City Navigator EU NT/NTU 2014.30

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
@Snecer
Pri tebi manjka "plačljive ceste", zato te vodi pravilno, ker po tvojih izogibanjih tudi ostale naprave pravilno računajo, kolkr se spomnim.
Problem so "plačljive ceste".

Če to izklopim me vodi po avtocesti, sicer pa po cestah brez vinjet in plačila. Tako pač ima tale.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Prav imaš, ne vem kaj me je zmotilo, da je to avtocesta.
Hvala za popravek
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Zgleda, da je fora v algoritmu.

Če daš tam drsnik na prefer minor roads in izogibanje plačilom pol pelje kot moj oregon.

Zadnji MS.

S tem, da lej kje vodi pri Hočah
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni kul ja. Jaz sicer teh zadev ne opažam, ker navigacijo po Sloveniji redko uporabljam, le za kak naslov, ko pa jo uporabljam si naredim ruto z več vmesnimi točkami in tam ni možnosti da skrene narobe.

Tujca pa zna taka zadeva kar grdo presenetiti
smile-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Problem je, ker ne vemo (o) če tako noro vodi samo po sloveniji. Jaz nikjer ne upam zdaj uporabljati.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hja, pri nas zna biti res problem, kjer je plačljiva cesta=cestninski cesti. Probaj za Avstrijo, kjer to ni enako (imaš predornine, cestnine na gorskih cestah) itd.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Problem je, ker ne vemo (o) če tako noro vodi samo po sloveniji. Jaz nikjer ne upam zdaj uporabljati.

Če uporabljaš tako kot jaz, tudi v tujini ne bo problemov.

To pomeni, da si doma pripraviš ruti z vmesnimi točkami, kjer preveriš kako vodi.

Ko jo uvoziš v napravo pa še v napravi pri predogledu rute vidiš, če je vse ok in da ni eksotičnega ovinka, kot to vidimo sedaj na slikah.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jap, nenavadno.

Edina je "rešitev" je, da kot večina, ki samo klika, uporabljate default izogibanja, to je plačljive ceste + vmesne točke.

Dokler ne popravijo, če sploh.

Po moje je zemljevid OK, ker na identičnem zemljevidu (Primo/iGO, Navteq) ter težav ni. Lomijo ga z algoritmi izračuna, nedodelane nastavitve oziroma napačne klasifikacije cest...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Glejte - če ni bi bili vsi škrti kot ... (Škoti, Gorenjci - ka te vem kaj) in si lepo kupili vinjete, tega problema sploh ne bi bilo.
grims-1.gif

Žal rešitve nimam - imam 765tko in jo ne menjam (čeprav pa tam TMC ne dela lih najbolj) - za "doma" še vedno uporabljam AR (Snečer kombinacijo) - za zunaj pa pač najnovejšo CN EU - izogibanja: makadamske in U-turn (mam pač vse vinjete
tongue-1.gif
).

Izhaja pa ta jajc po mojem največ iz tega, ker Garmin zaradi marketinških potez 4 x na leto "obnavlja" karte (in nima ustreznega kadra (ali dovolj njega) za to) - namesto, da bi naredil v miru en update na leto in le-tega tako kot se spodobi. Jaz osebno imam rajši navigacijo, ki dela 100% na obstoječih cestah in se "zmoti" le na novih odsekih (le-teh pa ni ne vem koliko vsako leto), kot p aimeti skropucalo, ki me ne znam iz Maribora v Novo Gorico normalno pripeljati oz. moram vsako ruto 15x preveriti.
stupid-1.gif