, včasih imajo pri kakšni stvari tudi prav. Večina pa te iniciative brcajo same sebe v rit.