Čitalci za zdravstvene kartice - se spozna kdo?

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Zdravo!

Se morda kdo srečuje z čitalci zdravstvenih kartic, ki jih uporabljajo v zdravstvu v Sloveniji?
Namreč imam čuden problem. Vsake toliko časa se zgodi, da čitalec preprosto neha delati in potem moraš parkrat resetirati računalnik in čitalec, da spet začne.
Se pa ista situacija dogaja na 2 računalnikih in poskusili smo tudi z drugim čitalcem (novim) vendar enaka situacija.

Posledično torej predvidevam da:
- ni težava v računalniku (čudno bi bilo da bi 2 imela enako napako)
- ni težava v čitalcu (3 čitalci dvomim da bi hkrati nagajali)
- tudi v profesionalni kartici ne more biti težava, ker smo testirali z dvema

Po logiki ostanejo tako gonilniki. Vendar je vse skupaj čudno, ker se isti gonilniki uporabljajo povsod kjer pa ni težav.

Kakšne ideje?

Hvala!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Mislim da bi bilo bolj pametno kontaktirati uraden support. To je precej specifična stvar, ki je nima ravno vsak doma.
Tudi če bi nekako našli rešitev, ti odsvetujem da se jo lotiš v lastni režiji.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
hja, tud pr nas jih še nismo uspšosobil. ful majo dobre gonilnike, da vse dela. not.

lp

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Nasvet philipsa je zelo dober.

Lahko je več stvari, jasno
smile-1.gif

- kakšna specifična strojna oprema na računalnikih
- kakšna specifična programska oprema na računalnikih
- verzija vdelane programske opreme (firmware) na čitalcih - lahko, da imajo vsi čitalci verzijo z napako, četudi so novi
- napajalnik čitalca
- USB kabel
- gonilniki

Nekaj od naštetega je bolj, drugo manj verjetno.
Ali je čitalec priklopljen direktno na USB port računalnika ali na COM port (RS232) preko vmesnika?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Mislim da gre tukaj za navadne smart card readerje, tako da če ima kdo kakšnega doma od kakšne banke, lahko proba.
Jaz imam na laptopu vgrajen smart card reader in če vstavim zdravstveno kartico mi jo prepozna in začne tudi nameščati gonilnike, vendar jih žal ne najde.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
gasdopodna: Če se prav spomnem je oznaka GCR5500 (to je ta z USB, bele barve ane?)

philips: se strinjam, ampak mi navaden smart card reader ne pride prav, ker moraš imeti čitalec, ki uporablja t.i. profesionalno kartico (dobijo jo zdravniki, med. sestre ipd.) ter nato vstaviš še kartico pacienta.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ja smart card reader na 2 luknji. Ena za profesionalno kartico, druga pa za osebno zdravstveno. Katera verzija programskih knjižnic pa se uporablja tam ko so težave?

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
gasdopodna: še nisem videl takšni pametnih kartic....kdo pa to prodaja?

Sicer pa žal trenutno ne vem verzije programskih knjižnic. Imaš morda kakšen link do najnovejše verzije?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
gasdopodna: še nisem videl takšni pametnih kartic....kdo pa to prodaja?

Sicer pa žal trenutno ne vem verzije programskih knjižnic. Imaš morda kakšen link do najnovejše verzije?

Kartice izdaja ZZZS. GCR 5500 prodaja podjetje Crea iz Ljubljane.

Linka trenutno ne vem. Lahko pa ti jih posljem na mail.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
naslednji teden se vrne edini support za te čitalce. za celo SLO imajo enga, ki nekaj kao ve. Seveda na ZZZSju. Če se ti sploh kdo oglasi. no comment.

lp

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Ateis: koga pa imeš za kontakt? Jaz imam 2 številki. Lahko na ZS napišeš. Hvala!

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Malo opiši kako neha delati. Daš kartico not pa se zgodi kaj ? Se aplikacija neha odzivat ? Neuspešna poizvedba na ON-LINE sistem ? Čitalnik ugasne ?

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
gasdopodna: v bistvu kar sredi dela ne zazna kartice več....al ne zazna profesionalne več, da je notr al pa navadne....posledično seveda potem tudi aplikacija zašteka

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
gasdopodna: sem ti že odgovoril na mailu če mi lahko prosim tudi to daš nekam na FTP ali kako drugače da dol potegnem....hvala!

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
nam ne dela, ker pravi Gematlto diagnostika da SmartCard service ne laufa, čeprav zadeva pod servisi laufa. KZZLite pa zmrzne.

lp